علی نقدی بازنشین روز سه شنبه همزمان با روز ملی روستا و عشایر به خبرنگار ایرنا گفت: حدود ۱.۵ میلیارد تومان اعتبار امسال به بخش عشایری استان اختصاص یافته که با این اعتبار حدود ۱۵ پروژه استانی، ۶ پروژه از محل اعتبارات ارزش افزوده و پنج پروژه از محل منابع ملی اجرایی شده است.
«اعتبارات ارزش افزوده، سهم عشایر از اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده می باشد که از طرف فرمانداری ها اختصاص می یابد».
وی افزود: این پروژه ها شامل تامین آب، خط انتقال آب، ساخت منبع بتنی، بهسازی چشمه ها، آبرسانی سیار، حمام ضدکنه دامی، نگهداری راه و تامین انرژی خورشیدی است .
بازنشین گفت: همچنین امسال ۶ هزار تن نهاده دامی و ۵۰۰ تن جو دامی از طریق شرکت پشتیبانی امور دام استان و معاونت بهبود تولیدات دامی استان تامین و برای توزیع در بین عشایر در اختیار شرکت های تعاونی مرتبط قرار گرفته است.
وی از معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان نیز قدردانی کرد و اظهار داشت:از ابتدای شیوع کرونا تاکنون این بخش کمک های زیادی به عشایر کرده به طوریکه اکیپ هایی را برای ارسال لوازم بهداشتی و پیشگیرانه و همچنین انجام تست کرونا به مناطق عشایری ا عزام کرده اند.
عشایر استان البرز از چهار ایل شاهسون، مغان، سنگسر، کلهر و طوایف مستقل عرب، کلکو، کلوند، گلزن، الیکایی و تات در قالب ۸۶۰ خانوار و جمعیت چهار هزار و ۸۰۰ نفر تشکیل یافته که حدود ۵۶ درصد آنان کوچنده هستند.
این تعداد عشایر در ۸۴ سامان و ۶ سامانه استقرار دارند و به شیوه پدران خود به منـاطق ییلاقی، میانبند و قشلاقی کوچ می کنند.
عشایر استان دارای ۳۲۱ هزار رأس دام سبک هستند که این تعداد دام با عبور از ایل راه های عشایری، از ۱۴۸ هزار هکتار از مراتع زیست بوم کرج تعلیف می کند.
عشایر البرز سالانه با تولید ۶ هزار و ۸۰۰ تن شیر، سه هزار و ۷۰۰ تن گوشت و یکهزار و ۳۰۰ تن سایر فرآورده های دامی از تولید کنندگان عمده محصولات پروتئینی استان محسوب می شوند.
نظر شما