به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «علی ربیعی» سخنگوی دولت روز سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: هماهنگی سه قوه میتواند در حل مشکلات تاثیرگذار باشد، کرونا مشکلات زیادی برای دنیا ایجاد کرده است، ایران تنها کشوری است که هم با موضوع تحریم و شیوع ویروس کرونا رو به رو است، تعدادی از مسائل مهم نیاز به تصمیماتی دارد که همه این تصمیمات در اختیار قوه مجریه و دولت نیست، اختیار کامل دولت در خصوص برخی از تصمیمات در شرایط بحرانی کم است. بنابراین بودن دو قوه در کنار دولت و تفاهم در تصمیمات هم به کوتاه کردن فرایند تصمیم گیریها کمک میکند و هم به همکاری در اجرا منجر میشود. این نوع همکاریها در شرایط فعلی از ضروریات اجتناب ناپذیر این دوره تاریخی است که ملت ایران آن را تجربه میکنند.
سخنگوی دولت درباره نشست سران قوا افزود: در این جلسه مباحث مختلفی را سران سه قوه مطرح کردند، مهمترین موضوع چگونگی افزایش سرمایه گذاری بود. همچنین امنیت سرمایه گذاریها و مشکلات سرمایه گذاری در کشور مورد بحث قرار گرفت. بخش دیگر جلسه به بحث گسترش صادرات با همسایگان و منطقه اختصاص یافت و برگشت سریع ارز به چرخ تولید مورد بحث قرار گرفت و همکاری های قوه ای در آن پیش بینی شد.
ربیعی خاطر نشان کرد: مسائل بازار ارز و بورس و سیاستهای کاهش نقدینگی و کاستن تورم و طرحها و پیشنهادهایی که نیاز به همکاری سه قوه دارد در این جلسه بحث شد. همچنین درباره چگونگی هماهنگی اجرایی تقنینی و نظارتی و قضایی در موارد مختلف و ساز و کارهایی که به سرعت بتوانند این هماهنگیها را شکل دهند مباحثی مطرح شد.
وی یادآور شد: یکی از بحثهای جلسه مسائل منطقه بود. درباره حساسیتهایی امروز منطقه ما با توجه به حضور آمریکا در منطقه و توطئههایی که رژیم صهیونیستی در منطقه بحث شد. در پایان جلسه سران قوا اصرار داشتند که تعامل بیشتر را حتما به عنوان ساز و کار در نظر بگیرند و تاکید شد که برای عبور از شرایط سخت امروز و برای بهبود زندگی مردم چگونه هماهنگی بیشتری صورت بگیرد.
ربیعی گفت: ما این موضوع را به فال نیک می گیریم. معتقدیم عبور موفق از شرایط دشوار فعلی نیازمند هماهنگی قوا با جامعه و اعتماد بیشتر به همدیگر است. امیدواریم عنایت خداوند از این شرایط سخت عبور کنیم. هر سه قوه به شرایط سخت واقف هستند.
اصلاح آییننامه اعطای تابعیت ایرانی به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی
ربیعی در ادامه با اشاره به برخی مصوبات هیات دولت، گفت: چندی پیش اعطای تابعیت ایرانی به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی تصویب شد. این موضوع مدتها مورد بحث قرار گرفته بود و حقوق و انتظاری برای این مادران و فرزندان وجود داشت و برای قانونی شدن مدتها در کش و قوس مجلس و شورای نگهبان و بازگشت به دولت و تدوین آییننامهها قرار داشت.
سخنگوی دولت ادامه داد: در جلسه اخیر هیات دولت، برای تامین نظر مجلس شورای اسلامی، آیین نامه آن اصلاح شد. این آیین نامه ظرفیت اجرایی دارد و امیدوارم با این اصلاح، فرزندان به حقوق خود برسند و به این مطالبه پاسخ داده شود.
اولویت اعطای واکسن آنفلوآنزا با گروههای در معرض خطر
ربیعی با تاکید بر این که افراد در معرض خطر بیماری در اولویت اعطای واکسن آنفلوآنزا خواهند بود، ادامه داد: در جلسه اخیر ستاد ملی مقابله کرونا برنامه خرید و توزیع عادلانه واکسنهای مورد نیاز جامعه و بودجه و توزیع عادلانه آن مورد بحث قرار گرفت؛ سازمان برنامه و بودجه مکلف به تامین بودجه شد و وزارت بهداشت و درمان نیز برنامهریزی توزیع عادلانه واکسن را پیگیری میکند.
سخنگوی دولت تصریح کرد: در سال گذشته حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحد (دوز) واکسن آنفولانزا مصرف شده بود، اما برای امسال برای تامین ۹ میلیون دوز اقدام و پیش بینی شده و با تامین منابع مالی مورد نیاز با توجه به احتمالات درخواستهای بیشتر، ۱۶ میلیون دوز پیش بینی شده است.
ربیعی تصریح کرد: اولویت واکسن با گروههای در معرض خطر مانند افرادی بالای ۶۵ سال، زنان باردار و مبتلایان به بیماریهای زمینه ای و نقص ایمنی، است.
پذیرش دانشجو بدون آزمون در رشتههای با داوطلب کم
ربیعی در ادامه درباره بازگشایی دانشگاهها افزود: ستاد ملی مدیریت کرونا برای جلوگیری از انتقال ترافیک داوطلبان از سال گذشته به امسال و سال ۱۴۰۰ در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته با توجه به وجود رقابت بین داوطلبان، تصمیم گرفت در سال ۱۳۹۹ برای رشته محلهایی که تعداد داوطلب در آنها در سال ۱۳۹۸ کمتر از ظرفیت است، پذیرش دانشجو بدون آزمون و صرفا براساس سوابق تحصیلی و معدل تراز شده مقطع کارشناسی به صورت متمرکز توسط سازمان سنجش آموزش کشور انجام شود.
وی ادامه داد: این طرح فرصتی را ایجاد میکند تا داوطلبان از ظرفیتهای خالی دانشگاهها استفاده کنند و به دانشگاه وارد شوند و به سال آینده انباشته نشود.
بیش از ۹۰ درصد مراکز آموزش عالی تحت آموزش غیرحضوری قرار دارند
ربیعی گفت: این هفته سال تحصیلی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی با حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار دانشجو شروع شد و تا اواخر مهرماه همه ورودیهای جدید آموزش عالی در مقاطع تحصیلی مختلف اضافه خواهند شد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: از یک میلیون و ۳۹۲ هزار داوطلب، ۵۹ درصد آنها را زنان و ۴۱ درصد را مردان تشکیل میدهند. و تعداد زنان طی سالها افزایش پیدا کرده که نشان میدهد ظرفیت فعالیت زنان در بخش اقتصادی و اجتماعی در آینده هم بیشتر خواهد شد.
ربیعی آموزش، شرایط کرونا را تجربه جدیدی پیش روی دولت دانست و گفت: بحث ما ارتقا آموزش و توامان مبارزه با کرونا بود و مبنای تصمیمات دولت این بود که آموزش در کشور تعطیل نشود و هم ارتقا آموزش و پژوهش داشته باشیم و هم با کرونا مبارزه شود، دولت و جامعه ما از سال تحصیلی گذشته تجربه کردند و امسال نیز با تجربه بدست آمده سال تحصیلی را آغاز کردیم.
سخنگوی دولت گفت: با تجاربی که از یک ترم تحصیلی که در سال گذشته بوجود آمد سال تحصیلی جدید را آغاز کردیم و قطعا شرایط بهتری را از نظر آموزش خواهیم داشت. در سال ۹۸ کمتر از نیم درصد دانشجویان و تعداد انگشت شماری از دانشگاهها تحت پوشش آموزش الکترونیکی بودند، اما امروز بیش از ۹۰ درصد مراکز آموزش عالی ما تحت آموزش غیرحضوری قرار گرفتهاند.
وی افزود: ترم جدید دانشگاهها با محوریت «آموزش ترکیبی» آغاز به کار کرد و چون امکانات دانشگاهها متفاوت است، چگونگی آموزش ترکیبی به دانشگاهها واگذار شده است؛ همه تلاش نظام آموزشی این است که ترم تحصیلی دانشجویان براساس نظم آموزشی به پایان برسد.
سخنگوی دولت تاکید کرد مبارزه با ویروس کرونا اساسا یک موضوع علمی است. بدون دستاوردهای علمی و آموزشی نمیتوانستیم و نمیتوانیم تاب آوری بیشتری در مقابله با کرونا داشته باشیم.
ربیعی با تبریک به جامعه دانشگاهیان کشور، برای آغاز سال تحصیلی جدید برای دانشجویان، استادان و مربیان آرزوی موفقیت کرد و افزود: انتظار از دانشگاهها است که در بحرانها، تحریم و کرونا راهکارهایی برای افزایش ظرفیتها و دانش افزایی به نیازهای جامعه پاسخ دهند.
ربیعی با تسلیت درگذشت آیت الله العظمی یوسف صانعی، گفت: در ابتدای هفته خبر درگذشت ناگوار عالم جلیلالقدر حضرت آیت الله صانعی موجب حزن و ناراحتی همه شد. مرحوم آیت الله صانعی هم از پیشگامان مبارزه و نهضتی بود که امام راحل پایه گذاری کردند و هم مورد اعتماد و محبت فراوان رهبر راحل انقلاب امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب قرار داشت.
سخنگوی دولت گفت: مجاهدتهای خالصانه و پژوهشگرانه در گشودن باب اجتهاد و ساده زیستی و منش همراه با تواضع و دردمندی و درد آشنایی از وجوه شخصیتی ایشان بود.
دولت کماکان طرح فروش اوراق سلف نفتی را در دستورکار دارد
ربیعی در پاسخ به سوال ایرنا، درباره از دستور کار خارج شدن طرح فروش اوراق سلف نفتی، اظهار داشت: روز گذشته اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری در این زمینه صحبت کرد و من هم صبح امروز با او در این زمینه صحبت داشتم، این طرح کماکان جزو طرح های مهم دولت محسوب میشود و دولت آن را دنبال میکند.
سخنگوی دولت عنوان کرد: معتقد هستیم که اجرای این طرح در شرایط فعلی چند خاصیت دارد. هم مردمی که پول و داراییهای اندک دارند میتوانند صاحب سرمایه شوند سرمایهای که قطعا تضمینی هم در پس آن وجود دارد و با شرایطی که ما تبیین کرده بودیم.
وی افزود: این طرح نقدینگی را کاهش میدهد و این موضوع تورم را کمتر و امکان سرمایهگذاری جدید را فراهم میکند. ما سراغ پولهای پرقدرت نرفتیم و بنای ما هم این است که قطعا از تورم جلوگیری کنیم. بنابراین در دستور کار دولت قرار دارد و امیدواریم پیرامون این طرح تفاهم صورت گیرد. آنچه که میدانم اشکالات جزیی اصل طرح بوده ولی کلیت طرح مورد نظر سران قوا بوده است.
ربیعی افزود: منتظریم سران سه قوه این طرح را تایید کنند و بیرون بیاید نقطه نظراتی داشتند که به هر حال مورد بحث است ولی دولت این طرح را مفید می داند و دنبال خواهد کرد و کماکان هم در دستور کار دولت قرار دارد که معاون اول رییس جمهوری هم بعدا بر همین جمله تاکید و اصرار کردند.
وی با اشاره به شرایط امروز کشور، از جمله شرایط بینالمللی، منطقهای و اجتماعی اظهار داشت: امروز نمیتوانید فارغ از این شرایط، اقتصاد را تحلیل کنید. امروز علت همه مسائل از درون اقتصاد نیست. بنابراین راهحلهایی که شما میآورید ممکن است، راهحلهایی نباشد که در شرایط عادی بتوان تصمیمگیری کرد. بنابراین راهحل در شرایط فعلی پرفایده است که میتواند برای سرمایهگذاری جدید تامین منابع کند و هم نقدینگی را جمع کند.
سخنگوی دولت افزود: دیدهام که برخی از دوستان از یک بعد به قضیه نگاه میکنند انگار در شرایطی هستیم که همه چیز به حالت خود است و میخواهند در این شرایط تصمیمی را نقد کنند.
ربیعی خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی، اقتصاد کشور ما تابعی از مسائل دیگر و اتفاقاتی است که در حوزه اقتصاد میافتد و ما ناچاریم به سمت ثبات اقتصادی برویم و ما این جنس تصمیمات را مفید میدانیم.
