۱۷ مهر ۱۳۹۹، ۸:۵۸
کد خبرنگار: 1273
کد خبر: 84068551
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

فقط ۴۰ درصد مردم میاندوآب ماسک می‌زنند

۱۷ مهر ۱۳۹۹، ۸:۵۸
کد خبر: 84068551
فقط ۴۰ درصد مردم میاندوآب ماسک می‌زنند

مهاباد- ایرنا- مدیر شبکه بهداشت و درمان میاندوآب‌ گفت: براساس بازدیدهای میدانی، اکنون استفاده از ماسک در این شهرستان به ۴۰ درصد افزایش یافته ولی همچنان کافی نیست.

سهراب حیدری روز چهارشنبه در جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا در میاندوآب اظهار داشت: با توجه شرایط نامطلوب کرونایی، تا زمانی که ۸۰ درصد مردم از ماسک استفاده نکنند روند کنترل بیماری مشکل خواهد بود.

وی افزود: تا زمانی که مردم استفاده از ماسک و لزوم فاصله‌گذاری اجتماعی و عدم حضور در مراسم‌ و تجمعات را جدی نگیرند، بیماری مهار و ریشه کن نخواهد شد.

مدیر  شبکه بهداشت و درمان میاندوآب اضافه کرد: با وجود تاکید و توصیه فراوان به مردم برای عدم حضور در تجمعات و برگزاری هر گونه مراسم، باز هم شاهد برگزاری مجالس ترحیم به صورت مجزا و برای چند مرحله از سوی برخی شهروندان هستیم که این امر جان دیگران را به خطر می‌اندازد.

حیدری اظهار داشت: گاهی مشاهده می‌شود که در برخی اداره‌ها، کارکنان در مواجهه با ارباب رجوع پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند که در این شرایط اولین ضربه به کارمندان وارد می‌شود و باید در اداره‌ها به هیچ وجه ماسک به فراموشی سپرده نشود.

وی بیان کرد: در برخی مراکز عمومی و همچنین بازارهای هفتگی دواب به فاصله گذاری اجتماعی و گاهی هم به ماسک اهمیت داده نمی‌شود که این موضوع تهدیدی برای شهرستان است.

وی در ادامه گفت: برخی از بیماران کرونایی نیز در روزهای انتهایی بیماری به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند که این امر روند درمان را سخت می‌کند، به طوری که بیش از ۲۰ درصد فوتی‌ها به علت مراجعه دیرهنگام جان خود را از دست می‌دهند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان میاندوآب‌ در ادامه با بیان اینکه تاکنون هفت هزار و ۳۵۸ نمونه‌ گیری در این شهرستان انجام شده، اظهار داشت: از این تعداد تاکنون سه هزار و ۹۱ نفر در میاندوآب به صورت قطعی به کرونا مبتلا شده‌اند که از این تعداد نیز ۲ هزار و ۳۰۲ نفر به صورت سرپایی بوده و ۷۸۸ نفر نیز در بیمارستان عباسی این شهرستان بستری شده‌اند.

وی افزود: تاکنون متاسفانه ۱۱۵ نفر در میاندوآب بر اثر کرونا فوت کرده و ۶۱۸ نفر نیز ترخیص شده و هم‌اکنون ۵۵ نفر در بیمارستان عباسی این شهرستان بستری هستند.

وی با بیان اینکه بالای ۷۰ درصد فوتی‌های کرونایی در میاندوآب دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند، گفت: شایع‌ترین بیماری در مبتلایان منجر به فوت، فشار خون، بیماری قلبی و عروقی، دیابت و چاقی است.

وی اضافه کرد: میزان فوتی در این شهرستان ۳.۷ درصد است که در قبال میانگین استانی با ۳.۸ درصد و کشوری که ۵.۷ درصد است پایین بوده و این در حالی است که تا چند روز گذشته این عدد در میاندوآب ۳.۵ درصد بود که با افزایش فوتی‌ها درصد مرگ و میرها نیز افزایش داشته است.

