۲۸ شهریور ۱۳۹۹، ۹:۵۱
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 84043422
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

چند نفس تا قرمز

۲۸ شهریور ۱۳۹۹، ۹:۵۱
کد خبر: 84043422
چند نفس تا قرمز

سنندج - ایرنا - با هر نفس آلوده به ویروس کرونا که بدون ماسک در هوا رها می‌شود، چند قدم به وضعیت قرمز نزدیکتر می‌شویم، کردستان هفته قبل سفید بود ولی حالا رنگش پریده و به زردی می‌زند، دقت نکنیم بزودی تب کرده و دوباره قرمز می‌شود.

به گزارش ایرنا، اواخر خرداد بود که مسوولان علوم پزشکی کردستان از تیرماه سیاهی گفتند که مردم را سوگوار عزیزانشان خواهد کرد و این اتفاق هم افتاد.

هفته‌ها از پی هم گذشت و هر روز خبر مرگ عده‌ای از هم استانی‌ها بر اثر کرونا به گوش رسید، بهشت محمدی در سنندج و قبرستان‌های دیگر شهرها هر روز شاهد خاکسپاری بیمارانی بود که کرونا نفسشان را بنده آورد.

ظرفیت بیمارستان‌ها یکی پس از دیگر پر شد و کادر درمان روز به روز خسته تر شدند ولی دست از تلاش بر نداشتند و با جان و دل برای سلامت مردم جنگیدند و سه شهید هم در این راه تقدیم کردند.

رفته  رفته مردم به خودشان آمدند و حساسیت‌ها نسبت به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی افزایش یافت و ادارات، اماکن خدماتی، بانک‌ها و برخی مغازه داران، ورود اغراد بدون ماسک را ممنوع کردند.

با تداوم همین روند بود که وضعیت کردستان از قرمز به زرد و سپس به سفید رسید هر چند باز کرونا کم و بیش قربانی می‌گرفت اما آنقدر نبود که دلهره مهمان هر روزه دل‌های مان شود.

این آرامش زیاد طول نکشید و موج دیگری از کرونا به کردستان نزدیک شد، در روزهای اخیر شاهد افزایش روند بستری و تعداد مبتلایان به کرونا در استان هستیم و زنگ خطر شیوع این بیماری دوباره به صدا در آمده است.

وضعیتی که با فرا رسیدن فصل سرد و همدستی کرونا و آنفلوآنزا ممکن است حادتر هم بشود.

بازگشت مرگبار

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: موج بعدی کرونا در استان می‌تواند بسیار شدید و با مرگ و میر بیشتری همراه باشد.

دکتر ابراهیم قادری اظهار داشت: گردش ویروس در جامعه بسیار شدید شده و در بیشتر شهرستان‌ها علائمی از گردش بالای ویروس در پایگاه‌های دیده ور کووید۱۹ مشاهده می‌شود.

وی تاکید کرد: این مساله باعث پیک مجدد بیماری و برگشت مرگ و میر خواهد شد و این پیک می‌تواند شدیدتر و مرگبارتر از ماه‌های خرداد و تیر باشد.

قادری با بیان اینکه شهرستان‌های بیجار، سقز، دیواندره، سنندج و کامیاران جزو مناطق بشدت در معرض خطر هستند و خطر در سایر شهرستان‌ها نیز در حال افزایش است، افزود: کامیاران و بیجار نارنجی و بقیه شهرستان‌ها دارای وضعیت زرد هستند.

وی اضافه کرد: گردش ویروس در جامعه به مدارس نیز سرایت کرده و احتمالا سیکل تشدید بیماری را بوجود خواهد آورد که باعث مرگ و میر بیشتر نیز خواهد شد.

قادری یادآور شد: هنوز دانش‌آموز یا معلم مبتلا به کووید۱۹ در استان شناسایی نشده ولی احتمال وقوع این اتفاق در ایام آینده دور از انتظار نیست.

۶ روزه های پرخطر

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم گفت: ملاک ارزیابی افزایش و یا کاهش بیماری کووید ۱۹ در دوره‌های ۶ روزه انجام می‌گیرد.

دکتر فرزین رضاعی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بررسی‌های هفته اخیر افزایش بالای ۵۰ درصد را در تعداد بستری بیماران کرونایی نشان می‌دهد و این هشداری برای افزایش شیوع بیماری است.

وی بیشترین عامل افزایش بستری‌ها را رعایت نکردن دستورالعمل‌های بهداشتی توسط تعدادی از هم استانی‌ها اعلام کرد و افزود: استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی کاهش پیدا کرده و این مساله در سنندج، سقز و قروه که بیشترین آمار بستری را دارند بیشتر به چشم می‌خورد.

رضاعی با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت ابتلا به کووید ۱۹ در هیچکدام از شهرستان های استان سفید نیست، یادآور شد: همه شهرها وارد وارد مرحله زرد و کامیاران و بیجار نارنجی شده‌اند و اگر رعایت نشود حتما وارد مرحله قرمز می‌شویم و در صورت کنترل نشدن، شرایط بسیار دشوار اواخر خرداد باز هم در استان تکرار می‌شود.

 آنفلوآنزا و کرونا

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم نسبت به همه گیری کرونا با شیوع آنفلوانزا با توجه به نزدیک شدن به فصل پاییز هشدار داد و از مردم خواست بیشتر نکات بهداشتی را رعایت کنند.

دکتر آرزو فلاحی افزود: با توجه به پیش بینی فعلی مبنی بر احتمال افزایش شیوع بیماری کووید ۱۹ در ماه‌های پیش‌رو، فصول سرد سال و اهمیت رویکرد پیشگیرانه و ضرورت تشخیص و اقدام زود هنگام در کاهش شیوع و بهبود پیش آگهی مبتلایان، باید دستورالعمل‌های بهداشتی رعایت شود.

وی بر ضرورت و نحوه خود اظهاری از طریق ارتباط با سامانه تلفنی ۴۰۳۰ و سامانه اینترنتی www. salamat. gov.ir اشاره کرد و گفت: در آستانه شروع فصل پاییز و زمستان و تقارن بیماری آنفلوآنزا و کرونا شهروندان در صورت علائم اعلام شده با این سامانه در ارتباط باشند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تاکید کرد: تزریق واکسن آنفلونزا، برای گروه‌های پرخطر و در معرض خطر همچون کودکان، مادران باردار، سالمندان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و خاص توصیه می‌شود ولی برای عموم تزریق واکسن ضرورتی ندارد.

فلاحی به ضرورت و اهمیت رعایت توصیه‌های بهداشتی، مراعات فاصله گذاری فیزیکی و استفاده همگانی از ماسک بویژه در زمان حضور در اماکن عمومی در پیشگیری همزمان ابتلا به کووید ۱۹ و آنفلونزا اشاره کرد و افزود: شست‌وشوی مداوم دست‌ها باعث قطع زنجیره انتقال عفونت‌های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی از جمله کرونا، آنفلوانزا و سرماخوردگی است.

وی یادآور شد: سال گذشته از ۱۷۵ بیماری که با علائم شدید تنفسی به مراکز درمانی استان مراجعه کردند با نمونه‌گیری انجام شده، ۵۷ نفر آنان به آنفلوانزای شدید مبتلا و بستری شدند.

چند قدم تا مرگ

روزهای سیاه تیر ماه را همه به یاد داریم، روزهایی که فکر می‌کردیم کرونایی در کار نیست و با خیال راحت در گشت و گذار بودیم ولی کرونا نشان داد که هست و به گفته مسوولان سیستم بهداشتی، حداقل تا یکسال آینده هم با ما همراه است.

استفاده از ماسک محافظی برای نفس کشیدن راحت ماست و اگر نباشد، نفسمان به شماره می‌افتد.

تا رسیدن به وضعیت قرمز چند نفس فاصله داریم، چند نفسی که بدون ماسک یک شهر را درگیر مرگ خواهد کرد پس بیایید با رعایت بهداشت و زدن ماسک اجازه ندهیم کرونا نفس مان را قطع کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha