۲۷هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی قم زیر کشت گندم و جو می‌رود

قم - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: درسال جهش تولید ۲۷ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی قم زیر کشت دو محصول راهبردی گندم و جو می‌رود.

عباس پورمیدانی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: درکشت پاییزه سال جاری ۲۲هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع قم به کشت جو و چهار هزار و ۵۰۰ هکتار نیز برای کشت گندم اختصاص می‌یابد.

وی افزود: بر همین اساس پیش‌بینی می‌کنیم بیش از ۱۰۰ هزار تن جو و ۲۲هزار و ۵۰۰ تن گندم از زمین‌های کشاورزی استان برداشت شود.

وی ادامه داد: شرایط اقلیمی استان قم برای کشت جو نسبت به گندم بهتر است، همچنین مصرف جو در قم به دلیل جایگاه مهم استان در حوزه دامپروری بالاست و به همین دلیل کشت این محصول در قم بیش از گندم صورت می‌پذیرد.

پورمیدانی گفت: بر اساس طرح تغییر الگوی کشت استان به دنبال استفاده از ارقام مقام‌تر گندم و جو به تنش‌های محیطی در قم هستیم تا بتوانیم محصولی باکیفیت‌تر برداشت کنیم.

وی ادامه داد: کشاورزان قمی درکشت گندم و جو مهارت بالایی دارند و محصول تولیدشده استان در این بخش دارای استانداردهای موردنظر است.

اراضی زراعی زیرکشت قم بیش از ۴۳ هزار هکتار است و با اجرای راهبرد تغییر الگوی کشت، محصولات این بخش ازنظر کمی و کیفی روند رو به رشدی دارد.

۳۲ هزار هکتار از مزارع استان به کشت گندم،‌ جو، کلزا و ذرت اختصاص‌یافته است که در تامین امنیت غذایی مهم‌ترین نقش را دارد.

همچنین در مزارع قم،‌ یونجه، پنبه، صیفی‌جات و محصولات دیگر به‌تناسب شرایط آب و هوایی مناطق مختلف استان کشت می‌شود و کشاورزان قمی مهارت بالایی در فرآیند تولید محصولات زراعی دارند.

هم‌اکنون از مجموع بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار قمی در حوزه کشاورزی، یک هزار و ۱۰۰ تن بانوان هستند،‌ همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۸۰۵ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی و شیلات است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha