فاروق سخنور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این ۶ واحد تولیدی پس از پایش ۱۳۶ واحد صنعتی در این شهرستان توسط کارشناسان حفاظت محیط زیست به دلیل آلاینده بودن واحدهای آنها شناسایی شده و موظف به رعایت ضوابط زیست محیطی شدند.
وی ادامه داد: این واحدها که خروجی پساب تولیدی آنها دارای بار آلایندگی بیش از حد استاندارد مورد قبول سازمان حفاظت محیط زیست است، مکلف شدند تا نسبت به راهاندازی پیش تصفیه اقدامات لازم را انجام دهند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد بیان کرد: میزان زیادی از فاضلاب تولیدی این واحدها به دلیل نبود ظرفیت کافی تصفیه خانه مرکزی شهرک صنعتی به صورت خام و بدون تصفیه وارد زهکشهای اطراف شهرک صنعتی شده و تولید بوی نامطبوع این فاضلاب باعث ایجاد مزاحمت برای ساکنان منطقه شده است.
سخنور با بیان اینکه بوی نامطبوع پسماند شهرک صنعتی موجب اعتراض روستاییان اطراف شهرک صنعتی شده است، اظهار داشت: مشکل فاضلاب شهر صنعتی مهاباد چند بار در شورای اسلامی نیز مطرح و به مسوولان انتقال داده شده اما تاکنون تمام تلاشها در این زمینه بینتیجه مانده و فاضلاب این شهرک همچنان این مسیر را طی میکند و موجب آزار و اذیت اهالی بهویژه کشاورزان این منطقه میشود.
شهرک صنعتی مهاباد در ۱۸ کیلومتری شمال این شهر در مسیر مهاباد - میاندوآب قرار دارد و دارای ۱۱۵ واحد صنعتی بوده که از این تعداد ۸۰ واحد فعال و نیمهفعال است، این شهرک در فاصله بسیار کمی با روستای "ترشکان" و فاصله ۲ کیلومتری با شهر ۳۰ هزار نفری "گوکتپه" مهاباد قرار دارد.
عملیات احداث شهرک صنعتی مهاباد که از مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب به آذربایجانغربی در سال ۱۳۷۵ است در زمینی به مساحت ۵۶ هکتار در سالهای ۱۳۷۶ و ۱۳۷۷ شروع و سال گذشته در قالب طرح توسعه، چهار هکتار دیگر به مساحت آن افزوده شد.
این شهرک صنعتی دارای یک تصفیهخانه کوچک با ظرفیت تصفیه ۳۰۰ متر مکعب فاضلاب در شبانهروز بوده در حالی که میزان فاضلاب تولید شده در آن چند برابر بیشتر از این حجم است و فاضلابی که به صورت ناقص تصفیه شده به سمت زهکشهای پایین دست شهرک جاری میشود.
سال گذشته در مجموع ۲۲ اخطار زیستمحیطی برای واحدهای تولیدی آلاینده این شهرستان صادر شد که از مدت مشابه سال پیش از آن پنج مورد کمتر است.
نظر شما