به گزارش ایرنا، دورنمای دید و بازدیدهای خانوادگی در ایام پایان سال میلادی اصلیترین دغدغه این روزهای سیاستمداران انگلیس است. آنها نگرانند که عدم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و غفلت از دستورالعملهای بهداشتی در محیط های در بسته باعث تشدید آمار ابتلا به کرونا و بروز فاجعه شود.
نشریه تایمز چاپ لندن تعبیر قابل تاملی را بهکار برده و از کریسمس به عنوان کابوس انفجار کرونا یاد کرده است.
در روزهای اخیر زمزمه تعطیلی آیین کریسمس بیش از گذشته شنیده میشود؛ اما دولت هنوز زیر بار چنین تصمیمی نرفته و آن را منطقی نمیداند. یکی از مشاوران بوریس جانسون میگوید کریسمس تعطیل شدنی نیست.
این اظهار نظر درحالیست که هنوز بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها در انگلیس پر ازدحام نشده و دولت مدعیست که در قیاس با موج نخست شیوع کرونا در آمادگی بهتری قرار دارد. اما اگر شرایط در ماههای آینده تغییر کند ممکن است دولت تجدید کند و محدودیت ها را از آنچه هست شدت بخشد.
یکی از اعضای بلند پایه دولت هشدار داده که اگر تابوی محدودیتها در ایام کریسمس شکسته شود، فاجعه رخ خواهد داد. از سویی کارشناسان بهداشتی روزهای دشواری را برای ماه فوریه (بهمن/اسفند) پیش بینی کرده و گمانهزنیها از احتمال برقراری کامل قرنطینه حکایت دارد.
دولت تا اینجای کار محدودیتهای بیشتری را برای مناطق پرخطر وضع کرده و امیدوار است تا پیش از پایان سال، از رویارویی با بزرگترین آیین مذهبی کشورش خودداری کند. اما پرسش اصلی کاوشگران این است که دولت از چه طریقی بر حسن اجرای دستورالعملهای بهداشتی نظارت خواهد کرد. آیا ماموران پلیس از خانههایی که سر و صدای بیشتری شنیده میشود سرک کشیده یا به شیوه جاسوسی همسایهها از یکدیگر روی میآورد.
دولت اوایل شیوع کرونا دولت از مردم خواست تا روز مادر را در خانه بمانند اما چندان با استقبال مواجه نشد. حالا با گذشت ۷ ماه از شیوع کرونا و نوسان محدودیتهای کرونایی مردم کلافه شده و از اجرای آن شانه خالی میکنند.
در همین حال گروه مشاوران علمی دولت انگلیس امروز جمعه اعلام کردند که شاخص شیوع کرونا (نرخ شیوع یا بازتولید) در انگلیس بین ۱.۳ تا ۱.۶ در نوسان بوده و این بدان معناست که آمار مبتلایان به کرونا در این کشور به شدت اوج گرفته است.
این شاخص که به نرخ R شناخته میشود بیانگر آن است که یک فرد مبتلا به کرونا، این بیماری را به چه تعداد فرد دیگر منتقل میکند. پیش از کاهش سطح قرنطینه در انگلیس در اردیبهشت ماه گذشته نرخ R بین ۰.۹ تا ۰.۵ در نوسان بود.
آخرین نظر سنجی صورت گرفته در انگلیس حاکیست که سطح رضایتمندی مردم از دولت در خصوص مدیریت بحران کرونا به شدت کاهش یافته است. در حالی که اوایل اردیبهشتماه گذشته درصد رضایتمندی مردم از دولت ۶۵ درصد بود، این رقم اکنون به ۳۰ درصد رسیده است.
نظرسنجی یادشده همچنین حاکی است که نیمی از مردم، روش مدیریت بحران کرونا توسط دولت را قبول نداشته و ۵۷ درصد نیز به شیوه ضعیف تشخیص کرونا معترض هستند.
به نظر میرسد که با این تحولات در کنار بحران سیاسی و اقتصادی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، کریسمس تلخی در انتظار دولت جانسون خواهد بود.
نظر شما