آمار میلیونی کرونا در اروپا؛ محدودیت‌ها پابرجا

۲۰ مهر ۱۳۹۹، ۱۵:۴۵
کد خبر: 84057703
الهه طهماسبی ‌بنفشه‌درق
آمار میلیونی کرونا در اروپا؛ محدودیت‌ها پابرجا

تهران - ایرنا - اگر چه جهان در برابر هیچ بیماری به اندازه واکنش در برابر ویروس کرونا، سریع عمل نکرد اما با وجود همین سرعت، این ویروس میلیاردها بار کوچکتر از انسان، تا کنون خسارات زیادی را به بار آورده و بدون استثنا همه مناطق جهان از جمله کشورهای اروپایی را متاثر ساخته و بسیاری از محدودیت‌های کرونایی همچنان پابرجاست.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، با گذشت حدود سه فصل از سال و تداوم حضور بیماری همه‌گیر در جهان در حالی به سراشیبی یکسالگی این بیماری عجیب نزدیک می‌شویم که گمانه زنی‌های ابتدایی درباره آن از جمله تضعیف تدریجی ویروس کرونا در زنجیره انتقال، نابودی ویروس در فصل تابستان و در اثر گرما و یا تشخیص گروه سالمندان به عنوان آسیب پذیر ترین قشر جامعه همه و همه از باورهایی است که نه تنها تحقق نیافته بلکه بر شدت ابهامات و نادانسته‌های بشر نسبت به این بیماری افزوده است.

در حالی که تلاش محققان برای مجهز کردن بشر به سلاح واکسن به عنوان جایگزینی قطعا کارآمدتر نسبت به ماسک بهداشتی ساده همچنان ادامه دارد اما تا کنون هیچ کشوری به واکسن قطعی و مورد اطمینان ویروس کرونا دست نیافته و لزوم حفظ جریان عادی زندگی در همه جای دنیا به رغم حیات این بیماری را بر همگان آشکار ساخته است.

بر اساس اطلاعات تارنمای «ورلدو میترز» شمار جانباختگان ویروس کرونا از حدود ۹ ماه پیش زمانی که اولین بار این ویروس در چین شایع شد از مرز یک میلیون و ۷۷ هزار نفر گذشت. سازمان جهانی بهداشت هشدار داد اگر جهان برای مقابله با کووید-۱۹ با قدرت بیشتر بسیج نشود، شمار جانباختگان از دو میلیون نفر در سراسر جهان فراتر خواهد رفت.

همچنین روند صعودی شمار مبتلایان در حالی ادامه دارد که تا کنون بیش از ۳۷ میلیون و ۴۷۱ هزار نفر در ۲۱۴ کشورجهان به بیماری همه گیر مبتلا شده اند.

شمار جانباختگان کرونا در جهان در حالی از ایستگاه یک میلیون نفر گذشته است که بیش از ۲۳۰ هزار مورد از مجموع کل این آمار به قاره اروپا اختصاص دارد. انگلیس، ایتالیا، اسپانیا، فرانسه و روسیه به ترتیب با ثبت بیش از ۴۲ هزار، ۳۶ هزار، ۳۲ هزار و ۹۰۰، ۳۲ هزار و ۶۰۰ و ۲۲ هزار مورد فوت، پنج کشور نخست اروپایی به لحاظ شمار جانباختگان ویروس کرونا قرار دارند.  

میزان مرگ و میر بر اثر کرونا در برزیل که دومین کشور جهان از این نظر است، به بیش از ۱۵۰ هزار نفر رسید. در هند هم شمار مبتلایان از هفت میلیون نفر گذشت.

برزیل از لحاظ شمار مرگ بر اثر کرونا بعد از آمریکا دومین کشور جهان و هند از نظر تعداد مبتلایان باز هم بعد از آمریکا دومین کشور جهان است. در هر دو زمینه آمریکا اولین کشور است اما پیش‌بینی می‌شود هند تا پایان این ماه آمریکا را پشت سر بگذارد و به مرکز اصلی ابتلا به کرونا در جهان تبدیل شود.

بر اساس آخرین آمارها بعد از روسیه با ثبت بیش از یک میلیون و ۲۸۵ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا، اسپانیا، فرانسه، انگلیس، ایتالیا و آلمان به ترتیب با ثبت بیش از ۸۹۰ هزار، ۷۱۸ هزار، ۵۹۰ هزار، ۳۴۹ هزار و ۳۲۳ هزار مورد ابتلا به بیماری همه‌گیر در جایگاه پنج کشور نخست اروپایی در فهرست جهانی قرار دارند.

«اِستِلا کِریاکیدس» کمیسر بهداشت اتحادیه اروپا گفت: در برخی کشورهای عضو اوضاع حتی از اوج بیماری کرونا در ماه مارس بدتر است. این مسئله به راستی مایه نگرانی است. باید به صراحت بیان کرد که تدابیر کنترلی که اتخاذ شدند به اندازه کافی موثر نبودند، یا به طور کامل اجرا نشدند یا به صورت کامل رعایت نشدند.

شیوع شدید ویروس کرونا در اسپانیا در حالی به چالشی سیاسی میان دولت مرکزی و منطقه ای تبدیل شده است که سرانجام با تصویب قانونی وضع محدودیت‌های اجباری از سوی دادگاه مادرید در روز پنج‌شنبه (17 مهر)، دولت اسپانیا از برقراری محدودیت های اجباری دو هفته ای (۱۵ روزه) از جمله محدودیت‌های سفر در مادرید و ۸ شهر اطراف آن خبر داد.

براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، در منطقه مادرید طی دو هفته ۷۲۳ مورد ابتلا به ویروس کرونا در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت گزارش شده که بیشترین تعداد در اروپا پس از آندورا (ایتالیا) است. میزان ابتلا به کرونا اخیرا در مادرید اسپانیا به صورت چشمگیر افزایش پیدا کرده و این شهر را به مرکز بحران کرونا در غرب اروپا تبدیل کرده است.

شرایط در فرانسه، همسایه شمالی اسپانیا نیز بی شباهت به آن نیست؛ شرایط در شهر مارسی در حالی در حداکثر وضعیت هشدار قرار دارد که احتمال ابتلا در این شهر در بالاترین سطح است. عبور موارد ابتلای روزانه به کرونا از قله ۲۰ هزار مورد که سه برابر پیک موج اول محسوب می‌شود نگرانی‌های بسیار شدیدی نه تنها در فرانسه بلکه در اروپا موجب شده است.

اوج گیری دوباره کرونا در فرانسه در حالی رو به وخامت است که کارشناسان بهداشت و درمان در خصوص اشباع بیمارستان‌های این کشور و کمبود امکانات درمانی و بهداشتی هشدار داده اند. شورای عالی علمی پزشکی فرانسه با بیان اینکه ویروس کرونا تا تابستان سال آینده در این کشور خواهد ماند از احتمال قرنطینه منطقه‌ای و اعمال محدودیت‌های شدید طی روزهای آینده در لیون و سه شهر دیگر خبر داده است.

مشاوران علمی دولت انگلستان روز جمعه (۴ مهر) با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند که موج دوم کرونا در تمام نواحی این کشور (انگلیس، اسکاتلند، ولز، ایرلند شمالی) آغاز شده است.

در بحبوحه نارضایتی‌ها از مدیریت «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس در مقابله با بحران کرونا، بر اساس آمارهای رسمی دولتی، بیشترین شمار جانباختگان بیماری همه‌گیر در اروپا به این کشور تعلق دارد. این در حالی است که بر اساس تصمیم دولت انگلیس فقط افرادی که تا ۲۸ روز پس از مثبت شدن نتیجه آزمایش کرونا فوت کنند، قربانی کرونا محسوب می‌شوند، به همین علت تفاوت فاحشی میان امار اعلامی مرکز ملی امار انگلیس و امار دولت است. مرکز ملی آمار انگلیس شمار جان باختگان از کرونا در این کشور را حدود شصت هزار نفر اعلام کرد.

ایتالیا که از ابتدای شیوع کرونا در جهان در ماه‌های نخست، گوی سبقت را در موارد ابتلا از دیگر کشورهای جهان ربوده بود، با اتخاذ تصمیماتی نظیر پوشیدن ماسک و مراقبت نظام‌مند پلیس و نیز شهروندان، هم‌اینک نسبت به دیگر نقاط جهان بویژه کشورهای اروپایی شرایط نسبتا بهتری را تجربه می‌کند.

با این حال شمار بیماران بستر در بیمارستان‌ها و بخش‌های مراقبت ویژه در ایتالیا همچون سایر کشورهای اروپایی به شدت در حال افزایش است.

«جوزپه کونته» نخست وزیر ایتالیا که برای مهار ویروس کرونا استفاده از ماسک را در محیط‌های باز سراسر کشور اجباری کرده و ضرورت رعایت کامل شیوه نامه‌های بهداشتی را به مردم هشدار داد.

در روزهای اخیر روند گسترش کرونا به طوری در همه نقاط آلمان سیر صعودی داشته است که «آنگلا مرکل» صدراعظم  آلمان گفت ۱۱ شهر بزرگ آلمان در گسترش بی‌سابقه کرونا مشکل مشترکی دارند. مرکل روز جمعه (۱۸ مهر) با مسئولان این ۱۱ شهر درباره هماهنگ‌ کردن سیاست مقابله با ویروس کرونا و یافتن راهکاری مشترک گفت‌وگو و مشورت کرد.

شهرداری شهر کلن روز شنبه ۱۰ اکتبر وضعیت قرمز اعلام کرد. شمار مبتلایان به کووید-19 در شهر کلن با یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر جمعیت به بیش از پنج هزار و 800 نفر رسیده است. به گزارش وزارت بهداشت ایالت نوردراین وست‌فالن که کلن پرجمعیت‌ترین شهر این ایالت است نسبت آلودگی به کرونا به بیش از ۵۴ نفر در ازای ۱۰۰ هزار نفر رسیده است.

«ینس اشپان» وزیر بهداشت و درمان آلمان از مردم این کشور درخواست کرد که فاصله‌ها را حفظ کرده و به شستن دست و توصیه‌های پزشکی توجه کنند.

ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین شیوع پیدا کرد که  کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.  

«تارنمای وردو مترز دات اینفو» (worldometers.info) که بصورت آنلاین و لحظه‌ای شمار مبتلایان به ویروس کرونا را اعلام می‌کند، دقایقی پیش رقم ۳۷ میلیون و ۴۷۱ هزار و ۷۱ مورد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در جهان را به ثبت رساند. با این حال تاکنون بیش از ۲۸ میلیون و ۱۱۶ هزار نفر در سراسر جهان از بیماری کرونا بهبود یافته‌اند.

اگر چه جهان هرگز در برابر یک بیماری به اندازه واکنش در برابر ویروس کرونا، سریع عمل کرد اما  با وجود همین سرعت، این ویروس میلیون ها بار کوچکتر از انسان، خسارات زیادی را به بار آورده و بدون استثنا همه کشورهای جهان را متاثر ساخته است. پس از شیوع گسترده، ویروس کرونا اروپا را با بحرانی‌ترین دوران خود پس از جنگ دوم جهانی مواجه کرده است.
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha