به گزارش ایرنا، عنایت الله رحیمی روز پنجشنبه در نشست مقدماتی دومین همایش بین المللی سلامت برای صلح در شیراز اظهار داشت : در هنگامه ای که شاهد نسل کشی در یمن فلسطین و افغانستان ودیگر کشورهای مظلوم هستیم سخن گفتن از صلح سخن از یک آرمان متعالی است ، آرمانی که راه رسیدن به آن دشوار است ، سخن گفتن از آرمان های استقلال طلبی و آزادی خواهی ملتی است که مورد شدیدترین تحریم ها قرار دارند.
استاندار فارس به موضوع تحریم های ظالمانه علیه کشورمان اشاره کرد و ادامه داد : با تحریم های ظالمانه ما حتی اجازه ورود دارو برای درمان بیماران هم نداریم ، در چنین شرایطی سخن گفتن از صلح در ابعاد بین المللی دشوار است.
رحیمی شیراز را شهر علما و فلاسفه و هنرمندان ، شهر حافظ و سعدی و ملا صدرا و شهر منادی صلح و آزادی دنست و گفت: صلح در سرشت مردم شیراز نهادینه شده است و از آنان مردمی اندیشمند صلح جو آزادی خواه و آرمانگرا ساخته است .مردمی که صلح طلبی را در این شعر حافظ شیرازی دیده اند، آنجا که حافظ شیرازی گفته است ، آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است ، با دوستان مروت با دشمنان مدارا .
رحیمی همچنین سعدی را شاعر گرانمایه صلح طلب دانست و گفت : شعر بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند از سعدی شیرازی نیز نمونه کاملی از صلح و آزادی و نوع دوستی است که این آموزه ها را پاس داشته است ، ما با تاسی به این بیانات صلح طلبی و آموزه های دین رحمانی اسلام که دین دوستی و صلح است همواره خواستار صلح و آزادی بوده ایم .
استاندار فارس با بیان اینکه هزینه هایی که برای جنگ ها صرف می شود اگر در راه صلح صرف می شد انسان ها در آسایش بیشتر و بهتر بودند گفت: بهتر است منادی حق و صلح طلبی باشیم تا شرایط برای زندگی بهتر برای همگان فراهم شود .
کلانشهر فرهنگی شیراز روز پنجشنبه ۲۷ شهریورماه به روی دومین کنگره سلامت برای صلح آغوش گشود و میزبان استادان دانشگاه ، صاحب نظران و اندیشمندان و تلاشگران سلامت و صلح در همایش مقدماتی دومین کنگره سلامت و صلح بود که به صورت از راه دور و وبینار سامان یافت.
دکتر علیرضا صالحی دبیر علمی دومین کنگره سلامت برای صلح با بر شمردن محورهای اصلی این کنگره اظهار داشت : کنگره اصلی سلامت برای صلح با حضور اندیشمندانی از کشورمان و سایر کشورها ۲۱ تا ۲۲ آبان ماه در شیراز برگزار می شود.
دبیر علمی دومین کنگره سلامت برای صلح در گفت و گو با خبرنگار ایرنا یاد آور شد : محورهای این همایش بین المللی ، شبکه سازی سازمان های غیر دولتی برای صلح از طریق سلامت، همکاری بین المللی سازمان های سلامت محور برای صلح ، نقش دولت ها و نظام های ملی سلامت در ایجاد صلح ، ارزش های انسانی ، اخلاق پزشکی و صلح گستری، نقش متخصصان سلامت در صلح گستری ، آموزش پزشکی و صلح گستری و سلامت برای صلح در خاورمیانه است.
وی اضافه کرد : در نشست مقدماتی این کنگره که در حال برگزاری است، معاون وزیر بهداشت و درمان ، استاندار فارس ، رییس مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت خارجه ، مدیر دفتر سازمان جهانی بهداشت در ایران ، استاد سیاستگذاری سلامت جهانی دانشگاه ماستریخ و برخی پژوهشگران و فعالان مدنی کشورمان سخنرانی می کنند.
دبیر علمی دومین کنگره سلامت برای صلح اضافه کرد : سلامت انسانها و جامعه بشری در عرصههای مختلف سلامت جسمانی، سلامت روانی، سلامت اجتماعی بهشدت از طریق خشونتها و جنگها مورد آسیب قرار می گیرد.
صالحی افزود: سالانه در مناطق مختلفی از دنیا تعداد بسیار زیادی از کودکان و زنان بی گناه و بی دفاع و هم چنین تعداد زیادی از نیروهای نظامی و شبه نظامی به دلیل جنگ، تعارض و خشونت دچار آسیب های جسمی و روانی می شوند. جنگ ها، تعارضات و خشونت ها هم چنین ساختار جوامع درگیر را به شدت تحت تاثیر قرار داده و به نحوی جدی زندگی بشریت را در سرتاسر دنیا تهدید می کنند. این جنگ ها و خشونت ها می توانند پیشگیری و یا حداقل محدود شوند.
وی با بیان اینکه پیشگیری و محدود سازی تعارضات و جنگ ها، نیازمند تلاش برای برقراری تماس با طرفین درگیر و انتقال مناسب نظرات طرفین و از این طریق کاهش خشونت ها در حین جنگ و تعارض می باشد افزود: برقراری تماس با طرفین درگیر در سطوح عالی، نیازمند افرادی است که رهبران طرفین بتوانند به ایشان اعتماد کنند.
صالحی خاطر نشان کرد : جامعه پزشکی و به طور کلی متخصصین حوزه سلامت از دیرباز مورد اعتماد عموم و خواص جوامع مختلف بوده اند؛ چرا که به طور معمول برای تامین سلامت و حفظ جان انسان ها تلاش صادقانه داشته اند. از این رو، تجربیات گذشته نشان داده است که اگر این گروه از جامعه با هدف کاهش خشونت ها و پیشگیری از جنگ ها وارد عمل شوند، می توانند تا حد زیادی به این هدف دست پیدا کنند.
دومین کنگره بین المللی "سلامت برای صلح" با هدف تقویت تلاش های جامعه متخصصین سلامت برای گسترش صلح و گفتمان صلح در سطح جهان طراحی شده است. این کنگره در تاریخ ۲۲-۲۱ آبان ماه ۱۳۹۹ در شهر شیراز برگزار خواهد شد. شهر شیراز، شهری تاریخی با پیشینه نوع دوستی و آرامش گستری است و شاعران به نامی همچون حافظ و سعدی نماد صلح و دوستی در تاریخ شیراز هستند.
تقویت صلح توسط متخصصین سلامت از اهداف این کنگره است.
نخستین کنگره بین المللی سلامت برای صلح ۲۱ تا ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۷ همزمان با ۱۴ تا ۱۶ نوامبر ۲۰۱۸ در شیراز برگزار شد.