سید محمد حسینی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: صرفه جویی در مصرف سوختهای فسیلی، کمک به حفظ محیط زیست با توجه به انتشار نزدیک به صفر آلاینده ها و گازهای گلخانه ای، تولید برق پاک و سازگار با محیط زیست منطبق با معاهده کاهش گاز کیوتو (به ازای هر مگاوات ظرفیت، حدود ۴ تن گاز محتوی کربن در محیط کاهش می یابد)، کاهش چشمگیر در مصرف آب، حذف هزینه های سوخت و رقابت پذیر شدن هزینه تمام شده برق، تنوع بخشی به منابع انرژی از طریق استفاده از سایر پتانسیلها برای افزایش تولید برق، جبران محدودیت ظرفیت تولید گاز طبیعی ، حذف تلفات برق و سرمایه گذاری در ایجاد خطوط انتقال از جمله مزایای سرمایه گذاری در استفاده از نیروگاه های برقابی در گلستان است.
وی ادامه داد: اکنون برای استفاده از نیروگاه برقابی، ۲ طرح در سدهای نرماب مینودشت و نگارستان علیآبادکتول در دست مطالعه است.
وی تاکید کرد: این شرکت مشاوره لازم به علاقمندان برای سرمایه گذاری و صدور مجوز در این بخش را ارایه خواهد داد.
مطابق پیش بینی کارشناسان مرتبط در گلستان حداقل بیش از ۱۰۰ نقطه قابل احداث نیروگاه های جدید برقابی کوچک و متوسط در استان وجود دارد که با توجه به تسهیلات در نظر گرفته شده از سوی دولت، با برنامه ریزی و تصمیم مسئولان مرتبط و همت سرمایه گذاران، مشاوران و پیمانکاران می توان ظرفیتی بالغ بر هزار مگاوات برق پاک و با مزایای پیش گفته شده برای استان ایجاد کرد.
نیروگاههای برقابی به سه بخش بزرگ با ظرفیت بیش از ۱۰۰ مگاوات، متوسط با ظرفیت بین ۱۰ تا ۱۰۰ مگاوات و کوچک با ظرفیت کمتر از ۱۰ مگاوات تقسیم می شوند.
گلستان با وجود ۲۰ هزار کیلومترمربع وسعت دارای هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا، از ویژگی های ژئومورفولوژیکی و هیدرولوژیکی برای تولید انرژی برق آبی برخوردار است که می توان به ۱۴ سد بزرگ مخزنی در دست بهره برداری، وجود تاسیسات متعدد تحت تامین و انتقال آب شرب در شهرها و روستاها، وجود رودخانه های پر آب و با جریان دائمی با پتانسیل ارتفاعی مناسب چند هزارمتری و در نتیجه شیب مناسب رودخانه ها و وجود دریای خزر و انرژی های نهفته در امواج آن اشاره کرد.
اکنون در گلستان مطابق با سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت در هزار و ۷۵ روستا و آبادی و ۳۳ نقطه شهری زندگی می کنند که برق مصرفی ساکنان آن بیشتر از طریق یک نیروگاه سیکل ترکیبی در شهرستان علی آباد با تولیدهزار مگاوات برق، تامین می شود.
نظر شما