حیدری با بیان اینکه ۸۰ درصد مبتلایان به کرونا ساکن شهر هستند، افزود: فراوانی ابتلا به کرونا در میاندوآب مربوط به خرداد ماه با ۵۷۹ نفر و همچنین نیمه مهر ماه با ۵۹۰ نفر است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان میاندوآب‌ اظهار داشت: گروه سنی ۳۰ تا ۳۹ سال بیشترین درگیری به کرونا دارند و موارد بیشتر فوتی مربوط به گروه سنی ۶۰ تا ۶۹ سال است.

فرماندار میاندوآب‌ نیز در این جلسه با قدردانی از گروه جهادی تغسیل و تدفین بیماران کرونایی در این شهرستان گفت: با وجود تلاش و خطری که سلامت این گروه‌ را تهدید می‌کند تابحال ایثارگری آنان گفته و دیده نشده‌ به طوری که این گروه در روزهای اول شیوع کرونا و پس از تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر تغسیل و تدفین بیماران فوت شده ناشی از کرونا براساس دستورات دینی، این گروه با ترکیبی از روحانیان زن و مرد وارد عرصه شده و خلأ موجود در شهرستان را در این رابطه پر کردند.

حسام شیرازه‌محبت افزود: ویروس کرونا فقیر و غنی نمی‌شناسد و کل جامعه را درگیر کرده و مهار آن نیازمند یک عزم ملی براساس مسوولیت اجتماعی است.

وی با بیان اینکه نهادینه شدن و افزایش فرهنگ استفاده از ماسک به میزان ۸۰ درصد همان عزم ملی و تحقق مسوولیت اجتماعی است، گفت: قرار نیست برای هر کاری از قوه قهریه استفاده شود و باید قبل از هر اقدامی به فرهنگ سازی اهمیت داد و باید در سایه همین فرهنگ‌سازی استفاده از ماسک توسط مردم در اجتماعات یک وظیفه تلقی شود.

فرماندار میاندوآب‌ با انتقاد از برخی مردم که ادعا می‌کنند، به کرونا مبتلا نمی‌شوند، ادامه داد: در شیوع کرونا بیشتر مشاغل آسیب دیده‌اند که کمک به معیشت افراد آسیب دیده ضمن آنکه به دغدغه تبدیل شده، برطرف کردن آن نیازمند همدلی جامعه است.

وی با بیان اینکه ایجاد محدودیت‌های جدید هم به امرار و معاش افراد آسیب وارد می‌کند، اظهار داشت: بیشتر مشاغل که مشمول محدودیت‌ می‌شود، بخش خصوصی هستند و با اینکه برای برخی از آنها تسهیلات اعطا شده اما برخی دیگر مثل تالارها از ابتدای شیوع کرونا تعطیل هستند که باید با برخی اقدامات مانع ضرر بیشتر آنان شد.

وی با تاکید بر ساماندهی کمک‌های مردمی و هدایت آنها به دست نیازمندان واقعی جامعه‌، گفت: با توجه به تکمیل ظرفیت بیمارستان‌ها و خستگی کادر درمان، مردم دستورالعمل های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.

شیرازه‌محبت افزود: در اربعین حسینی در میاندوآب براساس منویات مقام معظم رهبری که برای همه حجت است و همچنین براساس تصمیم ستاد ملی کرونا هیچ گونه مراسمی به این مناسبت برگزار نخواهد شد.

فرماندار میاندوآب‌ با اشاره به هراس افکنی و از بین بردن آرامش جامعه توسط رسانه‌های معاند در سایه شیوع کرونا که به صورت هدفمند دنبال می‌شود، اظهار داشت: رسانه‌های میاندوآب‌ هم در این راستا نهایت جدیت را به خرج دهند.

وی همچنین با اشاره به تداوم اطلاع رسانی وضعیت قرمز شهرستان و خطرات ویروس کرونا (آمبولانس خطر) توسط شبکه بهداشت و درمان در معابر عمومی شهر گفت: باید جامعه نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی حساس شود و در خصوص نحوه فعالیت برخی بازارهای هفتگی دواب نیز باید به مراجع قضایی معرفی شوند چرا که با تعارف و خواهش نمی‌توان کار را پیش برد.

آذربایجان‌غربی طی حدود هفت ماه شیوع بیماری کرونا در کشور، سه خیز شیوع را پشت سرگذاشته و به نظر می‌رسد شاهد تداوم خیز چهارم این بیماری در استان باشیم که البته به احتمال زیاد خطرناک‌تر از گذشته خواهد بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha