به گزارش ایرنا ، دکتر سید عباس موسوی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در شهرستان محمودآباد افزود : طی چند هفته اخیر شیوع کرونا در مازندران به وضعیت ثبات رسیده و آمار بستری ها رو به کاهش بوده است ، ولی با توجه به موج جدید شیوع ویروس در استان های دیگر و ادامه بی توجهی شهروندان در سفر به مازندران ، ما نگران رسیدن موج جدید به استان هستیم.
وی هشدار داد : با توجه به تعامل زیاد مازندران با سایر استان ها و مسافرپذیر بودن استان ، متاسفانه شیوع مجدد کرونا دور از انتظار نیست.
موج دوم شیوع کرونا در مازندران از اوایل تیر ماه شروع شد و تا اواخر مرداد روند افزایشی داشت به گونه ای که آمار بیماران بستری در بیمارستان های استان که اواخر خرداد به کمتر از ۳۰۰ رسیده بود در پیک موج دوم یعنی اواخر مرداد از مرز ۲ هزار نفر فراتر رفت.
روند کاهشی ابتلا به کووید-۱۹ در موج دوم شیوع کرونا هم از اوایل شهریور شروع شد که نتیجه آن کاهش آمار بیماران بستری به ۵۱۳ نفر تا ظهر دیروز چهارشنبه بود . با این وصف کاهش میزان استفاده از ماسک طی دو هفته اخیر در کنار ورود برخی استان های کشور به موج سوم شیوع کرونا ، سبب نگرانی مسئولان و کادر درمانی مازندران نسبت به رسیدن موج سوم به استان شده است.
مردم پوشیدن ماسک را جدی بگیرند
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران استفاده تمامی شهروندان از ماسک را برای جلوگیری از آغاز موج سوم شیوع کرونا در استان ضروری دانست و گفت : تنها راه حفظ ثبات کرونایی در استان رعایت پروتکل های بهداشتی است و در این میان استفاده درست از ماسک نقش اساسی دارد.
وی افزود : متاسفانه پایش های انجام شده نشان می دهد که استفاده از ماسک طی روزهای اخیر کاهش یافته است ، در حالی که برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ تمامی شهروندان باید از لحظه خروج از منزل تا زمان بازگشت به داخل خانه از ماسک استفاده کنند.
موسوی گفت : علاوه بر این ، فاصله گذاری اجتماعی باید به صورت جدی رعایت شود ضمن این که عدم حضور در اماکن شلوغ و پرازدحام و اجتماعات نیز حتی با داشتن ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی باید جدی گرفته شود چون در جاهایی که ازدحام و تجمع جمعیت وجود دارد ، ضریب احتمال سرایت بیماری های واگیر از جمله ویروس کرونا بالا است.
وی شست و شوی مداوم دست ها را ضروری دانست و افزود : یکی از دستورالعمل های جدی برای مصون ماندن در برابر کرونا ، شست و شوی مداوم دست ها است ، چون دست های آلوده از مهم ترین راه های انتقال ویروس کرونا محسوب می شود.
هیچ کس از کرونا در امان نیست
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران همچنین هشدار داد : هیچ کس از احتمال ابتلا به کرونا در امان نیست و کسی نباید فکر کند که چون طی هفت ماه گذشته به بیماری کووید-۱۹ مبتلا نشده ، پس دیگر در امان است.
وی افزود : متاسفانه دیده شده برخی این تصور غلط را دامن می زنند که چندین ماه از شیوع این ویروس کرونا گذشته است و اگر قرار بود مبتلا شوند ، تاکنون بیمار شده بودند ولی واقعیت علمی این است که هیچ کس در دایره امن مبتلا نشدن به این بیماری قرار ندارد . افرادی که تاکنون به کووید-۱۹ مبتلا نشده اند یا پروتکل های بهداشتی را رعایت کرده اند و یا این که در معرض ویروس کرونا قرار نگرفته اند ، یعنی وارد محیط های آلوده ای نشده اند که میزان قابل توجهی ویروس وجود داشته باشد.
موسوی گفت : تحقیقات علمی ثابت کرده است اگر افراد در مدت زمان کافی در محیطی که به اندازه کافی آلوده است ، قرار بگیرند قطعا به بیماری کووید-۱۹ مبتلا خواهند شد و هیچ استثنایی وجود ندارد.
تجهیز بیمارستانهای استان در اولویت وزارت بهداشت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعلام این که وظیفه شهروندان رعایت پروتکل های بهداشتی است ، گفت : وظیفه مجموعه بهداشت و درمان کشور هم فراهم آوردن امکانات درمانی و ارائه خدمات مطلوب بهداشتی و درمانی به شهروندان است و دانشگاه علوم پزشکی به این وظیفه اش به صورت جدی عمل می کند.
وی با بیان اینکه مشخص نیست تا چه زمانی ویروس کرونا ریشه کن و درمان قطعی و یا واکسن آن کشف می شود ، افزود : درحال حاضر اولویت ما تجهیز بیمارستان های استان ، بویژه بیمارستان هایی است که فاقد دستگاه سی تی اسکن هستند.
موسوی هدف از سفرش به محمودآباد را هم بررسی وضعیت بیمارستان این شهرستان اعلام کرد و گفت : جلسه ای با خیرین محمودآبادی داشتیم تا بتوانیم بیمارستان شهدا را که تنها بیمارستان شهرستن است ، به دستگاه سی تی اسکن مجهز کنیم.
وی افزود : در این جلسه مقرر شد زیرساخت و ابنیه لازم توسط خیرین مهیا شود و سپس دانشگاه علوم پزشکی هم دستگاه سی تی اسکن و تجهیزات لازم را فراهم کند.
محمودآباد یکی از شهرستان های ساحلی مازندران است که بیش از یکصد هزار نفر جمعیت را در ۲ شهر و ۸۵ روستا جای داده است. بیمارستان شهداء تنها بیمارستان این شهرستان ساحلی است که با ۵۴ تخت فعال ، دارای بخش های داخلی ، جراحی، زنان ، اطفال، آی سی یو و سی سی یو است.
بر اساس آمار ۲ دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل هم اکنون ۵۱۳ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در بیمارستان های استان بستری هستند.
نظر شما