هر روز که می گذرد آمار جدیدی به مبتلایان و فوتی های کووید ۱۹ اضافه می شود و این روزها با کاهش تدریجی دما در نقاط مختلف کشور، دل نگرانی از بدتر شدن وضعیت بیشتر می شود؛ آن هنگام که ۲ بیماری آنفلوآنزا و کرونا در کنار هم قرار گیرند و سیستم ایمنی بدن نتواند در تقابل با آنها کاری از پیش ببرد.
اکنون با سپری شدن هشتمین ماه فعالیت ویروس کرونا در کشور سیستم بهداشت و درمان و کل حوزه سلامت نیز تحت فشار شدید به سر می برد و موج جدید شیوع بیماری کرونا و ثابت ماندن آمار سه رقمی جانباختگان نگرانی ها را افزایش داده، که نیاز است بیش از گذشته پروتکل های بهداشتی را رعایت کرد.
آنچه خبرنگاران مراکز استانی ایرنا از نقاط مختلف کشور مخابره کردند نشان می دهد که بیشتر استان ها به واسطه جدی نگرفتن خطر کرونا و اهمیت پروتکلهای بهداشتی از سوی هموطنان، با افزایش شمار مبتلایان و بیماران بستری شده حکایت دارد. موضوعی که اگر با سهل انگاری و بی توجهی به راحتی از کنار آن بگذریم، عواقب شومی به دنبال خواهد داشت و این ویروس به راحتی دست بردار نخواهد بود.
متاسفانه امروز نیز با فوت ۱۷۹ بیمار دیگر مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان بیماری کووید۱۹ در کشور به ۲۶ هزار و ۷۴۶ نفر رسید و ۳۰ استان در وضعیت قرمز یا هشدار کرونا هستند.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از این ویروس گفت : در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز ( ۱۲ مهر ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، سه هزار و ۵۲۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و هزار و ۴۰۱ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴۶۸ هزار و ۱۱۹ نفر رسید.
سیما سادات لاری افزود : خوشبختانه تاکنون ۳۸۷ هزار و ۶۷۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۴۱۲۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون چهار میلیون و ۹۵ هزار و ۱۶۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند و استانهای کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار هستند.
افزایش آمار خانواده های مبتلا به کرونا در تبریز
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: در هفته جاری چند مورد ابتلای خانوادگی به کرونا در تبریز توسط اورژانس به بیمارستان انتقال یافت.
دکتر فرزاد رحمانی با تاکید بر رعایت پروتکل های بهداشتی افزود:متاسفانه عدم رعایت این دستورالعمل باعث شده آمار مبتلایان و مرگ و میر افزایش یابد.
روند صعودی ابتلای به کرونا در لرستان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز با بیان اینکه روند ابتلای به ویروس کرونا در استان صعودی و نگران کننده است گفت که مردم باید همچنان نکات بهداشتی را به طور کامل رعایت کنند.
محمدرضا نیکبخت اعلام کرد: وضعیت ابتلا به کرونا در لرستان مناسب نیست و افزایش تعداد مبتلایان از شهریور آغاز شده و مهرماه نیز بیشتر خواهد شد.
وی ادامه داد: متوسط نمونه های مثبت کووید ۱۹ بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است و در لرستان به حدود ۵۰ درصد رسیده است.
وی با اشاره به وقوع متوسط روزانه ۶ مرگ بیمار کرونایی در استان گفت: گرچه غالب مرگها مربوط به افرادی است که بیماریهای زمینهای یا سن بالا دارند اما مواردی هم از فوت جوانان گزارش شده است.
کرونا در استان سمنان همچنان بر روی خط قرمز هشدار
کرونا به عنوان ویروس نوپدید با سرعت انتقال عجیب در حال تغییردادن روزگار و زندگی ماست و اکنون استان سمنان چندماه است که در وضعیت هشدار قرار دارد و کمتوجهی شهروندان در رعایت نکات بهداشتی میتواند عمق فاجعه را از اسفند گذشته نیز بیشتر کند.
اکنون نزدیک به ۲ ماه است که شیوع کرونا در استان سمنان شدت یافته و جایگاه استان از لحاظ شیوع این بیماری در جایگاه اوج خطر، هشدار و رنگبندی قرمز در حال تغییر وضعیت است و براساس گفته کارشناسان این بیماری ریشهکن نخواهد شد مگر اینکه خودمان بخواهیم.
اکنون با فرا رسیدن آذر ماه نزدیک به یکسال میشود که شیوع کرونا جهان را درگیر خود کرده است و هنوز درمان آن در هالهای از ابهام است، اما آنچه تمام متخصصان به رعایت نکات بهداشتی به عنوان راهکار پیشگیری از ابتلا به کرونا تاکید و اذعان دارند.
ابتلای ۵۵ نفر از کادر درمان خمین به کرونا
رئیس دانشکده علوم پزشکی خمین از ابتلای ۵۵ نفر از کادر درمانی بیمارستان امام خمینی(ره) این شهرستان به بیماری کووید ۱۹ خبر داد و گفت: این مبتلایان در حال درمان هستند یا بهبود یافته اند.
دکتر « مجتبی دیده دار» افزود: وضعیت بیماری کادر درمانی مبتلا شده به کرونا هر روز پیگیری میشود تا بهبودی خود را به دست آورند.
محدودیتهای ناشی از کرونا در چهارمحال و بختیاری از سر گرفته شد
رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری گفت: با قرمز شدن وضعیت کرونای این استان، محدودیت فعالیت برخی اصناف به مدت ۲ هفته از روز شنبه ۱۲ مهر آغاز شد.
مجید شیرانی افزود: این محدودیتها شامل تعطیلی تعاونیهای فرش دستباف، بازارهای، بازار خرید میلاد شهرکرد، کارگزاریهای بیمه تامین اجتماعی، مرکز شمارهگذاری اتومبیل، آموزشهای پیش از سربازی نیروی انتظامی و نظامی، قهوهخانهها، مراکز بازیهای رایانهای و باشگاههای بدنسازی است.
وی افزود: خدماترسانی در کانونها و مکانهای گردشگری و تفریحی استان به ویژه مناطق حاشیهای زایندهرود نیز ممنوع است.
به گفته شیرانی، این محدودیتها به مدت ۲ هفته تداوم دارد و چنانچه روند شیوع کرونا در استان همچنان افزایشی باشد، محدودیتهای بیشتری در استان اعمال میشود.
عادی انگاری کرونا در قزوین، زنگ خطری برای مدیران
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین با بیان اینکه وضعیت استان در زمینه کرونا بحرانی است، افزود: متاسفانه عموم مردم دیگر حساسیت سابق را نسبت به این بیماری ندارند و همین موضوع هشدار و زنگ خطری برای مدیران استان است.
پیمان نامدار افزود: مطالبه دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین به عنوان متولی سلامت استان ورود جدی و قاطع مسوولان برای رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و دستورالعملهای بهداشتی در ادارات و اصناف و پرهیز مردم از حضور در فضاهای عمومی است.
نامدار گفت: اگر نتوانیم با افرادی که امنیت و سلامت اجتماعی را به خطر میاندازند قاطعانه برخورد کنیم وضعیت استان از شرایط فعلی هم بدتر خواهد شد.
اعمال مجدد محدودیتهای کرونایی در ایلام
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: با توجه به تداوم وضعیت قرمز کرونا در این استان محدودیتها از امروز (شنبه ۱۲ مهرماه ) اعمال میشود.
دکتر جمیل صادقی فر با بیان اینکه اعمال محدودیت ها منوط به تایید کمیته انتظامی وزارت کشور است، افزود: شماری از محدودیت ها که پیشنهادهای هفته قبل بوده، تایید شده است و از شنبه به مدت یک هفته اعمال خواهد شد.
وی ادامه داد: با توجه به وضعیت قرمز استان بویژه اوضاع نامناسب شهر ایلام ۱۴ محدودیت جدید پیشنهاد شده و برای تایید به وزارت کشور ارسال شده است.
تمدید محدودیتهای ۱۹ گانه کرونایی در استان کرمانشاه
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه شرایط کرونایی استان مطلقا خوب نیست، گفت: محدودیتهای ۱۹ گانه کرونایی برای هفته جاری نیز در استان کرمانشاه تمدید میشود.
هوشنگ بازوند روز شنبه افزود: استفاده از ماسک در استان به زیر ۵۴ درصد رسیده که منجر به صعودی شدن آمار مبتلایان و فوتیهای کرونا شده است.
شمار فوتیها و مبتلایان کرونا در استان مرکزی از میانگین کشوری بالاتر است
استاندار مرکزی گفت: شمار فوتیها و مبتلایان به ویروس کرونا در این استان نسبت به میانگین کشوری بالاتر است و برای گذر از این شرایط باید شیوه نامههای بهداشتی با جدیت رعایت شود.
سیدعلی آقازاده افزود: استانهای همجوار مانند قم، همدان و لرستان شرایط نامناسبی در خصوص شیوع بیماری کرونا دارند و اگر کنترل بیماری در استان مرکزی مدیریت نشود، شرایط بحرانی میشود.
اهم اخبار و گزارش های کرونایی استان ها
پیک سوم کرونا و آمادگی خراسان رضوی
۶۱۷ بیمار کرونایی در مراکز درمانی البرز بستری هستند
نماینده مردم اردبیل در مجلس به کرونا مبتلا شد
مهمترین اخبار کرونایی قم در یک هفته گذشته
مدافع سلامت فارس بر اثر ابتلا به کرونا آسمانی شد
پرواز کرونایی پدران و مادران وطنم...
عادی انگاری کرونایی در آذربایجانغربی؛ تقصیر مردم یا کم کاری نظارتی
نظر شما