به گزارش ایرنا ، فرامرز بهنژاد مدیرکل آب و فاضلاب استان اردبیل روز یکشنبه در این آیین میزان اعتبار هزینه شده در این پروژهها را ۳۱۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: با بهرهبرداری از این پروژهها ۱۷ هزار و ۴۳۵ نفر ار آب سالم و بهداشتی بهرهمند شدند.
وی افزود: یک هزار روستای استان اردبیل تحت پوشش شبکه آبرسانی روستایی قرار دارد و ۷۰۰ روستای کم معیت استان به شبکه آبرسانی روستایی دسترسی ندارند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان اردبیل بیان کرد: هماکنون حدود ۹۶ هزار و ۱۵۸ خانوار با ۳۲۲ هزار نفر جمعیت تحت پوشش شبکه آبرسانی روستایی استان اردبیل قرار دارند.
وی میزان مصرف آب شبکه آبرسانی روستاهای استان را حدود ۲۷ میلیون مترمکعب اعلام و اضافه کرد: چهار میلیون متر مکعب از این میزان آب از محل سدهای استان، هفت میلیون متر کعب از طریق آب سطحی ذخیره شده در تصفیه خانههای روستایی و ۱۶ میلیون مترمکعب نیز از طریق برداشت از مخازن زیرزمینی و چاهها تامین میشود.
بهنژاد همچنین گفت: بخشی از آب موردنیاز جمعیت روستایی متصل به شبکه آبرسانی روستایی استان از طریق ۲۷۲ حلقه چاه، ۴۶۰ چشمه و ۲۶ رشته قنات و ۱۲ نقطه برداشت آب سطحی تامین میشود.
وی با اشاره به ضرورت احداث تصفیهخانههای بزرگ در قالب مجتمعهای بزرگ آبرسانی روستایی در استان اردبیل اظهارداشت: در حال حاضر هفت تصفیهخانه روستایی بزرگ در استان با ۲۳۲ روستا و ۶۴ هزار نفر جمعیت بهرهبرداری میشود.
بهنژاد با اشاره به آبرسانی سیار به برخی مناطق روستایی استان از طریق تانکرهای آبرسانی سیار خواستار توجه جدی مسوولان کشوری و استانی و تامین ماشینآلات موردنیاز در این زمینه شد.
وی گفت: ۱۲ تانکر ۶ چرخ و ۲ دستگاه خاور برای آبرسانی روستایی با عمر بیش از ۱۳ سال و فرسوده در استان اردبیل فعال است و نیازمند تامین ماشینآلات برای آبرسانی سیار روستایی بویژه در مواقع بحران و اضطراری هستیم.
مدیرعامل آب وفاضلاب روستایی استان اردبیل افزود: شرکت آب و فاضلاب استان سه مشکل کمبود آب در مناطق روستایی از جمله مشکل فرسودگی شبکههای آب شرب در مناطق دارای آب پایدار ، کمبود آب پایدار در مناطق و روستاهای دارای شبکه آبرسانی نو و همچنین هر ۲ مشکل بصورت همزمان در برخی از روستاها مواجه است.
وی اظهارداشت: تا زمانی که منابع آبی پایدار و مطمئن برای تامین آب شرب موردنیاز و مصرفی روستاهای دارای شبکه آبرسانی جدید پیدا نشده این مشکلات برطرف نخواهد شد.
بهنژاد گفت: کمبود آب در روستاهای استان اردبیل معمولا به صورت فصلی بوده و زمانی که برداشت آب کشاورزی از منابع آبی مشترک شرب و کشاورزی از جمله آب چشمهها در فصول زراعی و گرم به اوج میرسد و همچنین مناطق روستایی با انبوه میهمان و گردشگران مواجه هستند این مشکل چندین برابر میشود.
وی با بیان اینکه میزان هدر رفت آب روستایی استان اردبیل در حال حاضر ۳۵.۵ درصد است ، گفت: بر اساس برنامه اعلام شده از سوی شرکت آب و فاضلاب میزان هدر رفت آب روستایی باید سالانه ۱.۵ درصد با اجرای پروژههای اصلاح شبکههای آبرسانی روستایی کاهش یابد که این کار نیازمند تامین اعتبار مورد نیاز از محل اعتبارات استانی است.
استان اردبیل ۱۱ شهرستان و هزار و ۷۰۰روستا با ۱۲۰ هزار خانوار و حدود ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما