به گزارش روابط عمومی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، در متن پیام معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است: شعر فارسی، قرنهاست که آیینهدارِ فرهنگ و ایمان مردم ایران و همهٔ انسانهای ریشهداری است که با این زبان و فرهنگ زیستهاند. مردمی که دامنهٔ دلهای بزرگشان محدود به مرزهای جغرافیایی نیست. امروز هم شاعرانی که در کشورهای مختلف به زبان فارسی میسرایند، به مثابه دلنوازان مهر و وحدت هستند.
جوادی اضافه کرده است: بزرگداشت شعر و ادب فارسی در ایران اسلامی، تنها روز بزرگداشت شاعرانی نیست که در محدودهٔ مرزهای جغرافیایی ما قلم میچرخانند و به دفتر عظیم شعر فارسی میافزایند، این روز، روز عظمت همهٔ شاعرانی است که در گوشه گوشهٔ کرهٔ خاکی به این زبان درخشان شعر میسرایند و به بالندگی آن میافزایند.
وی در پایان برای همه شاعران فارسی زبان آرزوی توفیق کرده است.
به گزارش ایرنا، ۲۷ شهریور روز بزرگداشت محمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار و سالروز درگذشت وی، با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی در تقویم رسمی کشور به نام روز شعر و ادب فارسی نامگذاری شده است.
سید محمدحسین بهجت تبریزی، متخلص به شهریار، سال ۱۲۸۵ هجری شمسی به دنیا آمد. او اهل تبریز بود و به زبانهای ترکی آذربایجانی و فارسی شعر سروده است. مهمترین اثر شهریار منظومه حیدربابایه سلام (سلام به حیدربابا) است که از شاهکارهای ادبیات ترکی آذربایجانی بهشمار میرود و شاعر در آن از اصالت و زیباییهای روستا یاد کرده است. این مجموعه در میان اشعار مدرن قرار گرفته و به بیش از ۸۰ زبان زندهٔ دنیا ترجمه شده است.
نظر شما