علی اصغر محمدی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا، افزود: فلفل فرومد از لحاظ تندی در کشور کممانند است .
وی گفت : میزان تولید این محصول در هر هکتار۲.۵ تن برآورد می شود که برخی کشاورزان تا پنج تن نیز برداشت میکنند.
محمدی با بیان اینکه کشت فلفل در فرومد و روستاهای کلاته سادات، میرعلم، استربند و فیروزآباد رونق بیشتری دارد. گفت : به خاطر شرایط آب و هوایی مناسب در دیگر روستاها نیز بصورت پراکنده کشت میشود .
مدیر جهاد کشاورزی میامی تصریح کرد : فلفل در این منطقه پایان بهتر نشا شده و اواخر تابستان و اوایل پاییز هم برداشت آن آغاز میگردد .
محمدی با اشاره به اینکه کشاورزان محصول فلفل را به دو صورت ، تر و خشک شده به بازار عرضه میکنند، تصریح کرد : امسال فلفل برداشت شده تازه کیلویی حدود ۶۰ هزار ریال و خشک شده آن ۳۰۰ هزار ریال فروخته می شود.
وی گفت : اجرا نشدن طرحهای یکپارچه سازی اراضی، نبود صنایع تبدیلی و بسته بندی از چالش های مهم پیش روی کشاورزان این منطقه محسوب می شود.
کشاورزان شهرستان میامی هر سال با تولید حدود ۲۰۰ هزار تن محصول زراعی و باغی، ۴۰ درصد تولیدات کشاورزی استان سمنان را به خود اختصاص میدهند.
با وجود توانمندی بسیار زیاد این شهرستان در تولید محصولات کشاورزی، نبود واحد های فرآوری و بستهبندی پسته، فلفل و دیگر محصولات کشاورزی موجب شده بیشتر محصولات تولیدی به صورت فلهای به دیگر نقاط کشور حمل شده و پس از بسته بندی در بازار ارائه میشود.
از آن جا که ۹۰ درصد جمعیت شهرستان میامی روستایی بوده و به کار کشاورزی و دامداری اشتغال دارند، حدود نیمی از سال را بیکار هستند ، ساخت واحدهای فرآوری در اشتغال و درآمد بیشتر آنها تاثیرگذار خواهد بود.
از مجموع ۲۳ هزار هکتار زمین قابل کشت این شهرستان حدود ۱۵ هزار هکتار به گندم دیم و آبی و باقی به کشت فلفل، آفتابگردان ، کلزا ، چغندر قند و انواع حبوبات اختصاص دارد.
شهرستان میامی با جمعیتی حدود ۴۰ هزار تن با ۲ بخش کالپوش و مرکزی در شرق استان سمنان قرار دارد.
نظر شما