رییس آموزش و پرورش تبادکان مشهد خواستار تغییر کاربری زمین‌های وقفی اسماعیل‌آباد شد

مشهد- ایرنا- رییس آموزش و پرورش منطقه تبادکان شهرستان مشهد گفت: تغییرکاربری زمین‌های وقفی برای ساخت مدرسه در منطقه اسماعیل‌آباد ضروری است.

انتشار کلیپی با محتوای گلایه مادران دانش‌آموزان منطقه اسماعیل‌آباد مشهد مبنی بر وقف زمینی از سوی یکی از خیران برای ساخت مدرسه و عدم توجه آموزش و پرورش نسبت به ساخت آن در روزهای اخیر در شبکه‌های اجتماعی دست به دست چرخیده است.

علی سعیدی‌ روز دوشنبه در این زمینه طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این زمین که دارای مساحت هزار و ۲۰۰ مترمربع می‌باشد کاربری تجاری دارد و تغییر آن به کاربری آموزشی از سوی شهرداری باید انجام شود.

وی ادامه داد: با توجه به مساحت این زمین ساخت مدرسه ۹ کلاسه یا ساخت هنرستان با این تعداد کلاس یا کارگاه امکان‌پذیر است.

رییس آموزش و پرورش منطقه تبادکان شهرستان مشهد گفت: برای ساخت مدرسه در این زمین پس از تغییر کاربری آن باید از سوی یکی از خیران اقدام شود یا اعتبارات دولتی برای ساخت مدرسه اختصاص یابد.

وی افزود: اعتبار مورد نیاز در این زمینه باید از سوی اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس تعیین شود و هم اکنون در مرحله پیدا کردن فرد نیکوکار برای مشارکت یا ساخت هستیم.

سعیدی ادامه داد: این زمین اهدایی در ۱۴ مرداد ماه امسال تحویل آموزش و پرورش شده و امیدواریم با همکاری شهرداری درزمینه تغییر کاربری آن و جذب خیر یا تامین اعتبار دولتی اقدامات لازم انجام شود.

وی گفت: ساخت و تامین مدرسه برای منطقه تبادکان جزو اولویتهای اداره کل است و حضور و همکاری خیران در این زمینه بسیار زیاد است.

رییس آموزش و پرورش منطقه تبادکان شهرستان مشهد افزود: سرانه فضای آموزشی در تبادکان شش و نیم مترمربع کمتر از حد استاندارد ملی یعنی حدود یک‌ چهارم آن و به صورت میانگین دو مترمربع است.

وی ادامه داد: با تلاش دولت و پیگیری اداره ‌کل آموزش و پرورش خراسان رضوی طی ۶ سال اخیر ۱۲۰ مدرسه در قالب طرحهای آموزشی در منطقه تبادکان اجرا و به بهره‌برداری رسیده است.

سعیدی گفت: اکنون نیز در راستای افزایش سرانه فضای آموزشی و ارتقای این شاخص در منطقه تبادکان ۴۶ پروژه آموزشی در دست اجرا قرار دارد تا هرچه زودتر به جمع مدارس فعال در این منطقه افزوده شود.

وی جمعیت دانش‌آموزی تبادکان را در سال تحصیلی جاری افزون بر ۱۳۸ هزار نفر اعلام کرد و افزود: ۱۶ درصد این تعداد یعنی ۲۱ هزار نفر آنان مهاجران خارجی تبعه کشورهای همسایه هستند.

رییس آموزش و پرورش منطقه تبادکان ادامه داد: سالانه بین پنج هزار تا هشت هزار نفر به جمعیت دانش‌آموزی این منطقه افزوده می‌شود و حدود سه هزار نفر از این دانش‌آموزان در میانه سال تحصیلی وارد مدارس می‌گردند. 

رشد جمعیت در منطقه تبادکان به هشت درصد می‌رسد در حالی که این رقم در کشور ۱.۵ تا دو درصد است. همچنین حضور دهها هزار دانش‌آموز اتباع خارجی به ویژه از افغانستان به فرهنگ موزاییکی این منطقه دامن زده است.

"تبادکان" نام روستایی واقع در دهستان کنه ‌بیست یا کنویست بخش مرکزی شهرستان مشهد است که به محدوده‌ای چهار هزار کیلومترمربعی واقع در شمال این شهرستان اطلاق می‌شود. تبادکان یک منطقه موزاییکی از نظر انواع گویشها، درآمد خانوار، مذهب و متنوع از نظر جمعیتی با بافت متراکم، بخشی از حاشیه شهر کلانشهر مشهد محسوب می‌شود که ۶۵ درصد دانش‌آموزان آن در زمره حاشیه‌نشینان هستند. 

بخش مرکزی مشهد ۲۲۰ روستا با افزون بر ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۶ دهستان تبادکان، توس، کارده، میان ‌ولایت، کنه ‌بیست و درزآب دارد. ۱۲۸ روستا از این تعداد شامل برخی  از روستاهای دهستان کنه‌بیست در حریم کلانشهر مشهد قرار دارند. 

۳۵ درصد دیگر دانش‌آموزان تبادکان ساکن روستاهای این منطقه وسیع هستند بطوری که فاصله دورترین مدرسه تبادکان تا شهر مشهد ۱۲۰ کیلومتر است. 

دانش‌آموزان این منطقه با وجود همه محرومیتها تاکنون مقامهای برتر مسابقات جامع علمی کاربردی کشور، قرآنی، جشنواره خوارزمی و دیگر رقابتهای مشابه را کسب کرده‌اند.
استان ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی افزون بر یک میلیون و ۳۵۰ هزار دانش‌آموز در ۴۷ منطقه آموزش و پرورش دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha