به گزارش ایرنا، گازرسانی به روستاها از جمله زیرساخت ها و خدماتی است که طی سالهای طولانی بعد از انقلاب در کشور اجرایی شده و همواره مورد توجه دولتهای مختلف بوده است؛ تلاش برای گازرسانی به روستاها یکی از اقداماتی است که دولت تدبیر و امید موفقیتهای چشم گیری در آن داشته است که منجر به رفاه بیشتر مردم و رضایتمندی جامعه روستایی از دولت و نظام اسلامی شده است.
با نیم نگاهی به آمار گازرسانی به روستاها در آذربایجانغربی، مشاهده میشود که آمار گاز رسانی به روستاها در طول هفت سال از دولت تدبیر و امید بیش از سه برابر سرجمع تمامی دولتهای پیش از آن است.
رشد ۱۱۴ درصدی گازرسانی به روستاهای همه استانهای کشور تنها در کمتر از هفت سال نشان از عزم راسخ دولت تدبیر و امید در تحقق وعدهها دارد که آذربایجان غربی نیز از این امر مستثنی نبوده است.
این نعمت خدادادی با همت جهادگران عرصه گاز رسانی در آذربایجان غربی از دل کوهستانهای صعب العبور، گردنههای برفخیز، درهها و رودهای جاری و خروشان عبور و به دورترین روستاهای این استان رسیده است.
نکته مهم آن است که برای گازرسانی روستایی در دولت تدبیر و امید هیچ اعتباری از بودجه جاری استفاده نشده و این کار از محل صرفهجویی در مصرف سوخت مایع تامین اعتبار شده است.
توقف روند مهاجرت از روستاهای آذربایجان غربی
احمد خدرلو یکی از ساکنین روستایی در آذربایجانغربی با اشاره به اینکه در گذشته تامین سوخت سیستم گرمایشی که اغلب از هیزم استفاده میشد به یک معضل اساسی تبدیل شده بود، گفت: همین امر سبب مهاجرت بسیاری از روستاییان به مناطق حاشیهای شهرها شد.
وی با بیان اینکه هم اکنون بسیاری از روستاهای مناطق محروم و مرزی از نعمت گاز بهرهمند هستند، اظهار داشت: همین یک مورد خدمات رسانی به این منطقه، نه تنها سبب توقف مهاجرت شده است بلکه برخی از خانوادههای مهاجرت کرده نیز به روستاهای خود بازگشتند.
وی افزود: در گذشته باید در آن هوای سوز سرما یا به دنبال هیزم بودیم و یا نفت؛ ولی هم اکنون آسایش مهمان خانههایمان شده است.
گازرسانی به روستاها، جنگلها را نجات داد
یونس طلعت یکی از اهالی نلاس در شهرستان سردشت که به شغل کشاورزی مشغول است، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: منطقه ما سرمای استخوان سوزی دارد، زمستان به اینجا زود می آید و دیر می رود و تامین سوخت برای پخت و پز چالشی تمام وقت است که با شروع زمستان تامین سوخت برای گرمایش مشکلاتمان را دو چندان می کند.
وی به طبیعت زیبا و جنگلی اطراف محل سکونت خود اشاره کرد و افزود: گاهی برای تامین گرما و از ترس مشکلات تامین سوخت برای اهالی روستا چاره ای جز قطع درختان جنگلی نمی ماند که با انتقال گاز، درختان و این طبیعت زیبا از هر آسیبی در امان میماند.
سه برابری گازرسانی به روستاهای آذربایجانغربی طی هفت سال
مدیرعامل شرکت گاز آذربایجانغربی با بیان اینکه در دوره تمامی دولتهای قبل از دولت تدبیر و امید، تنها ۳۰۴ روستا در استان از نعمت گاز بهرهمند بود، گفت: طی هفت سال فعالیت دولت تدبیر و امید به بیش از ۸۶۶ روستا در این استان گازرسانی شده است.
علیرضا شیخی افزود: در سال ۱۳۹۲ تنها ۳۲ درصد خانوارهای روستایی از گاز طبیعی بهره مند بودند ولی هم اینک ضریب نفوذ گاز طبیعی بین خانوارهای روستایی با درنظر گرفتن طرحهای در حال اتمام به بالای ۸۱ درصد میرسد.
وی افزود: برای گازرسانی به ۱۳۵ روستا نیز مجوز گرفتهایم و درصدد هستیم طوری برنامهریزی کنیم که بخشی از عملیات اجرایی این روستاها در سال ۱۳۹۹ انجام گیرد.
مدیرعامل شرکت گاز آذربایجانغربی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید در میزان شبکه گذاری نیز در مقایسه با تمامی دولتهای قبل از خود رکورددار است، اضافه کرد: تا قبل از سال ۱۳۹۲ تنها یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر شبکه گذاری برای گازرسانی به روستاها انجام شده بود که پس از سال ۱۳۹۲ هشت هزار و ۳۵ کیلومتر دیگر شبکه گذاری انجام شده است.
وی "بند ق تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۳۹۳" را از دلایل تسهیل کننده و شتاب دهنده در عرصه گازرسانی به روستاهای استان دانست و اظهار داشت: مطابق این قانون، گازرسانی در مناطق سردسیر به ازای هر خانوار روستایی، ۶ میلیون تومان در نظر گرفته شده بود و در سال ۱۳۹۷ با رایزنیهای شرکت گاز آذربایجان غربی و مقام عالی استان با وزیر نفت و موافقت وی، مقرر شد با توجه به هزینه بالای گازرسانی در بیش از ۵۰ درصد روستاهای واقع در نقاط کوهستانی و مرزی استان، این میزان از ۶ میلیون تومان به ۱۲ میلیون تومان افزایش یابد.
شیخی افزود: در سال گذشته، ۱۲۰ میلیون ریال "بند ق تبصره ۲" تا سقف ۲۰۰ میلیون ریال افزایش یافت و از کل پروژههای روستایی پیمانسپاری شده، ۳۰ درصد این روستاها با بودجه ۱۲۰ میلیون ریالی و حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد نیز با سقف ۲۰ میلیون تومانی اجرا شده یا در حال اجراست.
وی میزان روستاهای دارای گاز طبیعی از محل اعتبارات محل "بند ق تبصره ۲" را تا سال گذشته ۷۰۲ روستا دانست و افزود: شهرهای کوچک استان نیز از این اعتبارات بهرهمنده شدهاند و در این مدت شهرهای مرگنلر شوط، آواجیق چالدران، نلاس سردشت و سرو و سیلوانای ارومیه از این طریق برخوردار از گاز طبیعی شدهاند.
وی با اشاره به تداوم گازرسانی به روستاها و شهرهای آذربایجان غربی از محل اعتبارات بند ق تبصره ۲ گفت: از محل این اعتبارات، پروژه گازرسانی به سه شهر میرآباد، زرآباد و خلیفان به همراه ۴۸۶ روستا در نقاط مختلف استان در حال انجام است.
محرومیتزدایی؛ مهمترین رویکرد دولت
استاندار آذربایجان غربی در خصوص رویکرد دولت در محرومت زدایی گفت: رویکرد عمده دولت تدبیر و امید بهرهبرداری از پروژههای محرومیت زدایی و موثر در زندگی مردم است؛ توجه ویژه به مناطق محروم و کاهش شکاف عدالتی با رویکرد توسعه متوازن یکی از اهداف اصلی ماست.
محمد مهدی شهریاری با اشاره به اقدامات قابل توجه صورت گرفته از ابتدای دولت تدبیر و امید در استان گفت: توسعه زیرساختی استان طی سال های فعالیت دولت بسیار مشهود بوده که یکی از نتیجه آن، ارتقای شاخصهای گازرسانی در استان است.
وی افزود: بخش گاز رسانی یکی از نیازهای اساسی استان به ویژه در حوزه روستایی طی سال های اخیر بوده که خوشبختانه به میانگین کشوری رسیده ایم به نحوی که ۷۰ درصد جمعیت روستایی و نزدیک به ۱۰۰ درصد جمعیت شهری از گاز بهره مند هستند.
آذربایجان غربی تا پیش از دولت یازدهم، یکی از استان های کم برخوردار در حوزه گازرسانی بود ولی این روند، هم اکنون برعکس شده و به استانی نسبتا برخوردار تبدیل شده است.
همه این آمار و ارقام در ارتقای رفاه روستاییان و افزایش رضایتمندی آنان از خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی و دولت نمود می یابد که می تواند در توسعه روستاها با محوریت مردم، بسیار مثمرثمر باشد.
هم اینک استان آذربایجانغربی با بیش از ۱۴ هزار کیلومتر شبکهگذاری گاز طبیعی بیش از یک میلیون مشترک گاز دارد و یک هزار و ۱۲۳ روستای استان از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند.
آذربایجانغربی به دلیل شرایط جغرافیایی کوهستانی یکی از مناطق سخت در بحث گازرسانی محسوب میشود که دولت تدبیر و امید به نحو شایسته ای خدمات خود را در تمام مناطق مختلف در این استان گسترش داده است.
نظر شما