به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از سازمان بیمه سلامت، محمد مهدی ناصحی در مراسم امضای تفاهم نامه برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع روستاییان، عشایر و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر در سال ۱۳۹۹ که با حضور معاون بهداشت وزارت بهداشت و در سازمان بیمه سلامت برگزار شد، افزود: یکی از بخشهای آسیب پذیر جامعه، روستاییان هستند و باید توجه بیشتری به این بخش از جامعه شود. استقرار خدمات الکترونیک سلامت در روستاها از اهمیت زیادی برخوردار است و از طرفی زیرساختهای لازم وجود دارد. استقرار نظام ارجاع تا سطح نهایی یکی از اهداف است که در این جهت قدم بر میداریم. توجه به دوراپزشکی با توجه به شرایط کشور نیز اهمیت دارد.
عضو هیات مدیره سازمان بیمه سلامت بیان کرد: نظارتها باید نشان دهد که پزشک و کادر بهداشتی، منابع را دریافت کرده است. همچنین باید منابع را پیگیری کنیم و تخصیصها بهموقع داده شود.
ناصحی گفت: البته یکی از نظرات این است که منابع مربوط به پزشکان خانواده روستایی به طور مستقیم به معاونتهای بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی داده شود. در زمینه ایجاد انگیزه برای پزشکان جوان نیز باید تلاش بیشتری انجام بدهیم.
ارتقای حوزه بهداشت نیازمند نگاه بلند مدت است
علیرضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این مراسم گفت: افرادی میتوانند حوزه بهداشت را ارتقا بدهند که نگاه بلند مدت داشته و برنامه پایداری داشته باشند و برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع یکی از اقداماتی است که امیدواریم با کمک سازمان بیمه سلامت به ثمر بنشیند.
وی افزود: یکی از اهداف پیوستن سازمان بیمه سلامت به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، هماهنگی بیشتر بیمهها با وزارت بهداشت در حوزه اجرا بود. بحث اصلی این بود که باید منابع در اختیار جایی باشد که برنامهها را اجرا میکند.
برنامه ریزی بدون منابع پایدار ممکن نیست
رییسی ادامه داد: از طرفی برنامه ریزی بدون منابع پایدار ممکن نیست، این اتفاق رخ داد و وقتی سازمان بیمه سلامت به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بازگشت، هماهنگیهای بسیار خوبی انجام شد.
معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: باید به این شکل نگاه کنیم که هر دستگاهی در هر استان اگر تولید هزینه میکند، باید منابع آن هم در نظر گرفته شود. وقتی یک اقدام به صورت ناقص اجرا شود، دستگاه اجرا کننده مظلوم واقع میشود. البته وزیر بهداشت همواره از حوزه بهداشت حمایت کرده است و این حمایت ادامه دارد.
به گزارش ایرنا، در اجرای بند «ت» ماده ۷۴ قانون برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران و همچنین مطابق بند «الف»، «ج» و «ز» ماده ۱۷ قانون بودجه سال ۱۳۹۹ و ماده ۳۷ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و تصمیم دولت دوازدهم مبنی بر ارتقای خدمات سلامت روستاییان و لزوم ارائه خدمات بیمه پایه سلامت به تمامی جمعیت روستایی، عشایر و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر کشور مقرر شد تا با تداوم استقرار تیم سلامت با محوریت نظام ارجاع مبتنی بر پزشکی خانواده در سطح اول و تعیین مسیر ارجاع به منظور پذیرش بیماران در سطوح دو و سه، دسترسی و برخورداری مردم از خدمات سلامت ارتقا یابد.
این تفاهم نامه بین سازمان بیمه سلامت و معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امضا شد و ادارههای کل بیمه سلامت استانها به عنوان خریدار خدمت و معاونتهای بهداشتی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی به عنوان تامین کننده خدمت، مسئولیت اجرای مفاد این تفاهم نامه را بر عهده خواهند داشت.
بر اساس این تفاهم نامه، گیرندگان خدمت کل جمعیت روستاییان، عشایر و ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت هستند. همچنین طرفین توافق کردند که در قالب سقف بودجه ابلاغی مصوب عمل کرده و مبلغ سرانه سالانه خدمات سطح اول به این شرح تامین شود که مبلغ ۱۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال از محل سهم سازمان و مبلغ ۱۹ هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات یک درصد مالیات بر ارزش افزوده سهم وزارت بهداشت تامین شود. البته اگر به هر دلیل سقف اعتبار ابلاغی از سوی سازمان برنامه و بودجه کاهش یابد، اعتبار این دو بند متناسب با آن کاهش مییابد.
با احتساب این دو منبع اعتباری، کل منابع پیش بینی شده برای برنامه پزشکی خانواده و تیم سلامت در مناطق روستایی، عشایری و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر در مجموع معادل ۳۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال خواهد بود.
نظر شما