علیمردان طالبی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: مهمترین دغدغه مدیریت بحران هنگام بارندگیهای شدید، بروز آبگرفتگی و سیلاب در سطح شهر و پس زدگی آب در رودخانهها است.
وی با بیان اینکه شهرداری و شرکت آب منطقهای بیشترین وظیفه را در مدیریت سیلاب دارند افزود: نقشه پهنه بندی خطر سیل در همدان تهیه شده است با این وجود این مطالعات یک دیدگاه کُلی از مناطق سیل خیز ارائه میدهد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان گفت: هنگام شدت گرفتن جریان آب در برخی از رودخانهها به علت وجود رسوب، نخاله و زباله، شاهد پس زدن آب به حاشیه رودخانه ها هستیم که برای پیشگیری از این موضوع شرکت آب منطقهای لایربی را در دستور کار قرار داده است.
طالبی اظهار داشت: البته نهادهای مسوول پیش از رسیدن فصل سرد سال و آغاز بارشها اقدام به لایروبی رودخانهها، ایجاد خاکریز و دیواره برای برخی از رودخانهها در این استان کرده اند.
وی ادامه داد: برخی از دهانه پلها استاندارد و متناسب به میزان جریان آب و حجم سیلاب نیست چراکه هنگام ساخت این پلها از آب منطقهای درباره حجم سیلاب استعلام نشده و دهانه کوچکی ساخته شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان گفت: برخی از آبراهه، جوی و کانالهای داخل شهر نیز نیاز به پاکسازی داشتند که اقدام لازم برای تعریض و پاکسازی آنها صورت گرفت.
طالبی گفت: تجاوز به حریم و بستر رودخانه در باغهای واقع در مناطق گران قیمت و خوش آب و هوا نظیر گنجنامه، امامزاده کوه و برخی نقاط دارای باغهای زیاد، رشد داشته و صدها پرونده قضایی در این باره با شکایت آب منطقهای تشکیل شده است.
وی افزود: برخی از روستاییان اقدام به تخلیه کود حیوانی در بستر رودخانه و مسیل ها می کنند که باید برای پیشگیری از بروز سیلاب از این کار خودداری کنند.
نظر شما