تلالو شور و شعور حسینی از خانه‌های مردم شهرری

شهرری- ایرنا- امسال اربعین به دلیل شیوع ویروس کرونا و محدودیت‌های ناشی از آن حال و هوای دیگری دارد و تلالو شور و شعور حسینی از درون بسیاری از خانه‌های عزاداران شهرری به چشم می‌خورد.

نصب پرچم‌های سیاه «یا حسین(ع)»، «یا زهرا (س)»، «یا رقیه (س)» و «یا زینب(س)» بر سر در این خانه‌ها و کوچه‌ها در کربلای ایران نشان از عشق و ارادتی دیرینه به سالار شهیدان دارد و ساکنان ری همچون گذشته دل به عشق امام سپرده‌اند.

ویروس کرونا اگر چه باعث شد تا راهپیمایی اربعین و حضور عاشقان حسینی در کربلای ایران و حرکت به سمت عبدالعظیم حسنی ممنوع شود اما عشق به فرزند زهرای مرضیه فراموش شدنی نیست و هرکس در خانه خود به سوگواری می پردازد تا اربعین ضمن توجه به سلامت مورد توجه قرار گیرد.

حجت‌الاسلام عباسعلی باباگل‌زاده از کارشناسان مذهبی نیز می‌گوید: با توجه وجود ویروس منحوس کرونا شرکت در عزاداری‌های جمعی و رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی منطقی و عقلی نیست و اگر کسی ناقل بیماری باشد و در جمع حاضر شود، این بیماری را به دیگران منتقل می‌کند.

وی ادامه داد: به طور قطع و یقین از نظر شرعی هم درست نیست ولو اینکه هدفش عزاداری و زیارت اهل بیت علهیم السلام باشد زیرا حق‌الناس را رعایت نکرده است و کسی که حق‌الناس به عهده‌اش بیافتد و باعث انتقال بیماری خطرآفرین کرونا به دیگران گردد و بی‌احتیاطی فردی منجر به مرگ مسلمانی شود و خانواده‌ای را داغ‌دار کند، بخشوده نمی‌شود.

این فعال فرهنگی، اجتماعی خاطر نشان کرد: با وجود این ویروس مرگ‌آفرین که منشا انتقال آن رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی و شرکت در تجمع‌هاست، عاقلانه این است که از راه دور اهل بیت علیهم السلام را زیارت کنیم و در روز اربعین که توفیق زیارت امام حسین (ع) از شیعیان و عاشقان آن حضرت سلب شده است، با زیارت و توسل  از راه دور دل و قلب‌مان را با امام گره بزنیم و در واقع خانه‌هایمان را به حسینیه تبدیل کنیم و هر خانه را محفل حسینی و کربلایی نمائیم.

وی عنوان کرد: هرچند ثواب زیارت فیزیکی و شرکت در آیین‌های مذهبی بسیار زیاد است اما به دلیل شرایط موجود جامعه، حفظ جان خود و دیگران واجب است و مهمتر از آن این است که دلهایمان را کربلایی کنیم، به قول شاعر : گر در یمنی چو با منی پیش منی / گر پیش منی چو بی منی در یمنی.

این کارشناس مذهبی بیان کرد: زیارت از راه دور هم در روایات وارد شده و زمانی که انسان نتواند به زیارت حضوری برود می‌تواند بر بالای بلندی برود و روز اربعین زیارت وارده روز اربعین را بخواند که این زیارت یکی از علائم مومنان بوده و مورد تاکید است.  

سیدمحمدحسن شفیعی از دیگر کارشناسان مذهبی نیز می‌گوید: در روایت‌ها و احادیث بر زیارت امام حسین(ع) در روز اربعین تاکید فراوانی شده و قطعا مردم با انجام کارها و اعمال روز اربعین در منازل خود از ثواب و بهره زیارت و عزادارای برخوردار خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه زیارت اربعین از شعائر الهی به شمار می‌رود، تصریح کرد: امام حسین (ع) مظهر ایثار و فداکاری و امر به معروف و نهی از منکر است و عشق به ایشان در تاریخ ریشه دوانده و تا ابد در هر شرایطی باقی خواهد ماند.

رییس تبلیغات اسلامی شهرستان ری نیز تاکید می‌کند که هر ساله عاشقان حسینی با پای پیاده به سوی حرم عبدالعظیم حرکت کرده و مراسم سوگواری را برپا می‌کردند اما امسال شرایط کرونایی سبب شده است تا نحوه برگزاری تغییر کند و به گونه‌ای دیگر باشد.

حجت‌الاسلام علی کنگرلو خاطر نشان کرد: امسال بر اساس اعلام ستاد مقابله با کرونا و ضرورت حفظ سلامت عزاداران حسینی، مراسم اربعین در این شهرستان برگزار نمی‌شود و مردم امسال مراسم اربعین سید و سالار شهیدان را در منازل خود با قرائت دعا و انجام اعمال این روز انجام می‌دهند.

وی یادآور شد: عاشقان حسینی دل‌های خود را با انجام اعمال این روز در منازل خود روانه کربلا می‌کنند تا هم خود و هم تمامی افراد جامعه در سلامت باشند و مشکلی از نظر سلامت جسمی برای کسی ایجاد نشود.

سیدحسین خادمیان نوش‌آبادی، مدرس حوزه و دانشگاه و مولف کتب علمی حوزوی نیز با اشاره به اینکه زیارت اربعین بیانگر الگوی ارزشمند و موثر برای انسان هاست، می‌گوید: زیارت اربعین به عنوان مهمترین زیارت مورد تاکید بوده و آن را نشانه ایمان مومن دانسته‌اند.

وی افزود: زیارت اربعین پیوندی بین اندیشه و محبت ایجاد می‌کند و برای رسیدن به موفقیت باید محبت، تابع اندیشه صحیح باشد تا به قله‌های موفقیت و پیروزی دست یابد.

این مدرس حوزه و دانشگاه عنوان کرد: امام حسین (ع) همواره مراقب سلامت یاران و خانواده‌اش بود و امروز هم همه دوستدارانش موظف هستند تا حافظ جان و سلامت افراد جامعه باشند. 

وی اظهار داشت: شرایط شیوع ویروس کرونا و تغییر نحوه برگزاری مراسم درس بزرگی به همه آموخت تا بدانند در هر شرایطی می‌توانند عظمت و حقیقت عاشورا را بیان کنند.

وی ادامه داد: خودآزمایی در راستای نمایش ظرفیت‌های اربعین در ابعاد گوناگون هم از ویژگی‌های شرایط کرونایی و نحوه برگزاری مراسم اربعین به شمار می‌رود و نشر فواید اربعین و حقایق آن مورد توجه و تاکید است.

به گزارش ایرنا طی سالیان گذشته کاروان عظیم عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) استان تهران همزمان با اربعین حسینی با عنوان جاماندگان کربلای حسینی از نقاط مختلف تهران به خصوص میدان امام حسین(ع) با پای پیاده عازم حرم حضرت عبدالعظیم(ع) می‌شد و ارادت خود را نسبت به اهل بیت(ع) نشان می‌داد.

سال گذشته بیش از یک‌ونیم میلیون نفر در راهپیمایی جاماندگان اربعین در پایتخت شرکت کردند ولی امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا این مراسم معنوی برگزار نخواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha