سه سد خراسان شمالی در اولویت اجرای آبخیزداری است

بجنورد- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی گفت: آورد رسوب به سه سد شیرین‌دره، سومبار و چندیر در استان بالا است از این رو، اجرای طرح‌های آبخیزداری در بالادست حوضه‌های آبریز آن اولویت دارد.

سیدعقیل مرتضوی روز جمعه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به فرسایش‌پذیری خاک در حوزه سد شیرین دره در شهرستان مانه و سملقان، اجرای طرح های آبخیزداری به وسیله اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در حال اجرا است اما کار، کند پیش رفته است.

وی افزود: فرسایش پذیری خاک سبب شده تا آورد رسوب به مخزن سد شیرین دره، بیش از حد باشد و این، تهدیدی برای عمر مفید این سازه است، از این رو باید به اجرای طرح های آبخیزداری و تقویت پوشش گیاهی، سرعت داده شود تا سیلاب، گل و لای کمتری وارد دریاچه سد کند.

پیری زودرس سد شیرین دره

مرتضوی گفت: بر اساس مطالعات انجام شده، میزان رسوب انباشته شده در مخزن سد شیرین دره، باید طی ۵۰ سال به ۳۵ میلیون مترمکعب می رسید اما اکنون تنها با گذشت ۱۵ سال از زمان بهره برداری، معادل نیمی از آنچه برای ۵۰ سال برآورد شده بود، در مخزن سد رسوب گذاری شده است.

وی خاطرنشان کرد: میزان رسوب گذاری در سد شیرین دره شهرستان مانه وسملقان، بسیار بیشتر از برآوردهای اولیه است و اکنون بیش از ۱۷ میلیون مترمکعب رسوب در این دریاچه انباشته شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی افزود: برای کاهش رسوب انباشته شده در سد، به هنگام سیلاب، دریچه های پایینی سد باز شده و بخشی از آب رها می شود و با این اقدام، بخشی از گل و لای و رسوب، از سد تخلیه می شود.

مرتضوی گفت: اما اساسی ترین راهکار برای جلوگیری از کاهش عمر مفید سد، سرعت دادن به اجرای طرح آبخیزداری در بالادست حوضه آبریز این سد است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی خاطرنشان کرد: حوضه آبریز سدهای سومبار و چندیر در شهرستان راز و جرگلان هم با خطر انباشت رسوب روبه رو است که انتظار می رود اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، اجرای طرح های آبخیزداری در بالادست این سدها را هم شتاب دهد.

اکنون هشت سد با ظرفیت ذخیره سازی ۲۳۴ میلیون متر مکعب آب در خراسان شمالی در دست بهره برداری است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha