به گزارش نشریه "هندوستان تایمز"، سازمان تحقیق و توسعه دفاعی هند در بیانیهای نوشت: موشک با برد متوسط "شاریا" که میتواند به سرعت ۷.۵ ماخ دست یابد، دارای فناوری پیشرفته و دقت بالا است که توانست با موفقیت هدف خود را شناسایی و نابود کند.
مقامات هندی در این خصوص توضیح دادند: این موشک دو مرحلهای که از پیشرانههای جامد استفاده میکند، میتواند رادارهای دشمن را فریب دهد. این موشک به طول ۱۰ متر و وزن ۶.۲ تن میتواند کلاهکهای هستهای و معمولی با وزن یک هزار کیلوگرم را حمل کند.
ماه گذشته بود که هند اولین قدم را در جهت تولید کلاس جدیدی از موشکهای فوق مدرن برداشت که میتوانند شش برابر سریعتر از سرعت صوت (۶ ماخ) حرکت کرده و به هر سپر دفاع موشکی نفوذ کنند. در این راستا، دهلی نو ماه گذشته یک موتور موشک که میتواند به سرعت فراصوت دست یابد را در یک مرکز پرتاب در سواحل اودیسا آزمایش کرد.
اما این چندمین آزمایش موشکی هند در چند روز گذشته است. تنها دو روز پیش، هند با موفقیت یک موشک ضد تانک با هدایت لیزری و برد بیش از چهار کیلومتر را آزمایش کرد. این موشک که توسط سازمان تحقیق و توسعه دفاعی ساخته شده، از تانک نسل سوم موسوم به آرجون شلیک شده و هدف مورد نظر خود را با دقت کامل مورد اصابت قرار داد.
همچنین در روز پنجشنبه هند موشک "براهموس" را در سواحل اودیسا با موفقیت آزمایش کرد. موشک براهموس هم اکنون دارای برد ۶۰۰ کیلومتر است اما سازمان تحقیق و توسعه دفاعی هند اعلام کرده است که به زودی نسل جدید این موشک با برد ۸۰۰ کیلومتر آماده خواهد شد.
هند همچنین قصد دارد سرعت این موشک را تا یک دهه آینده از ۲.۸ ماخ به ۷ ماخ افزایش دهد و آن را به یک سیستم مافوق صوت موشکی تبدیل کند.
موشک براهموس که محصول مشترک هند و روسیه میباشد دارای توانایی نابود کنندگی اهداف دشمن در سطح زمین و پرواز در سطح پایین جهت عدم شناسایی توسط رادارهای دشمن است.
نیروهای مسلح هند هم اکنون دارای موشکهای پریتوی ۲ با برد ۳۵۰ کیلومتر، آگنی ۱ با برد ۷۰۰ کیلومتر، آگنی ۲ با برد دو هزار کیلومتر و آگنی ۳ و ۴ با برد سه هزار و ۵۰۰ کیلومتر میباشند. این موشکها از جمله مهمترین سلاحهای اتمی هند محسوب میشوند.
هند پس از به عضویت درآمدن در رژیم کنترل تکنولوژی موشکی در سال ۲۰۱۷، برنامه موشکی خود را توسعه داده است. عضویت در رژیم کنترل تکنولوژی موشکی اکنون به هند این امکان را میدهد که تکنولوژیهای پیشرفته موشکی را خریداری کند.
سازمان تحقیق و توسعه صنایع دفاعی هند مسوولیت برنامه موشکی این کشور را بر عهده دارد.
دهلی نو - ایرنا- هند در نیمه شب روز شنبه موشک بالستیک سطح به سطح موسوم به "شاریا" با برد ۸۰۰ کیلومتر را با موفقیت در سواحل اودیسا آزمایش کرد.
اخبار مرتبط
-
هند باموفقیت موشک کروز آزمایش کرد
دهلینو - ایرنا - نیروی هوایی هند روز جمعه باموفقیت موشک مافوق صوت کروز موسوم به "براهموس"…
-
هند موشک بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هستهای آزمایش کرد
دهلی نو-ایرنا- هند روز جمعه یک موشک بالستیک "کی-۴" با قابلیت حمل کلاهک هستهای را از یک سکوی…
نظر شما