۱۵ مهر ۱۳۹۹، ۱۰:۲۸
کد خبرنگار: 2785
کد خبر: 84065023
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

طرح هادی در ۷۰۴ روستای استان زنجان تهیه شد

۱۵ مهر ۱۳۹۹، ۱۰:۲۸
کد خبر: 84065023
طرح هادی در ۷۰۴ روستای استان زنجان تهیه شد

زنجان - ایرنا - مدیرکل بنیاد مسکن استان زنجان گفت: از مجموع ۷۱۰ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان طرح هادی برای ۷۰۴ روستا تهیه و در ۴۰۰ روستای استان نیز اجرا شده است.

رضا خواجه ای روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میانگین اجرای طرح هادی روستایی در سطح کشور ۴۶.۲ درصد و در استان زنجان ۵۶.۳ درصد است که در این زمینه عملکرد استان بالاتر از میانگین کشوری است.

وی افزود: مبلغ اعتبار مصوب جهت تهیه طرح هادی و بازنگری در سال جاری از منابع ملی پنج میلیارد و ۶۵ میلیون ریال برای ۱۴روستا در نظر گرفته شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن استان زنجان به احداث ۲ هزار واحد مسکونی محرومان در استان اشاره کرد و گفت: برای احداث ۲ هزار واحد مسکونی محرومان در استان زنجان، ۱۶۰ میلیارد تومان تسهیلات اختصاص یافته که ۶۰ میلیارد تومان آن بلاعوض است.
خواجه ای با اشاره به اینکه، بابت ساخت این واحدهای مسکونی هزینه ای از خانواده ها دریافت نمی شود، افزود: برای ساخت هر واحد مسکونی ۵۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه با کارمزد پنج درصد و ۳۰ میلیون تومان نیز تسهیلات بلاعوض از سوی بنیاد مسکن استان و همکاری بانک های عامل در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: این پروژه طبق برنامه در کمتر از یک سال به بهره برداری خواهد رسید که در این راستا نیازمند همکاری و مشارکت تمام دستگاه های اجرایی استان هستیم.

مدیرکل بنیاد مسکن استان همچنین به احداث و تعمیر ۲ هزار و ۹۵۸ واحد مسکونی شهری و روستایی خسارت دیده ناشی از حوادث سال ۹۸ با اعتباری بالغ بر ۹۴۳ میلیارد ریال از سوی بنیاد مسکن اشاره کرد و گفت: یکهزارو ۵۰۸  فقره تسهیلات احداثی و یک‌هزارو ۴۵۰ فقره تسهیلات تعمیری به متقاضیان از سوی بانک های عامل پرداخت شده است.
وی یادآور شد: همچنین ۲۰۳ هزارو ۴۸۰ کیسه سیمان اهدایی رهبری و ۳۳۴ هزارو ۷۳۰ میلیون ریال کمک بلاعوض بازسازی در اختیار متقاضیان قرار گرفته است.

روستاها ظرفیت مهم برای پیشرفت کشور هستند

مدیرکل بنیاد مسکن استان زنجان همچنین بااشاره به روز ملی روستا، گفت: روستاها به عنوان والاترین و بی‌آلایش‌ترین صفات انسانی نظیر صمیمیت، صداقت، تلاش، مهربانی و شفقت و یکی از کانون‌های پرتحرک، مولد و موثر در نظام اقتصادی ایران ظرفیتی مهم و موثر برای توسعه پایدار، پیشرفت و اعتلای کشور محسوب می‌شوند. 

خواجه ای یادآورشد: توجه ویژه و محوری به مناطق روستایی و ارتقاء شاخص های توسعه پایدار در روستاها از جمله اولویت های اساسی است که با برنامه ریزی و اختصاص تسهیلات و امکانات لازم در جهت تحقق مهاجرت معکوس به کانون های تولید و اعتلای معیشت و اقتصاد روستاییان انجام گرفته است.

وی اظهار داشت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به عنوان متولی طرح های توسعه روستایی به خصوص با تهیه و اجرای طرح‌های هادی و مقاوم سازی مسکن روستایی نقش بسزایی در امر توسعه همه جانبه روستاها داشته است.

این مسؤول ادامه داد: در همین راستا بنیاد مسکن توانسته است گام های موثری را در جهت بهبود وضعیت کلان جامعه روستایی همراه با بسترسازی مناسب برای بهبود وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بردارد و در نهایت موجبات نگه داشت جمعیت و مهاجرت معکوس روستائیان را فراهم کند.

خواجه ای، بنیاد مسکن را نهادی دانست که همواره در ارائه خدمات به روستائیان پیشگام بوده و توانسته است خدمات ویژه ای انجام دهد که خوشبختانه، طی چند سال اخیر خدمات قابل توجهی در راستای بهبود زندگی روستائیان ارائه شده و به دنبال آن، پایداری فضاهای روستایی در ابعاد مختلف، نقش موثری در توسعه منطقه ای و ملی داشته باشد.

وی ادامه داد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از بدو تاسیس همواره در جهت عمران و آبادانی و توسعه روستاها منشا خدمات فراوانی بوده که از جمله آنها می توان به تهیه و اجرای طرح های هادی روستایی، مقاوم سازی و بهسازی واحدهای مسکونی روستایی با اعطای تسهیلات کم بهره و نظارت بر ساخت و سازهای روستایی با تشکیل نظام فنی روستایی، سند دار کردن واحدهای مسکونی روستایی، شناسایی تهیه طرح و بهسازی روستاهای هدف گردشگری و احیای بافت های با ارزش روستایی و... اشاره کرد.
خواجه ای افزود: توسعه روستایی راهبردی برای بهبود زندگی اجتماعی و اقتصادی روستائیان است، که باید همه جانبه، مستمر و تحول آفرین باشد که برای تحقق این امر ایجاد زمینه مشارکت همه‌ جانبه، همکاری و همدلی بین تمامی اهالی روستا امری ضروری است.

مدیرکل بنیاد مسکن استان گفت: مسؤولان نیز باید با برنامه‌ریزی صحیح و توزیع عادلانه منابع و اعتبارات، رفاه و آسایش را برای روستائیان به ارمغان آورند و از فاصله طبقاتی بین زندگی خانوار روستایی و شهری بکاهند که در این راستا دهیاران به‌عنوان نهاد مردمی نقش سازنده‌ای در فرهنگ عمومی و توسعه و آبادانی شهرها و روستاها ایفا می‌کنند و به خوبی می توانند با هدف تحقق توسعه پایدار، فضای تعامل و انسجام را در روستاها فراهم کنند.

خواجه ای افزود: از آنجایی که اهداف بنیاد مسکن و دهیاری در یک راستا است، بنیاد مسکن نیز با توجه به توان تخصصی کارشناسان خود همواره در جهت همسویی و مشارکت در اجرای طرح‌های عمرانی روستاها تلاش کرده و بهره گیری بهینه از منابع ملی و استانی را در دستور کار قرار داده است.
مدیرکل بنیاد مسکن استان زنجان خاطرنشان کرد: در روستاهایی که زمینه مشارکت همه‌ جانبه، همکاری و همدلی بین تمامی اهالی روستا وجود داشته است مردم توانسته‌ اند تغییرات اساسی در روستا ایجاد کنند زیرا مشارکت و همدلی همراه با صفا صمیمیت وحدت و انسجام به وجود می آورد و در این راستا است که مردم با دلسوزی و شناخت برای رفع مشکلات روستای خود اقدام می کنند و  انگیزه در بین مسئولان نیز برای ارائه خدمات بیشتر فراهم می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha