ایتالیا چگونه کرونا را زمین‌گیر کرد؟

تهران - ایرنا - ایتالیا که از ابتدای شیوع کرونا در جهان در ماه‌های نخست، گوی سبقت را در موارد ابتلا از دیگر کشورهای جهان ربوده بود، با اتخاذ تصمیماتی نظیر اجباری شدن ماسک و مراقبت نظام‌مند پلیس و نیز شهروندان، هم‌اینک نسبت به دیگر نقاط جهان بویژه کشورهای اروپایی شرایط بهتری را تجربه می‌کند.

به گزارش روز شنبه ایرنا، هم‌اینک که تعداد مبتلایان در جهان به مرز ۳۵ میلیون نفر نزدیک می‌شود و آمریکا و هند با بیش از ۷.۵ و نزدیک به ۶.۵ میلیون نفر مبتلا در صدر قرار دارند، ایتالیا با نزدیک به ۳۲۰ هزار مورد نوزدهمین کشور جهان و پنجمین کشور اروپایی از این حیث است.

با شیوع کرونا در اروپا، ایتالیا به شکلی گسترده به این ویروس آلوده شد و چند هفته در صدر خبرها بود. ایتالیا همچنین نخستین کشوری بود که سیاست قرنطینه و خانه نشینی اجباری شهروندانش را در سطح ملی به اجرا گذاشت. اکنون، این کشور در مقایسه با کشورهای دیگر اروپا از نظر آلودگی به ویروس کرونا، وضع بهتری دارد.

«مارک لوئن» خبرنگار بی‌بی‌سی از ایتالیا گزارش می‌دهد: یکی از نقاط اصلی شیوع کرونا در جهان همچنان هوشیار است؛ ماموران پلیس ایتالیا مراقبت می‌کنند که شهروندان مقررات زدن ماسک و عدم ازدحام را رعایت کنند. این سیاست کمک کرد تا ایتالیا میزان آلودگی‌اش به کرونا را به یکی از پایین‌ترین‌ها در اروپا برساند و اینک که دیگر کشورها موج‌های تازه را تجربه می‌کنند، وضع ایتالیا بهتر است.

او می‌گوید آگاهی نسبت به پیامدهای نقض مقررات در ایتالیا، به جا افتادن نظم و مقررات کمک کرده است البته پلیس ایتالیا واقعا به ندرت مجبور شده وارد عمل شود چون مردم خوب عمل کرده‌اند و اکنون فایده آن را می بینند.  

ایتالیایی‌ها کرونا را مانند غذایی که می خورند جدی گرفته‌اند بسیاری از رستوران‌ها از منوی دیجیتال یا یک بار مصرف استفاده و حائل‌های پلاستیکی هم نصب کرده‌اند. مشخصات مشتری‌ها هم برای رهگیری آنها ثبت شد. این اقدامات هم کمک کرد برخلاف دیگر کشورهای اروپایی رستوران‌ها را باز نگه دارند.

لوئن می‌گوید دولت ایتالیا به دلیل موفقیت در پایین نگه داشتن شیوع کرونا از حمایت مردم هم برخوردار شده هر چند که می‌داند موفقیتی شکننده است.

مدارس ایتالیا دیرتر از دیگر نقاط اروپا درهای خود را دوباره باز کردند. آزمایش گسترده دانش آموزان و معلمان انجام و جواب ها در نیم ساعت داده می‌شود. آزمایش، مقررات و رعایت آنها اجزای فرمولی هستند که ایتالیا به آنها امید بسته تا موج دومی در کار نباشد و میراث اندوه دور قبلی را قابل تحمل تر کند.

تاکنون طبق آمار جهانی، نزدیک به ۳۲۰ هزار نفر در ایتالیا به کرونا مبتلا شده‌ و نزدیک به ۳۶ هزار نفر جان خود را از دست دادند. در زمان حاضر این کشور پس از روسیه، اسپانیا، فرانسه و بریتانیا رتبه پنجم اروپا را از این حیث دارد.

«جوزپه کونته» نخست وزیر ایتالیا گفته پیشنهاد تمدید وضعیت فوق العاده در کشور به علت شیوع ویروس کرونا را که ۱۵ اکتبر/۲۴ مهر به پایان خواهد رسید، تا ۳۱ ژانویه سال ۲۰۲۱/۱۲ بهمن ۹۹ به پارلمان این کشور ارائه خواهند کرد.

در شرایطی که ایتالیا وضعیت بهتری را از حیث موارد ابتلا به کرونا سپری می‌کند از سوی دیگر، در اسپانیا تعداد فوتی‌ها روند صعودی داشته و تاکنون  از ۳۲ هزار نفر عبور کرده است. حدود یک پنجم مبتلایان به ویروس تاکنون در بیمارستان‌ها تحت درمان قرار گرفته‌اند.

در چارچوب تدابیر اتخاذ شده ورود و خروج به منطقه خودمختار مادرید نیز ممنوع اعلام شد. براساس مقررات وضع شده که به تازگی به اجرا گذاشته شده، ورود و خروج به این منطقه بدون مجوز ممکن نخواهد شد.

وزیر بهداشت اسپانیا همزمان با اعلام مقررات جدید گفت که سلامت مادرید، سلامت اسپانیا است.

فرانسه و بریتانیا هم اوضاع جالبی ندارند؛ اولی نزدیک به ۵۹۰ هزار و دومی بیش از ۴۶۷ هزار مورد ابتلا گزارش کرده‌اند.

به گزارش رادیو بین المللی فرانسه، «الیویه وران» وزیر بهداشت فرانسه در نشست خبری هفتگی خود گفت پاریس از سه‌ نشانه معرف وضعیت هشدار حداکثری در زمینه شیوع ویروس کرونا عبور کرده و فردا -  یکشنبه - درباره وضعیت آینده پایتخت تصمیم گرفته خواهد شد.

او ضمن هشدار نسبت به اینکه ویروس تمام گروه‌های سنی را هدف قرار می‌دهد گفته، وضعیت در شیوع بیماری رو به وخامت بوده و سیستم بهداشتی کشور را تهدید می‌کند.

وران خاطرنشان کرده از روز دوشنبه در پاریس و اطراف احتمالا وضعیت اضطراری فوق العاده اعلام خواهد شد.

در ماه‌های اخیر، مقام‌های فرانسه بارها اعلام کرده‌اند که تمام تلاش خود را به کار خواهند بست تا از قرنطینه سراسری در کشور جلوگیری کنند. با این حال در روزهای اخیر محدودیت‌ها برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در برخی شهرهای فرانسه افزایش یافته است.

اسپوتنیک می‌نویسد: موج دوم ویروس کرونا در بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله انگلیس در حال انتشار است؛ تنها روز گذشته ۷ هزار نفر در بریتانیا گرفتار کووید ۱۹ شدند.

نخست وزیر بریتانیا قوانین سختی را برای مقابله با این ویروس وضع کرده و از تمامی نهادهای کشورش خواسته تا موارد ایمنی و صحی را به صورت جدی تر در دستورکار قرار دهند.

آلمان هم با حدود ۲۹۹ هزار مورد ابتلا با ۹ هزار و ۶۰۰ فوتی ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ رده ششم کشورهای اروپایی‌ از این حیث را به خود اختصاص می‌دهد. این کشور در عین حال هشدار سفر به بخش هایی از بلژیک را گسترش داده و اکنون این هشدارها شامل همه مناطق این کشور می شود.

با گذشت هشت ماه از شیوع ویروس کرونا، کشورهای جهان هنوز موفق به مهار این ویروس نشده اند و برخی کشورهای به ویژه اروپایی مجبور شده اند تدابیر قرنطینه را بار دیگر اعمال یا گسترش دهند.

ویروس کرونا موسوم به «کووید -۱۹»  اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی خبری تاکید کرد که اگرچه واژه «همه‌گیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابی‌های این سازمان ویروس کرونا را «همه‌گیر جهانی» شناسایی و اعلام می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha