اصرار ترامپ بر یکجانبه‌گرایی وجهه شورای امنیت را تخریب می‌کند

تهران- ایرنا- کارشناس مسائل بین الملل گفت:  ایستادگی شورای امنیت مقابل خواسته‌ها و اقدامات یکجانبه ترامپ یک موفقیت است اما اگر ترامپ بخواهد بر رویه خود پافشاری کند، شورای امنیت به تدریج وجهه و جایگاه خود را در حل و فصل اختلافات بین المللی از دست خواهد داد.

«اردشیرسنایی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به تلاشهای آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و واکنش جامعه بین المللی به این تلاش‌ها گفت: آمریکا بعد از شکست در تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، با اینکه می‌دانست با مخالفت اعضای شورای امنیت و اعضای باقیمانده در برجام مواجه خواهد شد، اعلام کرد مکانیسم ماشه را فعال خواهد کرد و اگر به مدت ۳۰ روز از زمان اعلام فعال شدن بگذرد تحریم‌ها به شکل خودکار بر می‌گردد.  

این کارشناس مسائل بین الملل افزود: واشنگتن با تهدید شرکت‌ها و کشورها مبنی بر اینکه هر کس با ایران معامله تسلیحاتی انجام دهد تحریم خواهد شد به دنبال این سیاست است که ایران را به پای میز مذاکره بکشاند. به نظر می‌رسد که آمریکایی‌ها در ادامه روند این سیاست به دنبال  رسیدن به اهداف خود نیستند و می‌خواهند از این موضوع به عنوان یک تبلیغ رسانه‌ای و ضربه‌ای به مخالفان و حتی متحدین خود استفاده کنند.

سنایی با اشاره به نقش دیپلماسی جمهوری اسلامی در  انزوای آمریکا اظهار کرد:دستگاه دیپلماسی ایران تلاش های مختلفی را در مقابله با سیاست‌های خصمانه آمریکا انجام داد و ظرفیت برجام هم این امکان را برای ایران فراهم کرد که از حمایت دیگر کشورها از جمله متحدین آمریکا برخوردار شود.

این کارشناس مسائل بین الملل گفت: بخش عمده‌ای از مقابله و مقاومت شرکای اروپایی امریکا در این قضیه به مقابله این کشورها با یکجانبه گرایی آمریکا برمی گردد و چون احتمال انتخاب مجدد ترامپ در روزهای اخیر ضعیف تر شده است متحدین آمریکا از جمله کشورهای اروپایی فضای بیشتری برای مخالفت و ایستادگی در مقابل خواسته‌های آمریکا پیدا کرده‌اند.

 سنایی با بیان اینکه روسیه و چین هم به عنوان رقبای آمریکا با سیاست‌های این کشور در مسائل مختلف جهانی مشکل دارند، افزود: این دو کشور تلاش دارند در مقابل سیاست‌های یک جانبه آمریکا ایستادگی کنند. هدف این دو کشور بیشتر به رقابت بین قدرت‌های جهانی  و تامین ‌منافع خودشان بر می‌گردد.

سنایی با اشاره به اقدامات اخیر آمریکا گفت: بعید است فشار حداکثری بر ایران فضایی برای مذاکره بین تهران- واشنگتن خلق کند. به نظر می‌رسد تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا اتفاق جدیدی بین دو کشور رخ نخواهد داد، اما بعد از برگزاری انتخابات در این کشور باید گزینه‌های مختلف را در صورت پیروزی هر یک از طرفین در نظر گرفت.

این کارشناس مسائل بین الملل افزود: در شرایط کنونی ایران باید سیاستی را که بعد از خروج آمریکا از برجام اتخاذ کرد، دنبال کند و کشورهای باقیمانده در برجام را وادار کند که به تعهداتشان پایبند باشند.اگرچه کشورهای اروپایی باقیمانده در برجام نتوانستند انتظارات ایران را در تامین منافع اقتصادی اش تامین کنند به همین خاطر ایران با باقی ماندن در برجام از ظرفیت‌های خود برجام برای کاهش تعهدات خود استفاده کند و این کار را انجام داد. 

سنایی افزود: ایالات متحده  از لحاظ حقوقی در چند ماه اخیر شکست های دیپلماسی مختلفی  را در شورای امنیت متحمل شده است. این مباحث به نوعی به زیان شورای امنیت است و به جایگاه شورای امنیت در حل و فصل اختلافات بین‌المللی ضربه می زند.

وی افزود: از این نظر که شورای امنیت برای اولین بار بعد از تشکیل سازمان ملل توانسته در مقابل یکجانبه گرایی آمریکا ایستادگی کند یک موفقیت است و اگر ترامپ در دور دوم رئیس جمهور شود و بخواهد این روند را ادامه دهد به تدریج شورای امنیت سازمان ملل جایگاه خودش را در حل و فصل اختلافات جهانی از دست خواهد ‌داد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha