دکتر رامین پورنجف روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برخورد جدی با متخلفان ذبح غیرمجاز دام و طیور در برنامه و دستور کار اداره کل دامپزشکی قرار دارد و به زودی با اجرای مجدد طرح مقابله با کشتار غیرمجاز دام و طیور نظارت و جلوگیری از فعالیت کشتارگاه های غیرمجاز با شدت بیشتری پیگیری و اجرا می شود.
وی افزود: از فروردین ماه و در پی شیوع ویروس کرونا، جلوگیری از فعالیت کشتارگاه های غیرمجاز احشام و طیور به یک مطالبه عمومی تبدیل شد و مقابله با کشتار غیرمجاز دام و طیور از همان ابتدای سال جاری به طور جدی در سطح استان در دستور کار قرار گرفت.
پورنجف تاکید کرد: طرح مقابله با کشتار غیرمجاز دام و طیور با مشارکت عامه مردم امکان پذیر است چرا که این اماکن غیرمجاز و فاقد نظارت بهداشتی تا زمانی که مشتری خرید داشته باشند، برخورد قاطع با آنها نتیجه رضایت بخش و موثر را نخواهد داشت.
وی به شهروندان توصیه کرد: با تغییر در فرهنگ مصرف گوشت، اهمیت دادن به محل خرید گوشت قرمز، مرغ و آگاهی داشتن از خطرات استفاده از گوشت غیرمجاز سلامت خود، خانواده و جامعه را در معرض خطر قرار ندهند و در اجرای موفق طرح مقابله با ذبح غیرمجاز دام و طیور و پایان دادن به این معضل بهداشتی با نیروهای دامپزشکی همکاری کنند.
پورنجف با اشاره به نظارت های مستمر دامپزشکی استان بر مراکز عرضه فرآورده های خام دامی، از شهروندان خواست: فرآورده های خام دامی مورد نیاز خود را فقط از مراکز تحت نظر دامپزشکی و تنها با مهر و تایید دامپزشکی تهیه کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام تاکید کرد: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی و کشتار غیرمجار، موضوع را با شماره ۱۵۱۲ و یا اداره دامپزشکی شهرستان خود در میان بگذارند تا در دستور کار رسیدگی قرار بگیرد.
وی یادآور شد: در چهارماهه نخست امسال ۴۵۹ واحد متخلف به مراجع قضایی معرفی شده اند و همچنین ۶۹ واحد با حکم مرجع محترم قضایی و همکاری اداره اماکن پلمپ و تعداد ۱۳ هزار و ۷۰۳ راس دام سبک و سنگین در کشتارگاه ها و تحت نظارت دامپزشکی کشتار و یک هزار و ۱۱۲ کیلوگرم انواع فراورده های غیر بهداشتی و غیرقابل مصرف ضبط و معدوم شده است.
وی افزود: در همین مدت نیز حدود ۹۷۴ هزار و ۳۰۰ قطعه طیور گوشتی در کشتارگاههای استان کشتار شده که از این تعداد بیش از ۲۵ هزار و ۴۵۵ قطعه طیور غیربهداشتی توسط بازرسان بهداشتی مستقر در کشتارگاه ضبط و معدوم شده است.
پورنجف گفت: همچنین تعداد جوجه ریزی در چهار ماهه نخست امسال ۶ میلیون و ۹۷۷ هزار و ۹۲۲ قطعه بوده که نسبت به مدت مشابه سال ۹۸، حدود پنج درصد رشد داشته و نظارت بهداشتی بر پرورش جوجه گوشتی شامل نظارت قبل، حین و پس از پرورش است.
به گزارش ایرنا، اگر چه کشتار غیرمجاز دام و طیور در نقاط مختلف استان ایلام صورت می گیرد اما روستاهای چالسرا، مهدی آباد و هفت چشمه و بخش سیروان از توابع شهرستان ایلام، شباب از توابع شهرستان چرداول و قصابی های بین راهی شهرستان ملکشاهی و ایوان از مهمترین کانون های ذبح غیرمجاز دام و طیور در استان ایلام هستند.
بیش از ۸۰۰ بیماری مشترک بین انسان و دام تاکنون شناسایی شده است.
نظر شما