حسن وحید روز شنبه با بیان این مطلب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با اجرای این طرح ها در شهرستان های گرمه، مانه و سملقان، اسفراین، فاروج، جاجرم، راز و جرگلان و شیروان ۴۵۲ خانوار بهره مند شدند.
وی با بیان این که طرح مرتعداری شناقی سفلی شیروان نیز به مساحت هزار و ۳۹۸ هکتار مصوب شده است اظهار داشت: طرح های مرتعداری پلنگ و گرماب مانه وسملقان، آلبلاغ و لوشیک اسفراین، نظرمحمد و امیرانلو شیروان نیز به مساحت ۱۵هزار ۴۲۳ هکتار تهیه و منتظر نظر کمیته فنی این اداره کل است.
وحید افزود: ۲۵ طرح دیگر مرتعداری نیز به مساحت ۸۷ هزار و ۷۱۷ هکتار نیز در دست تهیه و سه طرح دیگر در حال بازنگری است.
وی با بیان این که ۱۰۱ طرح دیگر به مساحت ۳۰۰ هزار هکتار نیز تهیه شده است اظهار داشت: تلاش داریم تا این طرح ها را تا پایان سال واگذار کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیرداری خراسان شمالی با اشاره به اعتبارت این بخش افزود: از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در سال جاری ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار بیولوژیک برای استان مصوب شده است.
وی گفت: هم چنین اعتبار بهبود و اصلاح مراتع استان نیز پنج میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال است.
وی با بیان این که ۳۲ طرح مرتعداری نیز به مساحت تقریبی ۱۰۵ هزار هکتار در دست اجراست اظهار داشت: ۱۷ هزار هکتار از مراتع میانبند و ییلاق نیز در سال جاری ساماندهی و ممیزی شده است.
وی با بیان این که طرح های مرتعداری با رویکرد اقتصادی و بهره مندی از استعدادهای مراتع با هدف کاهش وابستگی دام به علوفه مراتع تهیه می شود، گفت: در اجرای ماده ۳ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و در راستای حفظ، احیا، اصلاح، توسعه و بهره برداری اصولی از مراتع و با هدف کاهش فشار فزاینده دام و کاهش بهره برداری متکی به مراتع این طرح ها تهیه و به متقاضیان واگذار می شود.
وی شمار دام استان را ۲ میلیون و ۵۲۵ هزار واحد دامی بین کرد و افزود: شمار دام مجاز استان طبق ممیزی انجام شده حدود ۲ برابر ظرفیت مراتع است و براین اساس طرح های مرتعداری تهیه و اجرا می شود.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی دو میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.
نظر شما