به گزارش روز یکشنبه پایگاه خبری ساینس دیلی، تحقیقات دانشگاه آلاباما در بیرمنگهام انگلیس با کمک ۶۰ داوطلب که از ابتدای ماه مه به دلیل ابتلا به سکته مغزی ایسکمیک در بیمارستان بستری شدند، انجام گرفت. از بین این داوطلبان ۹ نفر به کووید ۱۹ نیز مبتلا بودند.
سکته مغزی ایسکمیک زمانی رخ میدهد که لخته خون یکی از رگهای مغز را مسدود کند که در نتیجه آن خون رسانی به بخشی از مغز دچار اختلال می شود.
در نتیجه این تحقیقات مشخص شد بیماران مبتلا به کووید ۱۹ هنگام پذیرش دچار اختلالات عصبی شدیدتری بودند و واکنش التهابی آنها در مقایسه با سایرین شدیدتر بود. همچنین میزان مرگ بیماران مبتلا به کووید ۱۹، ۶ برابر سایر افراد بود. در واقع میزان مرگ بیمارانی که به طور هم زمان مبتلا به سکته و کووید ۱۹ بودند ۴۴.۴ درصد و میزان مرگ بیمارانی که تنها دچار سکته بودند، ۷.۶ درصد بود.
محققان به بیماران مبتلا به سکته مغزی توصیه میکنند پروتکلهای بهداشتی را با دقت بیشتری رعایت کنند.
سکته مغزی به دلیل وقفهای کوچک در جریان خون مغز یا انسداد رگها بوجود میآید. در این حالت جریان اکسیژن و مواد غذایی به مغز محدود میشود و بخشی از بافت مغز آسیب میبیند. حدود ۸۵ درصد از تمام موارد سکتههای مغزی بر اثر انسداد یک شریان مغزی با یک لخته خون ایجاد میشود که به آن سکته مغزی ایسکمیک گفته میشود. گاهی نیز سکته مغزی هموراژیک (خونریزی) است که در اثر پارگی عروق مغزی ایجاد میشود.
با توجه به افزایش چاقی و زندگی کمتحرک در سراسر جهان، از هر چهار نفر یکی در معرض سکته مغزی قرار دارد. سکته مغزی یک تهدید جدی برای تمام افراد و در هر زمان و مکان است.
اکنون سکته مغزی مهمترین عامل ناتوانی در سراسر جهان و دومین علت مرگ و میر است. نکته حائز اهمیت این است که این عارضه به طور کامل قابل پیشگیری است. در سال جاری ۸۰ میلیون نفر در سراسر جهان از سکته مغزی جان سالم به در بردند؛ ولی بسیاری از این افراد با چالشهای اساسی از قبیل ناتوانی جسمی، مشکلات ارتباطی، تغییر در نحوه تفکر و احساسات، از دست دادن شغل و درآمد و روابط اجتماعی روبرو هستند.
فشار خون، استعمال دخانیات، چاقی و نداشتن فعالیت بدنی از جمله مهمترین دلایل سکته مغزی محسوب میشوند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Brain, Behavior & Immunity—Health منتشر شده است.
نظر شما