مصطفی بهی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از سال ۹۲ تاکنون از مجموع ۹۱۸ روستای بالای ۲۰ خانوار استان، ۵۰۰ روستا معادل ۶۵ درصد به شبکه ملی اطلاعات متصل شدهاند.
وی بیان کرد: تا قبل از این دولت، توسعه شبکه ملی اطلاعات مطرح نبود و فقط ۱۵۰ روستا از سرویس ADSL برخوردار بودند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی گفت: با توجه به دغدغه بهحق مردم، تلاش میکنیم با جانمایی بهینه سایتها، روستاهای اقماری که در مجاورت سایتها قرار دارند نیز زیر پوشش شبکه ملی اطلاعات قرار گیرند.
وی افزود: دولت در برنامه ششم توسعه و به نمایندگی از آن وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شده بود که تا پایان سال اجرای برنامه، ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند که در استان خراسان جنوبی تاکنون بخش زیادی از روستاها به این شبکه متصل شدهاند.
بهی بیان کرد: با اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت نسل سوم و چهارم امکاناتی از قبیل انجام فعالیتهای بانکی، برخورداری از خدمات آموزش مجازی و از همه مهمتر استفاده از شبکه شاد برای دانشآموزان که موضوع مهم این روزها است و سایر اقدامات فراهم میشود و در این شرایط دیگر نیازی به حضور فیزیکی برای انجام کارها نیست.
وی گفت: اتصال تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به شبکه تلفن همراه یکی دیگر از برنامههای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که تا پایان سال انجام خواهد شد.
وی افزود: در حال حاضر ۱۷۴ روستای استان دارای اینترنت پرسرعت ADSL هستند و ۶۱۶ روستا نیز از خدمات اینترنت پرسرعت بیسیم بهرهمند شدهاند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی اظهار داشت: در زمینه توسعه پوشش تلفن همراه در روستاها نیز ۸۶ سایت برای تامین پوشش ۱۳۷ روستا پیش بینی شده است که از این تعداد ۴۸ سایت اجرا شده و ۳۸ سایت تا پایان دولت به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی با بیان اینکه برای هر سایت ۲ میلیارد تومان اعتبار هزینه میشود گفت: مجموع اعتبار این طرحها به مبلغ بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات طرح ملی USO (خدمات عمومی اجباری) تامین میشود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی گفت: همچنین بیش از ۷۰ تا ۷۵ سایت در قالب ۱۰۰ روستا از ۲G به ۴G ارتقا مییابد و به شبکه ملی اطلاعات متصل میشوند.
وی عنوان کرد: در زمینه توسعه کیفی ارتباطات طرح «تار» توسعه ارتباطات روستایی در دست اجرا است که در قالب این پروژه ۲۷۰ کیلومتر فیبرنوری از محل اعتبارات ملی وزارت ارتباطات در سطح استان افزوده میشود که تاکنون بیش از ۱۰۰ کیلومتر اجرا و تحویل شده است.
بهی با بیان اینکه ۴۰ درصد طرح توسعه ارتباطات روستایی در قالب فیبرنوری تاکنون در استان اجرا شده است گفت: خراسان جنوبی رتبه چهارم را بین استانهای کشور به لحاظ اجرایی این طرح به خود اختصاص داده است.
وی گفت: امسال یک هزار و ۵۰۰ روستای کشور به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند که از این تعداد ۷۶ روستا مربوط به استان خراسان جنوبی بود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی افزود: در ادامه روند اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات شهریور ماه گذشته نیز با اتصال ۹ روستای استان به شبکه ملی اطلاعات، چهار هزار و ۵۰۰ نفر از خدمات این شبکه بهرهمند شدند.
وی گفت: دوست آباد سرایان، ابراهیم آباد فردوس، فورگ درمیان، زول، اندریک، علی آباد و کوه میران قائنات و ساقدر و بیست کنج بیرجند روستاهایی هستند که به تازگی به شبکه ملی اطلاعات متصل شدهاند.
بهی اظهار داشت: پارسال همزمان با ۱۵ مهر روز ملی روستا و عشایر به صورت پایلوت ۱۰۰ مدرسه استان هوشمندسازی شد که امسال این تعداد به یک هزار و ۴۰۰ مدرسه افزایش یافت.
وی گفت: این مدارس با همکاری آموزش و پرورش استان به ما معرفی شدند و در صورتی که مدارس بیشتری معرفی شود، نسبت به هوشمندسازی آنها اقدام میکنیم.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی افزود: تمامی هزینههای اجرای شبکه و تجهیزات تحویل سرویس به مدارس از محل اعتبارات ملی طرح USO پرداخت میشود و سرویس به صورت رایگان در اختیار مدارس قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: پس از توسعه ارتباطات روستایی و اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در گامی مهم و با هدف برقراری عدالت آموزشی و کاهش شکاف آموزش الکترونیکی شهر و روستا، طرح پیادهسازی شبکه هوشمندسازی مدارس را اجرا میکند.
بهی افزود: درخصوص جانمایی سایتهای تلفن همراه روستایی نیز برنامه به این صورت است که بتوانیم جادههای فرعی و روستایی را از پوشش تلفن همراه برخوردار کنیم.
وی بیان کرد: در حال حاضر ۲۱۷ واحد پستی و ۱۳۵ باجه پستی در روستاهای استان فعال است.
وی در ارتباط با ارائه خدمات پست بانک در روستاها اظهار داشت: ۶۷ دفتر پیشخوان در استان فعال است و تعداد دفاتر ICT روستایی، ۲۱۷ دفتر پیشخوان روستایی است که سال گذشته ۶ دفتر پیشخوان به تعداد دفاتر پشخوان فعال افزوده شد.
استان مرزی خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند ۱۱ شهرستان دارد و بیش از ۴۰ درصد جمعیت آن در مناطق روستایی ساکن هستند.
نظر شما