به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی آب منطقهای مرکزی، عزت اله آمرهای در پی مباحث مطرح شده در این خصوص افزود: پدیده فرونشست زمین به طور کامل مجزا از رخداد فروچاله زمین است و نباید ناخواسته این دو را یکی دانست.
وی با بیان اینکه فرونشست عبارت است از فروریزش یا نشست سطح زمین که به علت های متفـاوتی در مقیاس بزرگ روی میدهد، اظهار داشت: گرم شدن زمین، کاهش بارندگیها و مصرف بی رویه آبهای زیرزمینی را از جمله عوامل دخیل در فرونشست زمین است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مرکزی گفت: فروچالهها از دیدگاه زمین شناسی مهندسی، فرورفتگی سطح زمین در اشکال بیضی و کروی دارای دیوارههای با شیب تند در ابعاد به طور متوسط سه تا دهها متر است که در اثر گسیختگی لایههای سطحی ایجاد می شود.
آمره ای افزود: دلیل اصلی فروچاله بیشتر وجود حفره در زیر زمین است بنابراین باید مراقب بود که با دست کاری های انسانی آن حفره در زمین ایجاد نشوند.
به گفته وی در پدیده فروچاله به طور حتم نیاز به ریزش سقف یک حفره زیرزمینی است و روی سطح زمین نیز به صورت واضح قابل رویت است در صورتی که در پدیده فرونشست زمین وسعت یک دشت درگیر میشود و در واقع آثار آن به وضوح دیده نمیشود.
۹۲ درصد از حجم آب مصرفی استان مرکزی در بخش کشاورزی، ۳.۵ درصد در بخش صنعت و بقیه در بخش آشامیدنی مصرف میشود.
نظر شما