به گزارش روز دوشنبه ایرنا، آمریکاییهای لاتین تبار به عنوان یکی از مهمترین گروهها در انتخابات سالهای اخیر توجه کاندیداهای دو حزب جمهوریخواه قرمز و دموکرات آبی را به آراء خود جلب کردهاند. رای آنها در ایالات کلیدی مانند فلوریدا بسیار تعیینکننده است.
نشریه ال اسپانیول مادرید نوشت: زمانی که چهره ای چون دونالد ترامپ ظاهر می شود که با حاشیه سازی همواره به دنبال هدایت افکار عمومی درجهت منافع خویش است، به راحتی می تواند برآوردهای انتخاباتی را سردرگم کند. این همان چیزی است که در سال ۲۰۱۶میلادی روی داد:
بخش زیادی از آمریکاییها فکر می کردند که غیرممکن است شخصی چون ترامپ، آن چنان دور از مفهوم زندگی آنها، پیروز شود. حتی نمی توانستند تصور کنند که کسی به او رأی دهد، چه رسد به اینکه رای دهندگان به او را ۶۳ میلیون نفر از هموطنان خود در نظر بگیرند.
ترامپ پیروزی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ را مدیون نتایج خوب آرا خود در فلوریدا و اوهایو و به طور کلی در ایالت های شناور است. این ایالات شامل فلوریدا، لووا، میشیگان، اوهایو، پنسیلوانیا، ویسکانسین و ... می شود که با نتایج نزدیک به هم، گاهی به جمهوریخواهان و گاهی به دموکراتها رأی می دهند و نقش تعیین کننده ای در نتیجه انتخابات آمریکا ایفا می کنند.
اغلب ساکنان این ایالات به خصوص فلوریدا را لاتین تبارها تشکیل می دهند که به دلیل ظرفیت تعیین کنندگی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اهمیت بسیاری دارند؛ نامزد جمهوریخواه سال ۲۰۱۶، همچنین در سه ایالت از همین ایالت های شناور مانند میشیگان، پنسیلوانیا و ویسکانسین به آراء مطلوبش دست یافت، در حالی که این سه ایالت در نظرسنجی های اولیه به نفع دموکراتها به رنگ آبی نشان داده می شدند؛ در همان ایالات و درمیان رأی دهندگان سفیدپوست از طبقه متوسط یا تقریبا ضعیف ناراضی از سیستم که ترامپ را قهرمانی می پنداشتند که هم با حزبش و هم با هیلاری کلینتون مقابله خواهد کرد و هم برای همیشه با قدرتمندان واشنگتن بخاطر "آمریکای واقعی" رویارو خواهد شد.
حزب دموکرات طرفدار بایدن با غفلت از جوامع لاتین تبار در این ایالات، کمی دیر به فکر تبلیغات به زبان اسپانیایی در این نواحی افتاد. اما در هفته های اخیر این حزب امیدوار است که به خاطر تنوع طیف لاتین تبارها به ویژه در ایالت فلوریدا، شهروندان پورتوریکویی ساکن اورلاندو در آینده، برتری جمهوریخواهان را در بین کوباییهای ساکن میامی خنثی کنند.
اما ترامپ می اندیشد برای تکرار آن پیروزی چه باید بکند؟
او همچون بازیکنی است که در ابتدای بازی نسبتاً بازنده است اما هنوز می تواند امید داشته باشد که با وجود اینکه نظرسنجی ها روی خوبی به او نشان نمی دهند، میزان مقبولیت او که در مدت ریاست جمهوری اش در سطح پایینی بود، در حال حاضر با روند صعودی به رتبه ای بیش از ۴۲-۴۳ درصد برسد.
همچنین به رغم بحران اقتصادی وحشتناکی که آمریکا با آن روبروست، اما چون در بحبوحه همه گیری واقع شده، نمی توان به راحتی تقصیرها را به گردن رئیس فعلی دولت واشنگتن انداخت و از سوی دیگر کاندیدای سومی وجود ندارد که بتواند آراء او را کم کند. در نتیجه شرط بندی ها او را همچنان بالاتر می بیند؛ وزنه تاریخی و خاطره چرخش نهایی سال ۲۰۱۶ همچنین سنگین تر است.
انتخابات آمریکا حدود یک ماه دیگر، در ۳ نوامبر (۱۳ آبان) در حالی برگزار خواهد شد که دو کاندیدای حزب دمکرات و جمهوریخواه واشنگتن برای پیروزی در آن به دنبال جذب رأی لاتینتبارهای آمریکا هستند.
نظر شما