این خانههای ورزش روستایی در روستاهای سولابست و گز شهرستان سربیشه، خرو علیا در شهرستان طبس، علیآباد داورآباد شهرستان بیرجند، خنجوک، سینیدر، شیخ علی و نیمبلوک شهرستان قاینات و شیرخند شهرستان زیرکوه همزمان با ۱۵ مهر روز ملی روستا و عشایر افتتاح میشوند.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی روز یکشنبه در حاشیه اعزام کاروان نشاط و امید به خبرنگار ایرنا گفت: این برنامه در راستای اجرای سیاستهای ترجیحی دولت تدبیر و امید است و مفتخریم که با تجهییز این هشت خانه ورزش روستایی از ابتدای سال جاری تاکنون ۶۳ خانه ورزش روستایی در روستاهای کمتربرخوردار و مرزی استان تجهیز شدند که میتواند برای غنیسازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان مفید باشد.
حسن عزیزی افزود: ۳۳۳ خانه ورزش روستایی در روستاهای مختلف خراسان جنوبی فعال هستند و وزارت ورزش و جوانان قصد دارد به ازای هر سه هزار نفر جمعیت روستایی و عشایر یک باب خانه ورزش روستایی را ایجاد کند.
وی بیان کرد: فردا (دوشنبه) به مناسبت روز ملی روستا و عشایر با حضور رییس جمهوری به شکل ویدئو کنفرانس تعداد ۶ هزار و ۷۵۰ پروژه عمرانی در بخشهای مختلف از جمله حوزه ورزش با اعتبار ۱۳ هزار میلیارد تومان به بهرهبرداری میرسد که ۱۱۳ مورد در حوزه ورزش است و ۱۲ پروژه شامل هشت خانه ورزش روستایی و چهار زمین چمن مصونوعی سهم خراسان جنوبی از این تعداد است.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی گفت: یک زمین چمن مصنوعی در روستای گله باغ بخش درح شهرستان سربیشه و سه پروزه دیگر در روستاهای انیک، منصورآباد و تخته جان شهرستان درمیان است.
وی اظهار داشت: در زمینه ارتقای سرانه ورزش روستایی از مجموع ۲۸ سالن سرپوشیده ورزشی که در نقاط روستایی خراسان جنوبی داریم، هفت سالن ورزشی در دولت تدبیر و امید افتتاح شد و از مجموع ۲۱ چمن مصنوعی فوتبال در نقاط روستایی، ۱۸ زمین چمن مصنوعی در هفت سال گذشته به بهرهبرداری رسیده است.
وی افزود: براساس برنامه محرومیتزدایی از نقاط روستایی که در دست اقدام داریم تا پایان سال جاری ۳۲ باب زمین چمن مصنوعی در روستاهای مختلف خراسان جنوبی به بهرهبرداری میرسد.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی امروز در نشست مشترک با روسای هیاتهای ورزش روستایی و بازیهای بومی و محلی شهرستانهای استان هم گفت: مهمترین رویکرد ما در توسعه ورزش مناطق روستایی و عشایری توسعه و همگانی کردن ورزش است و در این بخش به دنبال قهرمانپروری نیستیم.
وی اظهار داشت: قهرمانپروری در بخش ورزش روستایی از اولویتهای بعدی ماست اما نهادینه کردن ورزش بین خانوادههای روستایی و عشایری از مهمترین برنامههای ما در اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی است.
وی افزود: ۴۲ درصد جمعیت خراسان جنوبی اقشار روستایی و عشایر هستند و سهم عشایر هم در این حوزه برجسته است که مرزی بودن این استان و آسیبهای اجتماعی که در این حوزه وجود دارد نیازمند ایجاد زیرساختهایی است تا موجب پایداری جمعیت و جلوگیری از مهاجرت به شهر شود.
عزیزی گفت: در گذشته آنچه رخ داد تنها توسعه زیرساخت زمینهای ورزش بود اما رویکرد دولت تدبیر و امید توسعه کمی و کیفی زیرساختهای ورزشی از جمله برگزاری نخستین دوره مسابقات جام خوشه چین است که با شرکت قریب یک میلیون جمعیت روستایی و عشایر در ردههای نوجوانان و جوانان در چند رشته ورزشی از روستا شروع شد و به عرصه ملی رسید و خراسان جنوبی هم در این مسابقات عناوین خوبی کسب کرد.
وی افزود: هدف اصلی ما از توسعه زیرساختهای سرپوشیده در مناطق روستایی و عشایری توسعه ورزش است تا مسوولان هیاتهای ورزشی فضایی با مدیریت درست از خانههای ورزش روستایی با بهترین استفاده را داشته باشند.
وی گفت: وزارت ورزش و جوانان پیگیر مصوبه شورای عالی اداری شد تا ادارات کل ورزش و جوانان استانها همه اماکن روستایی خود را با اولویت دهیاران، هیاتهای ورزشی و سمنها به طور رایگان در اختیار آنها بگذارند و هیاتهای ورزشی روستایی به شکل هدفمند میتوانند مدیریت این خانهها را عهدهدار باشند.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی اظهار داشت: مبنای ما در همگانی کردن ورزش افزایش تعداد ورزشکاران سازمان یافته است در حالی که سه هزار و ۵۰۰ خانه ورزش روستایی توسط وزارت ورزش و جوانان در کشور ایجاد شده که تا پایان دولت تدبیر و امید این تعداد به پنج هزار خانه ورزش روستایی خواهد رسید و در خراسان جنوبی هم تلاش داریم تعداد خانههای ورزش روستایی از ۳۳۳ به ۴۵۰ مورد برسد.
وی گفت: هدف اصلی ما در بعد کمی این است که همه روستاهای بالای ۱۰۰ خانوار جمعیت دارای یک خانه ورزش روستایی شوند.
نظر شما