روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران به نقل از مدیر حفظ نباتات این سازمان بر لزوم رعایت بهداشت عمومی کف باغ شامل جمع آوری و دفن میوه های ریخته شده پای درختان در عمق ۵۰ سانتی متری خاک تاکید کرد.
عبدالرحمن زاغی گفت : برداشت تمامی میوه های رسیده از راه های موثر پیشگیری از خسارت آفت مگس میوه است و اگر باغداران فقط به جمعآوری میوههای پوسیده و دفن آن اقدام کنند، تا ۶۰ درصد مقابله و پیشگیری از شیوع این آفت بدون هزینه امکان پذیر است.
وی در عین حال هشدار داد : اگر این روش را همه باغداران خرد و بزرگ انجام ندهند ، خسارت آفت مگس به محصولات بسیار سنگین خواهد بود.
زاغی در خصوص عملیات مبارزه و راه های کنترل این آفت نیز توضیح داد : باغداران می توانند با نصب تله های جلب کننده حاوی مایع سراتراپ، سراتینکس، فرمون های جلب کننده حشرات ماده و طعمه مسموم تهیه شده با پروتئین هیدرولیزات بر اساس هماهنگی و مشاوره با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک های گیاهپزشکی در کاهش جمعیت و پیشگیری از خسارت آفت بسیار موثر باشند.
وی افزود : با توجه به اینکه مگس بر روی صدها گونه میزبان از جمله خرمالو، هلو، زردآلو، انجیر، انار و مرکبات فعالیت دارد و چند نسلی است، در شرایط مناسب آب و هوایی منطقه ما در تمام سال فعالیت دارد و باید با دقت بیشتری کنترل شود.
مهم ترین میوه باغ های مازندران را انواع نارنگی و پرتقال تشکیل می دهد و بسته به گونه درخت به صورت زودرس و یا دیررس برداشت شده و روانه بازار می شود.
بر اساس آمار جهاد کشاورزی مازندران ، ۲۵ هزار هکتار از باغ مرکبات مازندران را انواع نارنگی شامل انشو، یافا و یا نارنگی رقم پیش رس "ایواساکی" تشکیل می دهد که برداشت آن از نیمه دوم شهریور آغاز شد و برداشت پرتقال به عنوان مهمترین محصول مرکبات استان از نیمه دوم آبان ماه آغاز می شود.
مازندران ۱۶۰ هزار هکتار باغ دارد که ۱۱۰هزار هکتار آن را مرکبات تشکیل می دهد.
نظر شما