ایجاد ناامنی مجدد در منطقه نابخشودنی و خیانت به بشریت است
ربیعی درباره ادعای یک نشریه آمریکایی مبنی بر تلاش ایران برای ترور سفیر آمریکا در آفریقای جنوبی در پاسخ به ترور سردار سلیمانی و تهدید شب گذشته ترامپ علیه ایران در این باره گفت: متاسفم رئیسجمهوری کشوری که داعیه نظم و مدیریت جهانی را دارد، بر پایه چنین ادعای سستی، اظهارنظری صریح، مخدوش و سفارشی انجام میدهد. به متن نگاه کنید، گزارشی بر پایه اطلاعات دستگاه سیاست خارجی و سرویسهای اطلاعاتی نیست بلکه یک چیزی را شنیدهاند و صریحا واکنش نشان دادهاند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه در تجربه تاریخی منطقه خود نیز شاهد بودیم که دولت آمریکا براساس گزارشهای مخدوش، جنگهای عراق و افغانستان را آغاز کرد، اظهار داشت: جنگ عراق را شاهدیم که در پایان آن گفتند چیزی به دست نیاورند. این سنت آمریکاییها و رئیسجمهوری فعلی آمریکا است که به جز بهم آرامش منطقه و مردم دنیا، کار دیگری ندارند و شاید هم به خاطر اقدامات تبلیغاتی و خوراک انتخاباتی این گونه اقدامات انجام میشود.
ربیعی ادامه داد: توصیه ما اجتناب از ماجراجوییهای جدید است. ایجاد ناامنی مجدد در منطقه برای به دست آوردن کرسی ریاست جمهوری امری نابخشودنی و خیانت به بشریت است.
دستیار رئیسجمهوری با اشاره به بخشهای گزارش منتشر شده علیه سردار سلیمانی تصریح کرد: ایشان سردار صلح در منطقه و نماد مبارزه با تروریسم بود و دولت ترامپ نماد صلح و مبارزه با تروریسم در منطقه را ترور کرد. این ننگ پاک شدنی نیست و ملت ایران هم هرگز این موضوع را فراموش نخواهند کرد. اما امیدواریم خطای راهبردی جدیدی را صورت ندهند و در صورت هر گونه خطای راهبردی، مقاومت ایران پاسخ خواهد داد.
زندگی روزمره مردم دلشوره، دلمشغولی و مساله اصلی دولت است
ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره بی رغبتی دولت برای معرفی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اتفاقات دولت خبری نمیشود ولی مطمئن باشید زندگی روزمره مردم دلشوره، دلمشغولی و مساله اصلی همه ماست. نباید به مردم این پیام را بدهیم که ما نسبت به مسائلشان چشمپوشی داریم، اتفاقاً مساله بازرگانی در شرایط کنونی موضوع مهمی برای کشور است.
تصمیم دولت برای تفکیک وزارت صمت و بازرگانی درست است
سخنگوی دولت افزود: در ذخیرهسازی کالا، اجازه واردات و صادرات، توزیع و کنترل قیمت، همه اینها نشان میدهد تصمیم دولت برای تفکیک وزارت صمت لاز بازرگانی تصمیم درستی بوده است.
ربیعی، در شرایط بحرانی که زندگی مردم را از نظر قیمت باید بیشتر مراقبت کرد، به این نیاز داریم که یک فرد قوی و توانمند در این جایگاه قرار گیرد تا بدانیم که چگونه به موقع بخریم، به موقع توزیع و به درستی نظارت کنیم.
وی با بیان اینکه ما برای وزارت صمت فردی را معرفی کردیم که هم سابقه بازرگانی و هم سابقه مدیریت صنعتی را داشت، تصریح کرد: او فرد پاکدستی بود و هم تعهد، تخصص و اطلاع کامل از شرایط داشت و با حضور از سالیان قبل در این وزارتخانه میتوانست فرد موفقی باشد اما به هر دلیلی رای نیاورد که البته دلایل مختلفی هم بیان شد.
ربیعی با بیان اینکه برای معرفی وزیر صمت نمیتوانیم فردی را معرفی کنیم که آشنایی به وزارتخانه ندارد، خاطرنشان کرد: در جلسه قبل هم اعلام کردم که لیستی از افراد تهیه شده، مصاحبه با نفرات این لیست جریان دارد و رئیسجمهوری به زودی فرد موردنظر را معرفی میکند.
دستیار رئیسجمهوری در امور ارتباطات اجتماعی با بیان اینکه سامان گرفتن وزارتخانهها دغدغه ماست، ابراز کرد: هماکنون جعفر سرقینی گزینه وزارت صمت با توجه به اینکه از سالیان پیشین در دولتهای مختلف در این وزارتخانه بوده و سوابق قابل توجهی دارد، با کمک معاونان این وزارتخانه در حال انجام امور هستند.
هر تحرکی برای رسمی کردن روابط با رژیم صهیونیستی را خطای راهبردی بزرگ است
ربیعی درباره موضع دولت پس از عادی سازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی گفت: دولت جمهوری اسلامی ضمن هشدار به ایجاد هرگونه ناامنی رژیم صهیونیستی در خلیج فارس مسوولیت تمامی عواقب و هرگونه اقدامی در این ارتباط را متوجه دولت بحرین و هر دولتی می داند که پای این رژیم را به منطقه باز کردند.
سخنگوی دولت افزود: دولت جمهوری اسلامی ایران هرتحرکی در جهت رسمی کردن روابط با رژیم غاصب صهیونیستی را یک خطای راهبردی بزرگ می داند که البته موجب افزایش بینش مسلمانان منطقه درباره اهداف شوم افرادی که تن به این قراردادها می دهند، خواهد شد.
ربیعی ادامه داد: ایران معتقد است این روابط منطقه را خطرناکتر کرده و به صلح و ثبات منطقه کمکی نمیکند. قطعا احتمال شکل گیری مقاومتهایی در منطقه وجود خواهد داشت. ما دخالت خطرناک رژیم صهیونیستی در منطقه را خطرآفرین می دانیم و تاکید داریم که کشورهای حرکت کننده در این مسیر باید تمام مسوولیت عواقب آن را هم به عهده بگیرند.
وی با تاکید بر اینکه مردم مظلوم فلسطین و مسلمانانی که با آرمان های فلسطین زندگی کرده اند؛ هرگونه عادی سازی روابط را نخواهند پذیرفت؛ تصریح کرد: این یک خطای بنیادین است که با فشار آمریکا صورت میگیرد و نه به نفع مردم منطقه بلکه به نفع ستاد انتخاباتی ترامپ است.
ربیعی افزود: چنین اقداماتی نه منافع مردم منطقه را در نظر دارد و نه برای منطقه امنیت میآورد. اما از یک سو تنها آرای احتمالی را برای نامزد ریاست جمهوری آمریکا به ارمغان خواهد آورد و از سوی دیگر ریشههای خشونت، کشتار، جنگ و ترور را در منطقه ایجاد میکند. بنابراین نه تنها موجب ثبات نیست بلکه موجب عدم امنیت هم در منطقه خواهد بود.
موضوع نوید افکاری در حیطه قوه قضاییه است
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره اعدام نوید افکاری گفت: این موضوع در حیطه وظایف قوه قضاییه است و آن بخشی که از باب حقوق شهروندی که مدنظر باشد اگر مطالبی باشد حتما دنبال خواهد شد. آنچنان که قوه قضاییه اعلام کرده جرم این فرد مربوط به سال ۱۳۹۷ و در رابطه با قتل بوده است.
وی ادامه داد: این پرونده شاکی خصوصی داشته است. بنابراین فرآیند پیگیری پرونده هم در حیطه اختیارات دولت نبوده و از اختیارات و وظایف قوه قضاییه است البته امکان کسب اطلاعات هم برای دولت در این زمینه وجود ندارد چرا که این مربوط به یک قوه دیگر است و حتما هم اطلاع رسانی صحیح را هم در این زمینه خواهند داشت.
فشار آمریکا برای جلوگیری از استرداد پولهای ایران، خفتگیری است
ربیعی درباره علل عدم استرداد مطالبات مالی ایران از سوی برخی کشورهای گفت: آنچه که بیان شد یک واقعیت در جهان امروز است، آمریکا فشار را بر ایران وارد کرده و برای اینکه حلقه را بر ما تنگ کند به مجامع بینالمللی، نهادهای مردمی و مجامع ورزشی هم فشار میآورد و این سلسه فشارها را به روح و روان مردم ایران وارد میکند و خیلی هم وقیح دروغپردازی میکند که ما به مردم ایران کاری نداریم.
سخنگوی دولت اظهار داشت: ما منابع ارزی خوبی در سایر کشورها داریم که میتواند مسائل ارزی ما را حل و فصل کند، ما توقع داریم کشورها مقابل زیادهخواهی آمریکا مقاومت کنند و این کار آمریکا نوعی خفتگیری است و خلاف مقررات بینالمللی است.
وی افزود: مطابق قطعنامههای سازمان ملل متحد هیچ مانعی برای کشورها برای کار با ایران وجود ندارد و این فقط تنبیه آمریکا است. ایران به شیوههای مختلف مانند کار و بانک مشترک و کارهای مانند تهاتر انجام داده است، تابآوری کشورها ممکن است مقابل زور آمریکا متفاوت باشد.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه تلاش میکنیم بتوانیم مسائل ارزی خود با کشورها را حل کنیم، افزود: درباره سوییفت جدید بحث شد و امیدواریم با راهکارهایی به نتیجه برسیم.
کره جنوبی در بازگرداندن مطالبات مالی ایران کارشکنی میکند
ربیعی از ذکر نام سایر کشورهایی که پولهای ایران را آزاد و مسترد نکردهاند خودداری کرد و گفت: نام بردن به نفع کشور نیست، اما کشوری مانند کره جنوبی کارشکنی میکند و برای ما مشکل ایجاد کرد، اما در بقیه موارد به دنبال حل این موضوع هستیم.
تجارت بین المللی برق را دنبال میکنیم
ربیعی درباره خبر اتصال شبکه برق ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان و مزایایی آن برای ایران، گفت: این طرح در حال مطالعه است؛ عنوان شرکت را نمیدانم، اما این طرح در چند ماه آینده به نتیجه میرسد.
سخنگوی دولت بیان کرد: سیستم یکپارچه شدن برق ایران و روسیه و ظرفیت روسیه که حدود سه برابر برق ایران است نوعی تجارت بین المللی برق است و هم به پایداری شبکه برق کمک میکند و در فصول مختلف گاهی برق اضافه داریم و میتواند به ما کمک کند و خیلی خوشحالیم که مقدار برق تولیدی ما چشمگیر بوده و ما صادرات برق داریم و تا چند سال پیش این ناممکن بود.
ربیعی در پاسخ به اینکه یکی از وعدههای رییس جمهوری در دور دوم انتخابات احیای تالاب گاوخونی بود و با توجه به تجربه نسبتا موفق دریاچه ارومیه چه اقدامات عملی درباره احیای گاوخونی صورت گرفته است، بیان کرد: دستاوردهای ما مهم بوده است ولی در فضای تحریم و مشکلات کشور کمتر دیده شده است. احیای دریاچه ارومیه کار عظیمی بود که تاثیرات زیادی هم در محیط زیست داشت. اگر در هر کشور دیگری این پروژه انجام میشد، در سطح جهانی درباره آن تبلیغ میکردند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه شرایط اقلیمی حوضه آبریز زایندهرود در منطقه خشک و کم آب قرار گرفته است، یادآور شد: زندگی مردم آن منطقه با زایندهرود روشن است. رییسجمهوری دستور تشکیل کارگروه ملی احیای زایندهرود را داده و معاون اول رییسجمهوری هم آن را تشکیل داده است. اساس کار آن هم ابقای جریان پایدار برای آب زایندهرود است.
وی اضافه کرد: این کار دشواریهای خاص خود را دارد چون این امر به سرچشمههای متعددی به سایر استانها مرتبط است که باید با دیدن نیازهای آن استانها این طرح جلو برود. وزارت نیرو در این زمینه طرحی را آماده کرده است که از استانهای حوضههای آبخیز کار آن جلو میرود.
دستیار رییسجمهوری با بیان اینکه احیای زایندهرود و تالاب گاوخونی به عنوان هدف اصلی تعریف شده است، عنوان کرد: امیدواریم فرآیندهای اجرایی این طرح با همدلی، وفاق و فهم مشترک استانهای ذیربط از مسئله به سرعت به پیش برود و به بهرهبرداری برسد.
به گفته ربیعی، بهرغم کاهش بارز میانگین بارش در حوضه زایندهرود خوشبختانه با برنامهریزی وزارت نیرو و هماهنگی استانداران مربوطه در قالب برنامههای سازگاری با کمآبی، پس از حدود یک دهه، در دو سال گذشته تقریبا در تمام طول سال آب در رودخانه زایندهرود جاری و تالاب گاوخونی نیز بهرهمند شده است.
دولت در پی افزایش مقاومت داخلی، بهعقب راندن تحریمها و تسلیم کردن آمریکا است
ربیعی درباره برنامه دولت در سال پایانی و اینکه دولت منتظر اتفاقات بیرونی است، اظهار داشت: اگر اتفاق بیرونی را به منزله انتظاری برای رابطه یا مسائلی از این قبیل می دانید به صراحت اعلام میکنم دولت به هیچ وجه چنین بنایی ندارد و نه منتظر چنین اتفاقاتی است. برعکس دولت با هزار جان کندن و تحمل زحمت بسیار به دنبال حفظ ثبات و افزایش مقاومت در داخل است، در برخی جاها، تحلیلهایی را شنیدهام که کاملا نادرست است و بهحق نیست.
وی گفت: ما با واقعیتی چون تحریم روبرو هستیم. متاسفم گاهی متنهایی حدود ۱۰-۱۵ صفحه درباره اقتصاد ایران میخوانم و یا سخنرانیهایی را در مورد وضعیت اقتصادی ایران گوش میدهم که حتی یک جمله به مساله تحریم اشاره نمیکنند. گویی تحریمی وجود ندارد و این یعنیواقعیتهای امروز ایران. تحریمها یا پنهان کردن تحریمها را در نقد و بررسی اقتصاد امروز ایران یعنی جنایت های آمریکا ندیدن.
سخنگوی دولت افزود: اینها این دوران را مقایسه نمیکنند و انگار در شرایط عادی چند متغیر اقتصادی را نقد میکنند. این حرف درست نیست و قطعا دولت به دنبال چنین چیزی نیست بلکه بهدنبال افزایش مقاومت داخل و بهعقب راندن تحریم و تسلیم کردن آنهاست.
وی خاطرنشان کرد: همانطور که رهبر انقلاب اسلامی هم به این نکته اشاره کردند و فرمودند اگر در فضای بین الملل هر فرصتی ایجاد شود و تصمیم خوب و درستی اتخاذ شود، دولت برای کسب منافع ملی و حمایت از مردم حتما از آن استفاده هوشمندانه ای خواهد کرد و در پی ایجاد فرصتهای خوب در دنیا هم میرود اینها در کنار هم و در یک راستا قرار دارند.
زندگی مردم و سفرههای آنها، نگرانی هر روزه دولت است
ربیعی گفت: قطعاً نگاه ما همانطور که گفتم به تحولات داخلی است بارها در این تریبون اعلام کردهام زندگی مردم و سفرههای آنها، نگرانی هر روزه ما است و دولت برای کاستن از تنشهایی که تحریمهای ظالمانه بر زندگی مردم آورده روزانه تلاش می کنند.
وی یادآور شد: زمانی که ارز ۴۲۰۰ تومانی کاهش پیدا میکند، ارز به کره تخصیص نمییابد. ما تا بهحال در انبارها از ارز ۴۲۰۰ تومانی سال گذشته برای کره استفاده کردهایم لذا طبیعی است وقتی ارز کاهش یابد نمیتوانید به همه کالاهای مورد نیاز مردم پاسخ بدهید.
سخنگوی دولت بیان داشت: البته اولویت اول دولت تامین کالاهای مورد نیاز مردم، و اولویت دوم هم مواد اولیه دارو و اولویت سوم مواد اولیه کارخانجات تولیدی است. با این سه اولویت در تخصیص ارز، آن لفظ جانکندن که عنوان کردم لفظ غلطی نبود و دولت با هزار مشقت این تعادل را دنبال میکند.
ربیعی درباره قیمت کره گفت: سالیانه ۴۰ تا ۴۵ هزار تن کره وارد می کردیم. با تلاشهای صورت گرفته کارخانجات داخلی اقدام به تجهیز دستگاه های کرهگیری کردند و به طور کامل می توانند نیاز داخل کشور را تامین کنند و صادرات هم داشته باشند. از شهریور ماه تولیدات داخلی کروه وارد بازار می شود و چنانچه ارز نیمایی نبود قطعا قیمت چند برابر می شد. قیمت های جدید هم توسط ستاد تنظیم بازار ارائه می شود.
وی افزود: در زمینه تخم مرغ هم به دلیل صدور بی رویه مجوز صادرات، قیمت تخم مرغ افزایش یافت، صادرات علت اصلی این افزایش است. و برخی نیز با سوء استفاده از اهرم صادرات قیمت ها را به شکل کاذب بالا می برند.
سخنگوی دولت افزود: مطمئن باشید رنج مردم و سفره مردم با تکتک سلولهای اعضای دولت مرتبط است و این فضا نیست که انگار دولت در جای دیگری حکمرانی میکند و مردم در جای دیگری زندگی می کنند.
وی بیان کرد: این شرایط تلخ که بسیاری از آن حتی قابل بیان نیست، به متغیری وابسته است امروز نمیخواهم بیشتر از این قضیه را باز کنم. شما اهل رسانه هستید خواهش میکنم در بیان مسائلی که به حق است و باید بیان کنید اینگونه نیست که یکی میگوید دولت تعطیل است. اینها اصطلاحات خوشایندی نیست و در شرایط امروز با توجه به عملیات روانی که به صورت عظیم و بیسابقهای که علیه مردم ایران است کلمات خوب و مناسبی نیست.
ایران از گفت و گوهای بین الافغانی استقبال میکند
ربیعی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که زلمی خلیلزاد، نماینده آمریکا در امور صلح افغانستان همزمان با برگزاری دور جدید مذاکرات صلح بینالافغانی در دوحه گفت: تخریبکنندگان روند صلح، بیشتر ناامید میشوند. با توجه به کارنامه آمریکا در افغانستان، کاخسفید شایسته اظهارنظر و هدایت صلح افغانستان است؟
وی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از شروع گفتگوهای بین الافغانی بین دولت افغانستان، گروه های سیاسی و طالبان استقبال میکند و امیدوار است این گفتگوها بدون مداخله خارجی و در یک تفاهم جامع میان افغانها به نتایج مطلوب خود برای استقرار صلح و ثبات دائمی در افغانستان و امنیت در منطقه منجر گردد.
سخنگوی دولت ادامه داد: دستگاه اداری ترامپ نگران مردم افغانستان و آینده این کشور نیست و فقط بدنبال توافق برای فروختن به مردم آمریکا در انتخابات ماه نوامبر است.
ربیعی گفت: آمریکا با بهانه ایجاد امنیت و مبارزه با مواد مخدر به افغانستان حمله کرد ولی به اعتراف فرماندهان و مسوولان آمریکائی و شرکای اروپایی آنها در هر دو ماموریت شکست خورده است و اکنون شاهد حضور و فعالیت روز افزون داعش در آن کشور هم هستیم.
سخنگوی دولت افزود: جمهوری اسلامی ایران حضور نیروهای خارجی در افغانستان را یکی از دلایل اصلی ادامه جنگ در آن کشور می داند و خروج مسئولانه این نیروها یکی از گامهای اساسی برای ایجاد صلح و امنیت در افغانستان است.
ربیعی ادامه داد: ما مذاکرات آمریکا با طالبان را به معنای مذاکرات صلح افغانستان نمی دانیم اما به هرحال با اقداماتی که به ایجاد صلح در افغانستان کمک کند نیز مخالفت نمی کنیم. البته آمادگی داریم در چارچوب درخواست دولت افغانستان و سایر طرفهای درگیر از حداکثر ظرفیت ما برای پیشبرد روند صلح استفاده کنیم.
نظر شما