به گزارش ایرنا، تامین زیرساختهایی مانند تلفن، برق و گاز در عصر تکنولوژی لازمه نگهداشت جمعیت در مناطق روستایی و حرکت روی ریل توسعه است.
روستاهای استان سمنان با همکاری خوب دهیاران بر پایه آموزشهایی که فرا گرفتند و در نظر گرفتن اعتبارهای مناسب در مسیر آبادانی قرار دارند.
تامین مسیر و راه دسترسی مناسب اولین قدم برای توسعه روستا است و در زمان حاضر ۲ هزار و ۱۲۸ کیلومتر راه روستایی در استان سمنان وجود دارد که از این وسعت یک هزار و ۲۵۰ کیلومتر راه آسفالت و ۱۹۰ کیلومتر راه شوسه است.
پوشش ۱۰۰ درصدی تلفن همراه، گازرسانی به روستاهای استان سمنان با ضریب نفوذ نزدیک به ۹۰ درصد و تدوین طرح هادی برای ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان از جمله زیرساختهایی است که با تلاش مضاعف و توجه به منویات حکیمانه مقام معظم رهبری در استان محقق شده است.
در کنار تامین زیرساخت ها، تامین اعتبارات و پرداخت تسهیلات برای اشتغالزایی و حمایت از کارآفرینی در روستا از نظر مسوولان دور نبوده و در هفت سال گذشته بیش از ۲ هزار و ۴۰ میلیارد ریال از محل ارزش افزوده به دهیاریهای استان سمنان به منظور رونق و توسعه روستاها پرداخت شده است.
استان سمنان با تامین زیرساختها گامی فراتر برداشته است و اکنون طرحهای بزرگی مانند ایجاد ناحیه صنعتی در مناطق روستایی در این استان دنبال می شود.
بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ کشور، ۴۵ هزار و ۸۱۶ خانوار روستایی با جمعیت ۱۴۱ هزار و ۸۵۸ نفر در ۵۴۹ روستا و آبادی استان زندگی می کنند و ۹۰ درصد جمعیت روستایی استان تحت پوشش شوراهای اسلامی روستایی و ۸۸ درصد تحت پوشش دهیاریها قرار دارند.
در استان سمنان شهرستانهای میامی با ۸۸.۲۱ درصد و سمنان با ۵.۸ درصد روستانشینی بیشترین و کمترین ضریب روستانشینی را دارند.
ایجاد هشت ناحیه صنعتی در مناطق روستایی استان سمنان کلید خورد
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سمنان گفت: طرح راه اندازی هشت ناحیه صنعتی در مناطق روستایی با هماهنگی و همکاری شرکت شهرک های صنعتی استان در حال انجام است.
مهدی صمیمیان در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: طرح تکمیل و راهاندازی هشت ناحیه صنعتی در روستاهای استان سمنان نقشی مهم در اشتغالزایی دارد.
وی ادامه داد: توجه به صنایع تبدیلی ، گردشگری روستایی و طرح های نوآورانه در مناطق روستایی استان سمنان سهم موثری در اشتغالزایی دارد و باید این راهبرد در هنگام برنامهریزی مدنظر باشد.
صمیمیان خاطرنشان کرد: از محل بند"و" تبصره ۱۶ بودجه سال جاری، ۸۸ میلیارد ریال اعتبار برای هزینه در مناطق روستایی استان سمنان ابلاغ شده است.
وی بیان کرد: براساس آمار، شمار زیادی از مددجویان استان سمنان در مناطق روستایی زندگی میکنند و همکاری و حمایت بیش از پیش کمیته امداد امام خمینی(ره) استان از مددجویان در زمینه ایجاد طرحهای اشتغال زا با محوریت صنایع تبدیلی و گردشگری کمک کننده در رفع مشکل بیکاری در روستاها است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سمنان با بیان اینکه ۱۲ درصد جمعیت روستایی استان سمنان تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند اظهار داشت: در مجموع ۱۶ هزار و ۴۸۸ نفر از کل جمعیت روستایی استان زیر چتر این نهاد هستند.
برنامهریزی گاز رسانی به تمام روستاهای واجد شرایط استان سمنان تا ۲ سال آینده
سرپرست شرکت گاز استان سمنان نیز گفت: تلاش می شود تا در ۲ سال آینده تمام روستاهای واجد شرایط استان از نعمت گاز بهرهمند شوند.
علیرضا اعوانی ابراز داشت: استان سمنان از لحاظ شاخص پراکندگی در جایگاه دوم کشوری قرار دارد، اما با وجود این پراکندگی، ضریب نفوذ گاز در استان مطلوب است و ۲۶۶ روستای استان سمنان از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند.
وی با بیان اینکه ضریب نفوذ گاز در روستاهای کشور ۸۹ درصد است، وضعیت گازرسانی به روستاهای استان سمنان را مطلوب توصیف کرد و اظهار داشت: با وجود پراکندگی وسیع جمعیت در استان، ضریب نفوذ گاز در روستاهای استان سمنان به مراتب بالاتر از میانگین کشوری است.
مدیرعامل شرکت گاز استان سمنان گفت: اجرای طرحهای گازرسانی در دست اقدام سال ۹۹ ضریب نفوذ گاز در روستاهای استان را به ۹۱ درصد میرساند.
افزایش شمار کاربران فضای مجازی از ۵ به ۵۰ میلیون نفر در سال های اخیر نشانگر نقش بالای شبکه وب در حوزههای مختلف مانند کسب و کار است و روستاها به عنوان مکان ایجاد تولید، برای معرفی محصولات خود نیاز به دسترسی به پوشش اینترنتی، تلفن همراه و شبکه ملی اطلاعات دارند و اکنون دسترسی به زیرساختهای ارتباطی در روستاهای استان سمنان پیشرفت خوبی داشته است.
دسترسی ۳۷۹ روستای استان سمنان به شبکه ملی اطلاعات
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان سمنان گفت: دسترسی به شبکه ملی اطلاعات برای روستاهای استان به ۳۷۹ روستا افزایش یافت.
سید یاسر حسن پور اظهار داشت: در راستای سیاست های توسعه ارتباطی وزارت ارتباطات و دستور وزیر ارتباطات مبنی بر کاهش حداکثری شکاف دیجیتالی بین شهرها و روستاها، امکان دسترسی ۳۷۹ روستای استان سمنان به شبکه ملی اطلاعات فراهم شد.
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان سمنان بیان کرد: ۸۹ درصد از روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان به شبکه ملی دسترسی پیدا کردند.
حسن پور ایجاد امکان پوشش خدمات دسترسی پهن باند نسل چهار تلفن همراه برای استفاده ساکنان این روستاها را از جدیدترین خدمات دیجیتال وزارت ارتباطات دانست و اظهار داشت: اتصال این روستاها به شبکه ملی اطلاعات کیفیت کسب و کار و زندگی در این روستاها را بهبود می بخشد.
وی افزود: بر اساس ماده ۶۷ قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر توسعه زیرساختهای خدمات الکترونیکی در مناطق محروم و روستایی کشور و پیگیری جدی وزارت ارتباطات، دسترسی روستاهای استان سمنان به شبکه ملی اطلاعات کلید خورد.
وی اضافه کرد: دسترسی پر سرعت روستاها به کلیه خدمات شبکه ملی اطلاعات از جمله آموزش الکترونیکی مانند شبکه شاد، دولت الکترونیکی مانند سامانه سهام عدالت، تلویزیون اینترنتی، بهداشت و سلامت الکترونیکی، و خدمات بانکی، از مزایای شبکه ملی اطلاعات است.
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان سمنان گفت: ۱۰۰ درصد جمعیت روستایی استان از پوشش تلفن همراه برخوردار هستند.
حسن پور بیان کرد: ۹۶ درصد جمعیت روستایی استان از اینترنت پرسرعت برخوردار و ۹۷ درصد جمعیت روستایی استان تحت پوشش تلفن خانگی هستند.
بر اساس تحقیقات، افزایش آسیبهای اجتماعی از پیامدهای مهاجرت و سرریز جمعیت روستایی به حاشیه شهرها است و اجرای درست و اصولی طرحهای اشتغالزایی با ایجاد فرصتهای شغلی، نقش بسزایی در جلوگیری از مهاجرت دارد و گامی موثر در توسعه کشور محسوب میشود.
پرداخت تسهیلات اشتغالزایی روستایی و عشایری، یکی از سیاستهای مطلوب دولت تدبیر و امید در چند سال اخیر برای توسعه همه جانبه کشور است و در کنار پرداخت تسهیلات، شناسایی فرصتها و ظرفیتها در ایجاد اشتغال پایدار مناطق روستایی یکی از مهمترین تقدمها با هدف کاهش مهاجرت روستاییان در استان سمنان است،
به گفته کارشناسان تسهیلات اشتغال روستایی در استان سمنان بیشتر به رستههای اولویت دار همچون بخش کشاورزی، فرآوری مواد معدنی و گردشگری ارایه میشود.
اختصاص ۶۰ درصد از اشتغالزایی کمیته امداد به روستاهای استان سمنان
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی(ره) استان سمنان گفت: ۶۰ درصد از فرصتهای شغلی و طرحهای اشتغالزایی ایجاد شده این نهاد از محل منابع اعتباری تخصیص یافته در سال ۹۸ در مناطق محروم و روستایی این استان بود.
علیرضا خدابنده با اشاره به عمده مشاغل ایجاد شده برای مددجویان این نهاد، تصریح کرد: بیشترین طرحهای اشتغالزایی اجرا شده برای مددجویان تحت حمایت کمیته امداد در بخش های دامپروری، کشاورزی، خدمات، شیلات، صنایع دستی، فعالیت های صنعتی و معدنی و خدمات بود.
وی بیان کرد: طرحهای اشتغال ایجاد شده برای مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی(ره) استان سمنان با تکیه بر سیاستهای اقتصاد مقاومتی مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده و تاکنون نتایج بهتری را نیز به همراه داشته است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد استان سمنان ادامه داد: اغلب طرحهای اشتغال ایجاد شده توسط این نهاد، بر اساس بازدیدها و بررسیهای میدانی پایدار انجام میشود و در این میان در هشت شهرستان این استان ناظران و کارشناسان فنی بر اجرای طرح های اشتغال نظارت مستمر دارند.
وی ابرازداشت: بیش از ۷۴۰ میلیارد ریال تسهیلات به طرحهای اشتغالزا برای مددجویان تحت پوشش کمیته امداد استان سمنان در سال ۹۸ پرداخت شد و ۲ هزار و ۹ مددجوی تحت پوشش این نهاد با بهرهمندی از این میزان تسهیلات مشغول به کار شدند.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی(ره) استان سمنان خاطرنشان کرد: تسهیلات اشتغالزایی در سال گذشته در قالب بنده ب تبصره ۱۶، اشتغال روستایی، و صندوق قرض الحسنه امداد ولایت و سایر منابع پرداخت شد.
پرداخت۲.۴ میلیارد ریال اعتبار از محل ارزش افروده برای توسعه روستاهای استان
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سمنان گفت: بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال از محل ارزش افزوده در هفت سال گذشته به دهیاریهای استان به منظور رونق و توسعه روستاها پرداخت شد.
صمیمیان ابراز داشت: توزیع بیش از ۲ هزار و ۴۰ میلیارد ریال اعتبار از زمان روی کارآمدن دولت تدبیر و امید تاکنون بین دهیاریهای استان سمنان قابل توجه است و میزان افزایش اعتبار نیز در این سالها چشمگیر است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سمنان بیان کرد: رونق و توسعه روستاها یکی از اولویتهای دولت تدبیر و امید بوده و با اقدامهای انجام شده مهاجرت از روستاهای استان سمنان متوقف شده است.
صمیمیان تصریح کرد: مجوز تاسیس اولین دهیاری در استان به منظور حمایتهای راهبردی و تقویت مدیریت روستایی در سال ۱۳۸۱ صادر شد و تاکنون ۲هزار و ۳۷۹ میلیارد ریال اعتبار در قالب ردیفهای اعتباری مختلف بین دهیاریهای استان توزیع شد.
صمیمیان با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید تاسیس دهیاریها در روستا مورد توجه ویژه قرار گرفت، اظهار داشت: در زمان حاضر ۲۵۷ روستای استان دهیاری دارد.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سمنان تصریح کرد: به منظور تجهیز و توسعه روستایی تاکنون ۲۵۸ دستگاه انواع ماشینآلات عمرانی مانند تراکتور و مینیلودر بین دهیاریهای استان سمنان توزیع شد.
طرح هادی براساس برنامه ششم توسعه و به منظور حفظ و احیای بناهای تاریخی، تقویت گردشگری و توسعه پایدار درروستاها انجام میشود و اکنون ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان سمنان طرح هادی دارند.
برخورداری ۲۹۷ روستای استان سمنان از طرح هادی
مدیرکل بنیاد مسکن استان سمنان با بیان اینکه ۲۹۷ روستای استان دارای طرح هادی است، ابراز داشت: ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان سمنان طرح هادی دارند.
علیرضا فلاحی ابراز داشت: هدایت درست اعتبارات و هزینه کرد هدفمند و کارشناسی از جمله مزایای طرح هادی در روستاها است.
وی بیان کرد: مرحله اول طرح هادی در ۲۴۷ روستا به منظور حفظ و احیای بناهای تاریخی، توسعه گردشگری و به دنبال آن بهبود معیشت اهالی روستا و جلوگیری از مهاجرت آغاز شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن استان سمنان خاطرنشان کرد: طرح هادی با سرو سامان دادن به روستا زمینه ساز رونق گردشگری، اشتغالزایی و بهبود معیشت روستاییان است که رفع مشکل اشتغال روستاییان را به ماندن در روستا و امتناع از مهارجت دلگرم میکند و اجرای طرح هادی در اولویت این اداره کل برای تحقق این راهبرد است.
شناسایی ظرفیتها و محورهای توسعه در هر روستا کمک کننده در سرعتبخشی به آبادانی است و توانمندسازی و آموزش دهیاران نقشی مهم در برنامهریزی هدفمند و کارشناسی برای توسعه و آبادانی روستا دارد و روستاهای استان سمنان با وضعیت مطلوب در زمینه سطح سواد دهیاران توانسته روی ریل توسعه حرکت کند.
مدیرکل امور روستایی و شوراها استانداری سمنان ابراز داشت: تلاش مضاعف همراه با دانش روز لازمه تحقق توسعه و جهش تولید در روستاها است و توانمندسازی و ارتقای دانش علمی دهیاران زمینهساز تحقق این رویکرد راهبردی است و استان سمنان در زمینه آموزش و توانمندسازی دهیاران پیشرو است.
صمیمیان تصریح کرد: میزان دانش و سواد دهیاران نقشی مهم در ابتکار عمل و اتخاذ تصمیمهای خلاقانه برای توسعه روستاها دارد و استان سمنان از لحاظ سواد دهیاران در وضعیت مطلوبی قرار دارد.
وی با بیان اینکه ۲۵۷ روستای استان سمنان دهیاری دارد، افزود: ۹ درصد دهیاران استان دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد، ۳۷ درصد دهیاران دارای مدرک تحصیلی کارشناسی، ۱۵ درصد دارای مدرک تحصیلی کاردانی، پنج درصد دارای تحصیلات حوزوی و ۳۸.۵ درصد دارای دیپلم هستند.
مدیرکل امور روستایی و شوراها استانداری سمنان با بیان اینکه دهیاران سفیران آبادانی در روستاها هستند، ابرازداشت: شناسایی ظرفیت روستاها موجب هدفمند شدن برنامهریزیها و عملیاتی شدن راهبرد جهش تولید میشود و انتظار میرود دهیاران استان سمنان در این زمینه اهتمام ویژه داشته باشند.
روستاها نبض حیاتی و مولد تولید در کشور به شمار میروند که تقویت زیرساخت ها و پرداخت تسهیلات کم بهره با هدف حمایت از کارآفرینی و توانمندسازی دهیاران به عنوان نماینده دولتمردان در روستاها نقشی مهم توسعه و آبادانی روستاها، کاهش مهاجرت و به دنبال آن کاهش آسیبهای اجتماعی دارد و در نگاه کلی خودکفایی بیش از پیش کشور را در شرایط فعلی رقم میزند.
نظر شما