مروری بر آثار پوران درخشنده

تهران - ایرنا - آثار پوران درخشنده کارگردان پیشکسوت سینمای ایران در نوزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «داکا» در کشور بنگلادش مرور می‌شود.

با دعوت از پوران درخشنده هنرمند پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون به نوزدهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم داکا برای بخش «بزرگداشت یک فیلمساز» Retrospective برای بررسی و مرور آثار وی بار دیگر افتخار دیگری نصیب کشور ما شده است تا هنرمندی با سابقه در عرصه سینما به بیرون مرزهای ایران اسلامی دعوت شود.

بدون شک این دعوت فرصتی است تا ضمن معرفی آثار این هنرمنده با سابقه کشورمان، ایران و ایرانی به حاضران در نوزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «داکا» DIFF که به همت انجمن «فیلم رنگین کمان» و با نمایش ۲۰۰ فیلم از کارگردانان ۶۰ کشور جهان در بخش‌های مختلف رقابتی و غیررقابتی از جمله؛ بخش «رقابتی فیلم‌های آسیایی»، بخش «سینمای جهان»، بخش «گذشته‌نگر»، بخش «پانورامای بنگلادش»، بخش «فیلم‌های کودکان»، بخش «فیلمسازان زن»، بخش «فیلم‌های کوتاه و مستقل» و همچنین بخش «فیلم‌های معنوی» از روزهای ۲۷ دی ماه تا ۵ بهمن ماه سال جاری (۱۶ تا ۲۴ ژانویه سال ۲۰۲۱) به صورت فیزیکی و آنلاین در مراکز سینمایی «آلینس فرانیسی» Alliance Francaise، «ستار سینه‌پلاس» Star Cineplex، آکادمی «شیلپاکالا» Shilpakala، کتابخانه عمومی و نیز سالن اجتماعات موزه ملی شهر داکا در کشور بنگلادش برگزار می‌شود حرفی برای گفتن داشته باشد.

خوشبختانه در سالهای گذشته به ویژه در دولت های یازدهم و دوازدهم ( تدبیر و امید) سینمای جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین المللی خوش درخشیده و با حضور در برخی جشنواره ها و رویدادهای بزرگ هنری و سینمایی جوایز آنها را از آنِ خود کرده اند و برای کشورمان بار دیگر افتخار آفرینی کرده و حرفی برای گفتن داشته باشند.

آنچه حائز اهمیت است اینکه امروز و در شرایط بد تحریم ایران از هر سو توسط برخی کشورها، هنرمندان ما در این شرایط سخت تحرمی توانسته اند تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده و با تولیدات خود راه برای حضور و ورود به عرصه بین الملل را هموار کنند.

امروز مقامات فرهنگی و هنری بسیاری از کشورها در دیدارهای خود با مسئولان سینمایی و همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار استفاده از تجربیات هنر هنرمندان سینمایی و همچنین سینمای ایران هستند. این درحالی است حتی بسیاری از آنها پیشنهاد تولید فیلم و آثار سینمایی مشترک را بیان می کنند. همه اینها بیانگر پیشرفت و ارتقای سینمای ایران است که در اقصی نقاط جهان حرفی برای گفتن دارد. 

نوزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «داکا» Dhaka در بخش «بزرگداشت یک فیلمساز» Retrospective به بررسی و مرور آثار پوران درخشنده می‌پردازد؛ این مراسم، با حضور این کارگردان، فیلمنامه‌نویس، تهیه‌کننده و پژوهشگر ایرانی و نمایش تعدادی از فیلم‌های این سینماگر سرشناس ایرانی از جمله؛ «زیر سقف دودی»، «هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند»، «کودکان ابدی» و «رؤیای خیس» برگزار می‌شود و بعد از نمایش این آثار سینمایی جلسات پرسش و پاسخ نیز در برنامه این رویداد سینمایی گنجانده شده است.


پوران درخشنده در روزهای حضور در نوزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «داکا»، مستر کلاس و ورک‌شاپ تخصصی سینمایی را برگزار می‌کند.

پوران درخشنده در روزهای حضور در نوزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «داکا»، مستر کلاس و ورک‌شاپ تخصصی سینمایی را برگزار می‌کند.

از سوی مسئولان برگزارکننده این رویداد سینمایی کارهای مقدماتی لازم برای نخستین دوره ترکیبی شامل نمایش‌های مجازی و همچنین فیزیکی آثار شرکت کننده در جشنواره در حال انجام است.

نوزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «داکا» DIFF به همت انجمن «فیلم رنگین کمان» و با نمایش ۲۰۰ فیلم از کارگردانان ۶۰ کشور جهان در بخش‌های مختلف رقابتی و غیررقابتی از جمله؛ بخش «رقابتی فیلم‌های آسیایی»، بخش «سینمای جهان»، بخش «گذشته‌نگر»، بخش «پانورامای بنگلادش»، بخش «فیلم‌های کودکان»، بخش «فیلمسازان زن»، بخش «فیلم‌های کوتاه و مستقل» و همچنین بخش «فیلم‌های معنوی» از روزهای ۲۷ دی ماه تا ۵ بهمن ماه سال جاری (۱۶ تا ۲۴ ژانویه سال ۲۰۲۱) به صورت فیزیکی و آنلاین در مراکز سینمایی «آلینس فرانیسی» Alliance Francaise، «ستار سینه‌پلاس» Star Cineplex، آکادمی «شیلپاکالا» Shilpakala، کتابخانه عمومی و نیز سالن اجتماعات موزه ملی شهر داکا در کشور بنگلادش برگزار می‌شود.

پوران درخشنده متولد ۷ فروردین۱۳۳۰ در کرمانشاه،  فیلمساز،  نویسنده،  تهیه‌کننده و کارگردان اهل ایران است. وی فارغ‌التحصیل سینما با گرایش کارگردانی از مدرسه عالی تلویزیون و سینما و دارای لوح افتخار درجه یک هنری معادل دکتری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران است.

فعالیت حرفه ای

پوران درخشنده تحصیل تکمیلی خود را در مدرسه عالی تلویزیون و سینما گذراند و در سال ۱۳۵۴ در سازمان صدا و سیما شروع بکار کرد و در همان زمان فیلم طاعون که درباره طاعون در کردستان به سال ۱۳۲۸ است را تهیه کرد. سال بعد نیز ۱۳۵۵ درباره چهارشنبه سوری و نیز فیلمی درباره مراسم سنتی نواحی مختلف ایران موسیقی نواحی ایران را سال ۱۳۵۶ تولید کرد. «موج، جانماز، سجاده»، تحقیقی درباره زنان، اشتغال و صنایع دستی در کردستان در سال ۱۳۵۷ فیلم‌های مستند «چشمه‌های آب معدنی راه هراز»، به تصویر کشید و همان سال مستندهای سه‌گانه صنایع دستی را در کردستان تولید کرد. «موج، سجاده، جانماز»، «نازک کاری»، «گلیم». الیاف طبیعی و مصنوعی (۴ قسمت) مستندی تحقیقی دربارهٔ نخ، ابریشم و پشم و الیاف مصنوعی را ساخت.

نامزد بهترین فیلم از سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر برای فیلم زیر سقف دودی در سال ۱۳۹۵. نامزد بهترین کارگردانی از سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر برای فیلم زیر سقف دودی در سال ۱۳۹۵.فیلم «هیس… دخترها فریاد نمی‌زنند» در سی و یکمین جشنواره فیلم فجر، بهترین فیلم از نگاه تماشاگران . برنده دیپلم افتخار از اولین دوره جشنواره فیلم جیفونی ایتالیا برای فیلم «رابطه». برنده لوح زرین بهترین فیلم از ششمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم «پرنده کوچک خوشبختی» در سال ۱۳۶۶ از جمله جوایز ملی و بین المللی پوران درخشنده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha