در نخستین روز اکتبر سال ۲۰۰۰ میلادی در دومین روز انتفاضه دوم موسوم به «انتفاضه الاقصی»، «محمد الدوره» نوجوان ۱۲ ساله فلسطینی به همراه پدرش قصد رفتن به منزل را داشت که در منطقه «نتساریم» در نوارغزه به ضرب گلوله نظامیان رژیم صهیونیستی به شهادت رسید.
نظامیان صهیونیست به مدت ۴۵ دقیقه در حال تیراندازی به سوی فلسطینیها بودند و پدر محمد الدوره برای حفاظت از فرزندش وی را در پشت خود پناه داده بود، اما در نهایت به دست نظامیان تا بن دندان مسلح رژیم صهیونیستی به شهادت رسید.
تصویر شهادت محمد الدوره هنگامی که در پشت پدر خود پنهان شده بود توسط تصویربردار عرب شبکه ۲ فرانسه ضبط و از این شبکه پخش شد. این تصاویر به سرعت از شبکههای خبری سراسر جهان پخش شد و بار دیگر خشم ملتهای جهان از جنایتهای رژیم صهیونیستی را برانگیخت.
سالروز شهادت محمد الدوره به روز «همدردی و همبستگی با کودکان و نوجوانان فلسطینی» نامگذاری شد و این نوجوان ۱۲ ساله به عنوان نماد انتفاضه دوم فلسطین شناخته شد. شهادت محمد الدوره برگ دیگری را به جنایات رژیم صهیونیستی افزود.
نگاهی به جنایتهای ننگین صهیونیستها
رژیم صهیونیستی که طی بیش از هفت دهه اشغالگری در فلسطین همواره درصدد توجیه یا تکذیب جنایتهای خود بوده است پس از شهادت محمد الدوره نیز مدعی شد که فیلم مذکور جعلی بوده و در راستای خدشه دار کردن وجهه بینالمللی ارتش این رژیم طراحی شده است. این در حالی است که شبکه خبری «الجزیره» قطر در یکی از گزارشهای خود در این باره نوشت صحنه پنهان شدن محمد الدوره کودک ۱۲ ساله فلسطینی در پشت پدر خود برای رهایی از تیر صهیونیستها هنوز هم در ذهن بسیاری از مردم فلسطین و کشورهای اسلامی زنده است. این نوجوان فلسطینی به نماد انتفاضه مردم فلسطین و چهره انسانی این انتفاضه تبدیل شده است. با وجود اینکه همه جهانیان به طور مستقیم این جنایت رژیم اشغالگر را شاهد بودند باز هم این موضوع مانع جنایتهای این رژیم در برابر مردم فلسطین نشده است و هنوز هم این رژیم به جنایتهای خود ادامه میدهد و همه منشورها و قوانین بینالمللی را زیر پا میگذارد.
افزون بر جنایت به شهادت رساندن محمد الدوره، ویرانسازی منازل مسکونی مردم فلسطین، بمباران مدارس در جریان جنگ ۲۲ روزه غزه در سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹، حمله به کاروان حامل کمکهای بشردوستانه به نوارغزه در سال ۲۰۱۰ میلادی، کشتار و سلاخی بیش از ۴ هزار تن در اردوگاههای صبرا و شتیلا در جنوب بیروت در روزهای ۱۶ تا ۱۸ ماه سپتامبر ۱۹۸۲ میلادی و دستور استفاده از سلاحهای ممنوعه مانند بمبهای فسفری و خوشهای و ... از سوی «آریل شارون» قصاب کودک کُش در این حادثه نمونهای دیگر از جنایتهای پر شمار این رژیم است که با گستاخی تمام در برابر دیدگان جهانیان به وقوع پیوست.
نژادپرسی عنصری لایتغیر در رفتار صهیونیستها
نژادپرستی عنصری خطرناک در رفتار مقامهای رژیم صهیونیستی در تعامل با شهروندان عرب فلسطینی به شمار میرود. این رژیم افزایش زاد و ولد شهروندان عرب را خطری برای امنیت ملی خود به شمار میآورد. چندی پیش روزنامه عبری زبان «معاریو» افزایش جمعیت عربی سرزمین ها فلسطین و پدیده چندهمسری را خطری برای امنیت رژیم اسرائیل به شمار آورد.
تارنمای «لها اون لاین» که مسائل مربوط به زنان را در جهان عرب دنبال میکند افزایش جمعیت کودکان فلسطینی را دغدغهای برای سردمداران رژیم صهیونیستی به شمار آورد و نوشت سردمداران این رژیم از افزایش جمعیت عربی در داخل سرزمینهای اشغال شده نگرانند و آن را خطری برای خود به شمار میآورند. آنان برای مقابله با این موضوع و کاهش جمعیت عربی موضوع عقیم کردن زنان و جلوگیری از پدیده چند همسری را در شهرها و روستاهای فلسطین در پیش گرفتهاند.
تلاش برای عقیم کردن زنان و جلوگیری از چند همسری تنها ابزار اسرائیلی ها برای مقابله با این موضوع نیست بلکه آنها در این مسیر قتل و به خاک و خون کشیدن کودکان فلسطین را هم در دستور کار خود قرار داده اند.
به نوشته شبکه خبری «الجزیره» قطر، پرفسور «خالد ابوعصبه» مدیر اندیشکده اجتماعی و آموزشی «مسار» هم معتقد است که سیاستهای رژیم اسرائیل در کاهش روز افزون فرزندآوری زنان عربی نقش داشته است. این در حالی که این رژیم از فرزندآوری زنان یهودی حمایت میکند.
حقوق مردم فلسطین زیر چکمه اشغالگران
صهیونیستها در حالی این جنایتها را مرتکب شدهاند که بر اساس کنوانسیون ژنو، حقوق زنان و کودکان در زمان جنگ و اشغال یک کشور باید حفظ شود. همچنین در پروتکل الحاقی که در سال ۱۹۷۷ به این کنوانسون افزوده شد. چگونگی رسیدگی به جرایم مربوط به حمله و قتل کودکان، نوجوانان و زنان و محاکمه متجاوزان در دادگاههای جنایتهای جنگی مطرح شده است. این در حالی است که قوانین بینالمللی در همه موارد و به طور یکسان رعایت نمیشود و با استانداردهای دوگانهای با آنها برخورد میشود. رژیم صهیونیستی یکی از این نمونهها به شمار میرود که قوانین بینالمللی را بسیار نادیده گرفته است و بدون هیچ واهمهای از پیامدهای محاکمه در دادگاههای بینالمللی هر روز صفحات ننگین تاریخ جنایات خود را قطورتر میکند.
به نوشته تارنمای فلسطینی «صدی للاعلام»، «حنا عیسی» دبیر کل هیات اسلامی مسیحی حمایت از قدس و مقدسات گفت با وجود توافقنامهها و کنواسیونهای بین المللی درباره حمایت از کودکان و زنان در هنگام جنگ و اشغال بازهم رژیم اسرائیل شماری از غیرنظامان از جمله زنان و کودکان را به بهانههای پوچ زندانی میکند و حقوق آنان را نادیده میگیرد.
او درباره بیانیه جهانی حقوق بشر درباره حمایت از زنان و کودکان در شرایط اضطراری و درگیریهای مسلحانه گفت ماده چهار این بیانیه بر ضرورت همکاری همه کشورها برای دور نگه داشتن زنان و کودکان از مصیبتهای جنگ تاکید دارد. ماده پنجم این بیانیه هم همه اشکال سرکوب، استفاده از زور، اقدام غیر انسانی علیه کودکان و زنان از جمله زندانی کردن، شکنجه و اعدام از طریق تیراندازی، بازداشت، ویرانسازی مسکن و تبعید را اقداماتی مجرمانه به شمار آورده است.
شبکه اطلاعاتی «النباء» عراق هم در گزارشی به قلم «عبدالامیر رویح» نوشت نیروهای رژیم اشغالگر به طور آشکار منشورها و قوانین بینالملل درباره حقوق بشر به ویژه مردم فلسطین را نادیده میگیرد. این موضوع در دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا بیشتر شده است. هنوز هم حقوق مردم فلسطین به دلیل سهلانگاری جامعه بینالملل در برابر جنایتهای رژیم صهیونیستی نادیده گرفته میشود. این رژیم به تازگی تلاش کرده است از برخی از تحولات سیاسی و اقتصادی که جهان شاهد است سوء استفاده کند و پرونده جنایتها و قانونگریزیهای خود را قطورتر کند.
نظر شما