به گزارش شبکه خبری العربیه، البرهان در سخنانی گفت که با هیات آمریکایی در ابوظبی درخصوص آینده صلح اعراب با اسرائیل گفت وگو کرده است.
وی با بیان اینکه در این گفتوگو بر حق مردم فلسطین در دستیابی به حقوقشان طبق راهحل تشکیل دو کشور تاکید کرده، افزود که مذاکرات درباره حذف نام سودان از فهرست تروریسم نیز ثمربخش و مثبت بود.
البرهان تصریح کرد: مسئولان دولت انتقالی سودان را در جریان نتایج گفتوگوها با هیات آمریکایی قرار خواهد داد.
وی همچنین در سفرش به امارات با مقامات ارشد ابوظبی درباره مسائل منطقهای مرتبط با سودان گفتوگو کرد.
سفر هیات سودانی به امارات حول دو محور صورت گرفت: نخست رایزنی با مقامات اماراتی که مسئولیت آن به عهده البرهان بوده و دیگر مذاکره با تیم دولت آمریکا که نصرالدین عبدالباری وزیر دادگستری دولت انتقالی سودان ریاست آن را به عهده داشت.
در همین راستا، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا، کنگره را ترغیب کرد که در اسرع وقت ممکن، نام سودان را از لیست کشورهای حامیان تروریسم حذف کند.
۳۰شهریور البرهان به همراه هیأتی بلندمرتبه برای انجام مذاکرات با طرف آمریکایی وارد امارات شد.
درج نام سودان در لیست کشورهای حامی تروریسم به سال ۱۹۹۳ برمیگردد. این مسئله مانع بزرگی پیش روی این کشور برای انجام سرمایهگذاریها به شمار میرود.
در آن زمان عمر البشیر رئیسجمهوری سابق سودان متهم به پناه دادن به اسامه بن لادن شده بود. به همین دلیل دولت آمریکا سودان را از سال ۱۹۹۳ در فهرست کشورهای حامی تروریسم قرار داد.
این اقدام از سوی دولت آمریکا، سودان را فاقد صلاحیت برای دریافت وام و کمکهای مالی از صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی میداند و برای اینکه نام این کشور از فهرست کشورهای حامی تروریسم خارج شود، کنگره آمریکا باید آن را تایید کند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در اکتبر ۲۰۱۷ تحریم های اقتصادی اعمال شده علیه سودان از سال ۱۹۹۷ را لغو کرد اما نام این کشور را از فهرست حامیان تروریسم درج شده از سال ۱۹۹۳ را حذف نکرد.
در اعتراضات مردمی ۲۰۱۹ سودان که منجر به سرنگونی حکومت البشیر شد، دولت انتقالی روی کار آمد. این دولت سعی دارد روابط خود را با آمریکا بهبود بخشد تا نام سودان از لیست کشورهای حامی تروریسم حذف شود.
بنابر گزارشهای منتشره، سودان یکی دیگر از کشورهای عربی است که با فشار آمریکا به دنبال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است.
طی هفتههای اخیر امارات و بحرین با امضای توافقنامههایی زیرنظر آمریکا، رسما روابط سیاسی خود را با اسرائیل آغاز کردند. بنابر گزارشهای منتشره سایر کشورهای عربی از جمله عمان و عربستان نیز در صف پیوستن به عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند.
نظر شما