۸ میلیون تن کالا در گمرکات کشور مانده است

بندرعباس- ایرنا- رییس کل گمرک ایران گفت: از ۸ میلیون تن کالاهای مانده در گمرکات کشور، ۷ میلون تن کالای اساسی و غیر اساسی و یک میلون تن کالای کانتینری است.

مهدی میراشرفی روز شنبه در جریان بازدید جهانگیری معاون اول رییس جمهوری از بندرشهید رجایی و برررسی آخرین وضعیت موجودی انبارها و میزان واردات و صادرات کالا در گمرک این بندر اظهارداشت: اکنون ۲ کشتی روغن در گمرک شهید رجایی در انتظار تخلیه است.

وی ادامه داد: گمرک شهید رجایی به عنوان مهم‌ترین گمرک کشور، امانتدار کالاهای گمرکی در این منطقه است.

به گفته رییس کل گمرکایران ، بخشی از این کالاها مربوط به بخش خصوصی و وارد کنندگان و بخشی دیگر نیز مواد اولیه و مصرفی در این گمرک نگهداری می‌شود که با توجه به محدودیت فضای نگهداری انتظار می‌رود صاحبان کالاها نسبت به سرعت بخشی و انتقال کالاهای خود اقدام کنند.

میراشرفی در بخش دیگری از سخنان خود اظهارداشت: سازمان جهانی گمرک استانداردهایی را تعریف کرده که طبق آنها مدیریت یکپارچه و هماهنگ مرزی تعریف شود و برخی خروجی و عایدی آن به تاجر و کل جامعه می‌رسد.

به گفت وی، پس از ۱۱ سپتامبر در دنیا هر زمان صحبت از مدیریت یکپارچه و واحد مرزی می‌شود بیشتر افکار به سمتی می‌رود که بیشتر بحث عاملیت در کارهای مدیریت واجد اجیاد شود.

رییس کل گمرک اضافه کرد: اما چیزی که دنیا به آن اعتقاد دارد بحث مدیریت اطلاعاتی است که زنجیره تامین در حال تولید و مبادله است به این نحو که خصوصا پس از ۱۱ سپتامبر به گمرکات دنیا توصیه می‌شود اینکه اطلاعات محموله‌ها را پیش از حمل از کشور میدا داشت باشید.

میراشرفی تصریح کرد: بحث دیگر این است که در بنادر نسل پنجم شرکت‌ها و کارخانه‌های تولیدی در همان بنادر به فعالیت می‌پردازند و نیازی نیستکه دیگر یک گرم مواد اولیه به کشور وارد شود و کالا پس از تولید یا به کشور وارد و یا صادر می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: طبق قوانین داخلی ما به استناد قوانین متقن و صریحی، مدیریت واحد سازمان‌هایی که در بحث تجارت دخیل هستند به گمرک واگذار شده است.

معاون اول رییس جمهوری در جریان بازدید از بخش های مختلف بندر شهید رجایی نظیر اسکله، اتاق فرمان و روند بارگیری و تخلیه کشتی‌ها، با توضیحات استاندار هرمزگان و رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران، در جریان آخرین وضعیت موجودی انبارها و میزان واردات و صادرات کالا در این بندر قرار گرفت.

جهانگیری در نشست مشترک سازمان‌های صمت، گمرک، بنادر و دریانوردی و بانک مرکزی در گمرک بندرشهید رجایی در واکنش به آمار رئیس کل گمرک کشور مبنی بر دپوی ۸ میلون تن کالا در انبارهای بنادر و گمرکات کشور گفت: این آمار حجم بسیار بالایی است و باید با ورود بخش خصوصی سریعتر این کالاها ترخیص شود و در درسترس مردم قرار بگیرد.

وی افزود: هیچ‌کس حق ندارد از ترخیص کالاهای مانده در گمرک جلوگیری کند و کالاها باید در کم‌ترین زمان ترخیص شود و مواد خام کارخانجات نیز سریع‌تر در اختیار آن‌ها قرار بگیرد.

معاون اول رییس جمهوری به منظور افتتاح چند طرح عمرانی، شرکت در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان هرمزگان و بازدید از گمرکات استان صبح امروز شنبه وارد فرودگاه بین المللی بندرعباس شد و مورد استقبال استاندار، نماینده ولی فقیه و نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

سرپرست وزارت صنعت ومعدن و تجارت، وزیران جهادکشاورزی و راه و شهرسازی، رییس کل بانک مرکزی، رییس کل گمرک ایران و رییس بنیاد مستضعفان؛ جهانگیری را در سفر یک روزه به هرمزگان همراهی می‌کنند.

مجتمع بندری شهید رجایی در۲۳ کیلومتری غرب بندرعباس به‌عنوان بزرگ‌ترین بندر تجاری ایران دارای ظرفیت تخلیه وبارگیری با ظرفیت سالانه ۱۰۰ میلیون تن کالا، بزرگترین و مهم‌ترین بندر جمهوری اسلامی ایران است که به تنهایی ۵۸ درصد عملیات کالاهای غیرنفتی، ۴۳ درصد عملیات جا به جایی فرآورده‌های نفتی و ۸۵ درصد از عملیات کانتینری بنادر کشور را برعهده دارد.

از ۷۱ بندرتجاری و صیادی هرمزگان ۳۲ بندر آن ازجمله شهید رجایی، شهید باهنر، شهید ذاکری قشم کاوه، شهید حقانی، بندرلنگه، سیریک، کلاهی، کریان، تیاب، جاسک، چارک، آفتاب، قشم و جوادالائمه با داشتن گمرک فعال است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha