به گزارش شب یکشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، مراسم اختتامیه مرحله نخست شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت عصر امروز یکشنبه ۶ مهرماه در جوار مزار شهدای گمنام باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.
در بخش «مدافعان سلامت»
تندیس و دیپلم افتخار موشنگرافیک بخش مدافعان سلامت به پویا رئیسی برای کارگردانی «مجموعه موشن گرافیک کرونا» اهدا شد.
تندیس جشنواره و دیپلم افتخار بهترین نماهنگ مدافعان سلامت به مهاجر توحیدپرست؛ تهیهکننده نماهنگ «یه روزی دوباره» رسید.
تندیس جشنواره و دیپلم افتخار بهترین پویانمایی برای تهیهکنندگی و کارگردانی پویانمایی «منجی (The Saviour)» به آرجون موخرجی از کشور هند، تعلق گرفت.
تندیس جشنواره و دیپلم افتخار بهترین فیلم کوتاه داستانی نیز به محسن مشرقی؛ تهیهکننده فیلم کوتاه «ملاقات آخر» تعلق گرفت.
تندیس و دیپلم افتخار بهترین مستند کوتاه بخش مدافعان سلامت نیز برای فیلم مستند کوتاه «در خلوت شب» به امیرحسین میرصابری اهدا شد.
در بیانیه هیأت داوران آثار کوتاه داستانی بخش مدافعان سلامت، متشکل از پوران درخشنده، انسیه شاه حسینی، منیره قیدی، گیتی خامنه و فریبا کوثری آمده است:
در هر دوره تاریخی دگرگونیها و تغییرات مختلف در جهان میتواند تجربهها و شکل زندگی را متحول کند. تحولاتی که لاجرم بر روابط و مناسبات اجتماعی، اخلاقی و انسانی متاثر است.
ایران سرزمینی که از سالیان دور تا کنون تجربههای متنوعی را از سرگذرانیده، اکنون نیز شاهد وضعیت و تجربهای متفاوت در زمینه سلامت است. این تجربه از جهات مختلف قابل تامل است. اما آنچه بیش از همه خودنمایی میکند همگرایی و همدلی همهی ما، با توجه به تمام محدودیتها و تحریمهاست. و آنان که نامشان در این میان میدرخشد، پزشکان، پرستاران و کادر درمانی با عنوان (مدافعان سلامت) است. هنر شاید به عنوان کانون نجات انسان از ناهمواریها، بهترین بستر برای ارج نهادن به مقام والای این عزیزان باشد.
هیات داوران فیلمهای کوتاه داستانی مدافعان سلامت شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، ضمن سپاس از کلیه صاحبان آثار شرکت کننده در این بخش و با در نظر گرفتن محدودیتهای زمانی و اجرایی به دلیل وضعیت ویژه حاکم بر کشور، هم نظر هستند که از اندیشه مستتر در برخی آثار به وجد آمدهاند. اما متاسفانه در برخی آثار راه یافته در این بخش نیز به دلیل عدمتوجه فیلمساز به ظرافتهای تکنیکی و محتوایی به نقطه اوج یک اثر هنری نرسیده است. با این وجود امید به آینده داریم و میدانیم این ابتدای راهی است که باید رفت.
در بخش «جشنوارهجشنوارهها»
تندیس جشنواره و دیپلم افتخار بهترین نماهنگ بخش جشنوارهجشنوارهها به فرید فرخندهکیش؛ تهیهکننده نماهنگ «حلول» اهدا شد.
تندیس جشنواره و دیپلم افتخار بهترین پویانمایی بخش جشنواره جشنوارهها نیز به امیر مهران؛ تهیهکننده فیلم پویانمایی «شهر خاموش» اهدا شد و دیپلم افتخار جشنواره نیز به «مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی» تعلق گرفت.
تندیس جشنواره و دیپلم افتخار بهترین فیلم کوتاه داستانی بخش جشنوارهجشنوارهها به عمار خطی؛ تهیهکننده فیلم کوتاه «تمام مریمها» رسید.
تندیس جشنواره و دیپلم افتخار بهترین فیلم مستند کوتاه بخش جشنوارهجشنوارهها به عباس ایمانیان؛ تهیهکننده فیلم مستند کوتاه «نامهای از دمشق» اهدا و دیپلم افتخار جشنواره هم به «صداوسیمای مرکز استان سمنان» اعطا شد.
تندیس جشنواره و دیپلم افتخار بهترین فیلم مستند بلند بخش جشنوارهجشنوارهها به مرتضی شعبانی؛ تهیهکننده فیلم «زنانی با گوشوارههای باروتی» تعلق گرفت و دیپلم افتخار جشنواره نیز به «مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی» رسید.
تندیس جشنواره و دیپلم افتخار بهترین فیلم سینمایی بخش جشنوارهجشنوارهها به منوچهر محمدی؛ تهیهکننده فیلم سینمایی «بازمانده» اهدا شد.
در بیانیه هیأت داوری آثار مستند بخش مدافعان سلامت متشکل از ابوالفضل جلیلی، دکتر مسعود معینی پور، پیام فضلی نژاد، عبدالستار کاکایی و هادی نائیجی نیز آمده است:
مدافعان سلامت در ماههای گذشته و در شرایط بحران، روزهای دشواری را از سر گذراندند و فیلمسازان بسیاری نیز کوشیدند تا مصائب مبتلایان و فداکاریهای کادر درمان در ایران و جهان را در قاب تصویر روایت کنند. این هنرمندان در زمانهی همهگیری کرونا دستاوردهای ماندگاری داشتند؛ همدلی مومنانه آحاد مردم در کنار سربازان خط مقدم سلامت ثبت زاویه پنهان این جدال گسترده با مرگ از جمله آنهاست.
فیلمسازی در دوره بحران واجد ویژگیهای منحصر به فردی است که کار داوران را برای انتخاب نامزدها دشوار میکند. پیشنهاد میشود که مستندسازان در ساختار و محتوای آثار خود، شرایط بحران، جدال کادر درمان و مشکلات فرماندهی این میدان را بیشتر از قبل دقت کنند تا شاهد آثار اثرگزارتری باشیم. به امید روزهای بهتر، سالمتر و به دور از ویروس منحوس کرونا. والسلام.
اهدای «نشان رسول» به سینماگر خلاق، معرفی برگزیدگان بخشهای «جشنواره جشنوارهها» و«مدافعان سلامت» شانزدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت از جمله بخشهای این مراسم بود.
همچنین مراسم بزرگداشت جمشید هاشمپور، جمال شورجه و محسن علیاکبری همزمان با مراسم اختتامیه شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت برگزار شد.
نظر شما