حدود ۱۸ درصد دانش آموزان هرمزگان اضافه وزن دارند

بندرعباس- ایرنا- معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش هرمزگان گفت: طبق پالایش دانش آموزان در سال تحصیلی گذشته، حدود ۱۸ درصد دانش آموزان هفت تا ۱۸ سال استان چاق و یا دارای اضافه وزن هستند.

علیرضا باقری روز چهارشنبه در نشست کنترل وزن و چاقی دانش آموزان ( کوچ) استان هرمزگان افزود: طرح ملی کنترل وزن و چاقی دانش آموزان (کوچ) پارسال به صورت پایلوت در ۱۵ مدرسه هرمزگان اجرا شد. و امسال در تمامی مدارس با تحت پوشش قرار دادن بیش ۳۸۰ هزار دانش آموز درحال اجرا می‌باشد.
وی ادامه داد: طرح غربالگری اولیه از اول مهرماه ۹۹ آغاز شده و تا پایان هفته تربیت بدنی و ورزش دانش آموزی که در اوایل آبان ماه است، ادامه دارد.
معاون تربیت بدنی وسلامت آموزش و پرورش هرمزگان اظهارداشت: در هفته تربیت بدنی از ۲۶ مهرماه تا دوم آبانماه، تعداد ۶۱ پایگاه غربالگری قد و وزن در مناطق آموزشی ۲۲ گانه استان فعال بوده و دانش آموزان می‌توانند به این مراکز مراجعه کنند.
باقری ادامه داد: پس از غربالگری و سنجش اولیه، شاخص توده بدنی دانش آموزان و مشاوره های پیرامون کاهش وزن به دانش آموزان دارای اضافه وزن داده می‌شود و در اسفندماه سالجاری سنجش ثانویه شاخص توده بدنی آنان صورت می‌گیرد.
وی بیان داشت: در روند برگزاری «طرح کوچ» معلمان با خانواده‌ها در ارتباط هستند تا دانش آموزان با همکاری خانواده و مدرسه فعالیت‌ها را انجام دهند.
این مسوول سلامت دانش آموزان در هرمزگان تاکید کرد: 
 حضور والدین همراه با دانش آموز در مدرسه و اقدام به گرفتن قد و وزن با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، آموزش به والدین و گرفتن قد و وزن دانش آموز در منزل و ارسال به مدرسه و همچنین استفاده از خانه‌های بهداشت در روستاها از روش‌های غربالگری می‌باشد.
وی گفت: سلامت و توانایی جسمی دانش آموزان در سند تحول بنیادین مورد توجه جدی قرار گرفته به نحوی که در بیانیه ارزش‌ها، چشم انداز و هدف های کلان برنشاط و سلامت جسمانی دانش آموزان، حفظ و ارتقاء سلامت فردی و پاسخ دهی به نیازهای جسمی و روانی دانش آموزان از طریق ورزش و تفریحات سالم فردی و گروهی و رعایت اصول تغذیه سالم تاکید شده است.

طرح کنترل وزن و چاقی دارای ستاد عالی متشکل از هفت وزارتخانه و سه سازمان با حضور معاون مدیریت وبرنامه ریزی رییس جمهوری برگزار می‌شود که اهمیت این طرح را نشان می‌دهد.
 دانشگاه علوم پزشکی و شبکه بهداشت از سال‌های به علت شیوع بسیاری از بیماری‌های خاموش همچون فشار خون، دیابت و دیگر بیماری‌ها که هزینه‌های زیادی را به کشور تحمیل می‌کرد، خطر چاقی و اضافه وزن را گوشزد می‌کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha