سید علی ساداتی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سه ماهه پایانی سال تحصیلی گذشته هم حدود ۳۲ میلیارد ریال اعتبار بهداشتی به مدارس مازندران تعلق گرفته بود که تمامی مبلغ میان مدارس توزیع شد.
وی با اشاره به اینکه سال تحصیلی جاری نیز باید در شرایط کرونایی سپری شود ، گفت : برای امسال نیز ۳۴ میلیارد ریال سرانه بهداشتی مدارس تعیین شده که در حال توزیع است.
معاون سلامت آموزش و پرورش نحوه توزیع سرانه بهداشتی میان مدارس مازندران را بسته به توان مالی آنها دانست و توضیح داد : مدارسی که از دانشآموزان شهریه یا سرانه سلامت دریافت میکنند، مشمول دریافت سرانه دولتی نمی شوند.
وی از مدارس غیرانتفاعی ، شاهد، نمونه دولتی ، تیزهوشان و استعداد درخشان و مدارس هیات امنایی به عنوان آموزشگاه هایی نام برد که سرانه بهداشتی دولتی شامل آنها نمی شود.
ساداتی اولویت اصلی آموزش و پرورش مازندران در توزیع سرانه بهداشتی را برای مدارس دولتی در مناطق روستایی، محروم و کم برخوردار دانست و گفت : هیچ مدرسه ای در این بخش در مازندران وجود ندارد که با کمبود سرانه بهداشتی مواجه باشد.
وی افزود : حدود ۸۰ درصد مدارس استان شهریه و سرانه سلامت از والدین دریافت می کنند که موظف هستند تمامی اقلام بهداشتی مندرج در پروتکل های کرونایی را تهیه و استفاده کنند.
معاون آموزش و پرورش مازندران همچنین تهیه مایع دستشویی و ضدعفونی مستمر مدارس را وظیفه مدیر مدرسه عنوان کرد و گفت : مایع دستشویی به عنوان مواد ضدعفونی کننده محسوب نمی شود و تهیه آن بر عهده مدیران مدارس است و منظور از مواد ضدعفونی کننده مواد الکل پایه به منظور ضدعفونی دست و سطوح برای مدارس است.
خطا در پروتکلهای بهداشتی مدارس نابخشودنی است
ساداتی همچنین با اشاره به دریافت گزارش هایی از مشکلات موردی در زمینه رعایت پروتکل های بهداشتی در بعضی مدارس استان ، گفت : بررسی هایی که انجام دادیم مشخص شد این مشکلات جزئی هستند و آسیبی به سلامت کودکان نخواهند زد ، ولی همین میزان هم بخشودنی نیست و نباید وجود داشته باشد.
وی تاکید کرد: طبق پایش و گزارش دانشگاه علوم پزشکی مازندران به عنوان مرجع ناظر بر رعایت نکات بهداشتی در شرایط کرونایی، بیش از ۸۰ درصد مدارس مازندران بیش از حد انتظار پروتکل های بهداشتی را رعایت می کنند که پیام خوب و اعتمادبخشی برای خانواده ها است.
معاون آموزش و پرورش مازندران گفت البته بقیه مدارس استان هم نسبت به اجرا و رعایت پروتکل های بهداشتی اهتمام دارند ، اما شاید در میان آنها خطاهایی جزئی دیده شود که از نظر ما این کوچکترین خطا نیز غیرقابل بخشش است.
مدارس مازندران مشکل پسماند ندارند
معاون سلامت آموزش و پرورش همچنین به مصوبه جدید ستاد مقابله با ویروس کرونا مازندران مبنی بر حل مشکلات پسماند مدارس اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در حوزه شهری با توجه به جمع آوری بموقع پسماند توسط شهرداری ها مشکل خاصی دیده نمیشود و مصوبه ستاد هم ناظر بر حساسیت اعضای ستاد بویژه شخص استاندار نسبت به بهداشت محیط مدرسه است.
ساداتی بیشتر مشکل پسماند مدارس را مختص مناطق روستایی دانست و افزود : جمع آوری پسماند در آنجا کمرنگ تر از مناطق شهری پیگیری می شود و به همین دلیل هم ستاد مقابله با کرونای استان و مجموعه آموزش و پرورش حتی در همین حد کم را هم قابل قبول نمی داند و تلاش دارد تا کوچکترین مشکل وجود نداشته باشد.
وی ادامه داد : در مدارس مناطق محروم و روستایی نیز به دلیل جمعیت اندک دانش آموزان میزان تولید زباله بسیار کم است و تا کنون گزارشی دریافت و یا مشکلی مشاهده نشده است.
معاون آموزش و پرورش مازندران از تعبیه ابزارهای لازم برای مدیریت پسماند در مدارس استان خبر داد و گفت: تمامی مدارس به سطلهای زباله و همچنین خروج مرتب زباله از محیط مدرسه مجهز هستند.
ساداتی خواستار توجه جدی تر مدیران مناطق روستایی و محروم نسبت به انتقال بموقع زباله جمع آوری شده از مدارس و حتی سطح اماکن عمومی شد و افزود : دانش آموزان هر روز با محیط بیرون در تعامل هستند و باید بیرون از مدرسه نیز همانند درون آن تمیز و عاری از آلودگی باشد.
مازندران در سال تحصیلی جاری ۵۰۸ هزار دانشآموز دارد که به دلیل شیوع ویروس کرونا به صورت مجازی و نیمه حضوری تحصیل می کنند.
طبق آخرین برآورد آموزش و پرورش استان تقریبا حدود ۳۰ درصد از دانش آموزان استان روزانه در کلاسهای درس حاضر می شوند و بقیه به صورت مجازی آموزش می بینند. این وضعیت به صورت چرخشی تکرار می شود.
ویروس کرونا که از حدود هشت ماه پیش وارد مازندران شد هنوز نیز این استان را در شرایط قرمز نگه داشته است. طبق آخرین گزارش دانشگاه های علوم پزشکی مازندران و بابل، ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۱۱۴ بیمار مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در بیمارستان های استان بستری شدند در همین مدت تعداد ۱۰۵ نفر از افراد مشکوک بستری شده نیز با بهبودی وضعیت از بیمارستان ها مرخص شدند و تکمیل روند درمانی خود را در منزل ادامه خواهند داد.
طبق همین گزارش هم اکنون ۵۰۸ نفر بیمار مشکوک به ویروس کرونا با علائم تنفسی مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در این مراکز بستری هستند.
نظر شما