"هرمز نوروزی فرد " روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا، مراکز محلی نهضت سواد آموزی را در راستای تحقق سند تحول بنیادین و برنامه ششم توسعه سازمان آموزش و پرورش دانست و افزود: در این مراکز محلی بستههای تحولی تحقق پیوند سوادآموزی و بازندگی تعریف شده است.
او توضیح داد: این بستههای تحول دارای چهار مرحله؛ یادگیری برای دانستن، یادگیری برای انجام دادن که سوادآموزان در این مرحله حرفه و مهارت فرا میگیرند، یادگیری برای بهتر زیستن که تلفیق مهارتها و دانستهها به منظور کمک به معیشت سوادآموزان و یادگیری برای باهم زیستن که در این مرحله افراد مسائل اجتماعی و حقوق شهروندی برای زندگی بهتر در جامعه را آموزش میبینند.
نورزی فرد اضافه کرد: بستههای تحول یادگیری سوادآموزی هر مرکز براساس ویژگی اقتصادی آن شهرستان مانند هرسین که در آن گلیمبافی و جوانرود توپبافی و یا دیگر صنایع دستی رواج دارد دیده شده و محصولات آنها نیز خرید تضمن میشود.
وی با اشاره به اینکه نهضت سوادآموزی آموزش و پرورش با ۲۲ دستگاه اجرایی تفاهمنامه همکاری دارد، افزود: حوزه فعالیت این معاونت آموزش و پرورش هم دورن سازمانی و برون سازمانی است.
کسب رتبه برتر نهضت سواد آموزی کرمانشاه
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به رتبه برتر کشوری نهضت سوادآموزی کرمانشاه در سال گذشته، گفت: نهضت سوادآموزی استان در سال ۹۸ از ۲۵ شاخص عملکرد و ارزیابی بین استانهای کشور در۱۴ شاخص رتبه اول را کسب کرد و این در ۴۰ سال گذشته بیسابقه است.
نوروزیفرد اظهار داشت: سال تحصیلی گذشته بیش از ۱۴ هزار نفر در دورههای آموزشی سوادآموزی استان آموزش دیدند، در حالی که تعهد این سازمان آموزش ۱۳ هزار و ۶۴ نفر بود.
او تعهد امسال معاونت سوادآموزی آموزش و پرورش استان را آموزش ۹ هزار و ۹۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: تاکنون دوره آموزشی سوادآموزی به دلیل شیوع بیماری کرونا شروع نشده، امیدواریم تا پایان مهرماه با تصمیم ستاد مقابله با کرونا استان آغاز شود.
این مقام مسوُول با بیان اینکه هزار و ۴۰۰ نفر آموزش دهنده در نهضت سوادآموزی استان فعالیت میکنند، افزود: این افراد براساس تعداد افرادی که آموزش میدهند حق الزحمه دریافت میکنند.
نوروزیفرد تشریح کرد: دورههای سوادآموزی ۴ تا ۶ ماه است و شامل سه دوره سوادآموزی (پایه و مقدماتی) که معادل سوم ابتدایی؛ دوره تحکیم که معدل کلاس ششم ابتدایی و دوره انتقالی شامل ۲۰۰ ساعت آموزش در راستای تقویت و تعمیق آموزش ۲ دوره قبل است، برگزار میشود.
وی اضافه کرد: آموزش سوادآموزی به سه روش فرد به فرد، گروهی که تعداد آن کمتر از ۱۰ نفر و کلاسی که تعداد افراد ۱۰ نفر است، انجام میشود.
نوروزی فرد با بیان اینکه سال گذشته کلاسهای نهضت سواد آموزی از تیرماه شروع شد و اسفند همزمان با شیوع بیماری کرونا در استان به پایان رسید، افزود: امسال کلاسهای نهضت سوادآموزی هنوز آغاز نشده و امیدواریم به زودی با تصمیم ستاد مقابله با کرونا ( که بازگشایی مدارس به مصوبه این ستاد نیاز دارد ) شروع شود.
او همچنین گفت: دورههای نهضت سوادآموزی مانند مدارس به وضعیت سفید، زرد و قرمز شیوع بیماری کرونا در شهرستانها بستگی دارد که آیا حضوری یا خودآموز باشد.
وی افزود: بازگشایی مدارس و کلاسهای نهضت سوادآموزی از نظر آغاز و پایان تحصیلی متفاوت است، چون کلاسهای آن ۴ تا ۶ ماه است.
اجرای روش خودآموز در استان
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود از ارایه یک طرح به نام روش تحصیل خودآموز به وزارت آموزش و پرورش خبر داد و گفت: در این روش یکی از اعضای خانواده که مدرک تحصیلی متوسطه دوم و یا دانشجو است به افراد خانواده آموزش میدهد و بعد از رصد و تایید دوره از سوی این معاونت به فرد آموزش گیرنده مبلغ ۹۰۰ هزار تومان پرداخت میشود.
نوروزیفرد افزود: دورههای آموزشی نهضت سوادآموزی توسط وب از سوی وزارتخانه آموزش و پرورش و سامانه نظارت مستقیم میشود و گذراندن دورههای آموزشی نهضت سوادآموزی افراد باید به تایید سامانه برسد.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان ساکن هستند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.
این استان ۳۳۰ هزار دانش آموز و چهار هزار و ۶۰۰ مدرسه و ۲۶ هزار فرهنگی دارد.
در این استان همچنین بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی مشغول به تحصیل هستند.
نظر شما