اگر جنگل تا پیش از این با هر جرقهای میسوخت و نابود میشد، اکنون با جرقه و روشن شدن بخاری گازی در مناطق حاشیه جنگلها، درختان نفس آسوده برای خواب زمستانی خواهند کشید و برداشت چوب جنگلی برای گرم شدن خانهها، به پایان خودش نزدیک خواهد شد.
بخشی از ساکنان حاشیه جنگلهای بلوط ،به دلیل نبود خط انتقال لوله گاز، در زمستانهای سرد چهارمحال و بختیاری از چوب جنگل برداشت میکردند اما با آمدن لوله گاز، این شعلههای کوچک آبی ، جای سوختن زرد رنگ چوب جنگلی را خواهند گرفت.
امروزه گاز به عنوان یک سوخت ارزان و پاک کاربردهای زیادی در کشورهای مختلف جهان دارد، به همین علت در مدت فعالیت دولت تدبیر و امید از سال ۱۳۹۲ تاکنون تعداد روستاهای بهرهمند از گاز طبیعی از ۳۳۷ روستا به ۵۰۹ روستا افزایش یافته است.
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت گاز، طرحهای گازرسانی به روستاها را از مشخصههای دولت تدبیر و امید دانست و گفت: در طول فعالیت این دولت ۳۲ هزار روستای کشور به شبکه گازرسانی متصل شد.
حسن منتظر تربتی مهرماه سالجاری تاکید کرد: در ابتدای دولت تدبیر و امید ۱۴ هزار روستا به شبکه گاز وصل بود که ۳۲ هزار روستا در این دولت به آن افزوده شده و عملیات گازرسانی به ۴ هزار و ۳۰۰ روستا نیز در دست اجراست.
وی افزود: برای گازرسانی به روستاهای کشور ۲۹۰ هزار میلیارد ریال اعتبار اختصاص داده شده و ۸۰ هزار میلیارد ریال هم از سوی مردم در این بخش هزینه شده است.
در طول فعالیت این دولت ۳۲ هزار روستای کشور به شبکه گازرسانی متصل شدمنتظر تربتی تصریح کرد: تا پایان دولت دوازدهم ۳۵ هزار روستا در کشور گازدار میشود و عملیات گازرسانی به ۲۱ هزار روستای ایران نیز در دست اجرا است.
وی یادآور شد: بهطور یقین میتوان گفت در دولت تدبیر و امید، هر هفته به ۵۰ روستا گازرسانی شد.
منتظر تربتی اظهار داشت: گازرسانی علاوه بر ایجاد رونق در صنایع، باعث درآمدزایی ۴۰۰ هزار میلیارد ریالی ناشی از جایگزینی گاز بهجای سوختهای دیگر برای دولت شده است.
با این اوصاف، گازرسانی به مناطق روستایی از جمله روستاهای کوهستانی و سختگذر در نقاط مختلف چهارمحال و بختیاری را میتوان یکی از بهترین ارمغانها و دستاوردهای دولت تدبیر و امید در چهارمحال و بختیاری دانست که حفظ جنگلها، جلوگیری از نابودی درختان، پرهیز از مصرف سوختهای فسیلی، کمک به محیط زیست و ارتقای رفاه عمومی روستاییان اصلیترین نتیجه آن بهشمار میرود.
برخورداری۹۹.۳ درصد جمعیت شهری و ۸۹.۸ درصد جمعیت روستایی چهارمحال و بختیاری از گاز طبیعی نشان از توجه خاص دولت تدبیر و امید برای پیشرفت مناطق کمتربرخوردار و محرومیتزدایی از استانهای در حال توسعه دارد.
گازرسانی به روستاهای حاشیه جنگل در کاهش تخریب جنگلها تاثیر مستقیم دارد
معاون حفاظت و امور اراضی ادارهکل منابعطبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه تعدادی از مناطق روستایی در حاشیه جنگل قرار دارند، گفت: گازرسانی به روستاهای استان، در کاهش تخریب جنگلها تاثیر مستقیم دارد.
رحمان توکلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: استفاده از چوبهای جنگلی برای مصرف سوخت در روستاها یکی از عوامل تخریب جنگلها بهشمار میرود.
وی افزود: در هفت سال گذشته با اقدامات دولت تدبیر و امید در گازرسانی به مناطق روستایی، زمینه بهرهمندی روستاییان زیادی از نعمت گاز طبیعی و کاهش قطع درختان جنگلی فراهم شد.
توکلی بدون اعلام آمار برد اشت سالانه چوب از جنگلهای استان تصریح کرد: سطح و میزان تخریب جنگل و قطع درختان برای مصرف سوخت به تعداد خانوارهای روستایی بستگی دارد که با ورود گاز به روستاها، میزان برداشت چوب از جنگلها کاهش مییابد.
چهارمحال و بختیاری ۳۰۷ هزار هکتار جنگل در شهرستانهای اردل، لردگان، خانمیرزا، کوهرنگ، کیار و بخشی از بروجن دارد.
پیشتر نیز جانشین فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در شهریورماه به ایرنا تاکید کرده بود: آمار تخلفات قطع درخت امسال ۶۲ فقره پرونده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۳ درصد کاهش داشته است.
۵۰۹ روستای چهارمحال و بختیاری دارای گاز طبیعی است
مدیرعامل شرکت گاز چهارمحال و بختیاری با اشاره به وجود ۹۴۶ روستا در استان گفت: از این تعداد روستا، ۵۴۶ روستا شرایط برخورداری از گاز طبیعی را دارد که هماکنون ۵۰۹ روستای آن از گاز طبیعی بهرهمند شده است و تا پایان دولت دوازدهم تمامی مناطق روستایی تعهد شده این شرکت به شبکه گاز سراسری متصل میشود.
سیامک حیدری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: در هفت سال گذشته ۱۷۲ روستا به مجموع روستاهای دارای گاز طبیعی چهارمحال و بختیاری افزوده شده است و در این مدت همچنین عملیات گازرسانی به ۳۴ روستای دیگر در چهارمحال و بختیاری ادامه دارد.
وی تصریح کرد: هماینک عملیات گازرسانی به سه روستای خلیلآباد خاکی، کریمآباد و قلعهآباد شهرستان شهرکرد در مراحل پایانی است و با گازرسانی به این روستاها، جمعیت روستاییان بهرهمند از گاز طبیعی از ۸۹.۸ به ۸۹.۹ درصد افزایش مییابد.
حیدری اظهار داشت: برای گازرسانی به روستاهای چهارمحال و بختیاری در دولت تدبیر و امید، یکهزار و ۶۶۴ میلیارد و ۶۰۴ میلیون ریال هزینه شد.
۹۱ هزار و ۳۳۸ مشترک گاز در چهارمحال و بختیاری در دولت تدبیر و امید پذیرش شد
وی گفت: همزمان با مدت فعالیت دولت تدبیر و امید، ۹۱ هزار و ۳۳۸ مشترک گاز طبیعی در چهارمحال و بختیاری پذیرش و ۳۲ هزار و ۱۱۰ علمک گاز نصب شد.
مدیرعامل شرکت گاز چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: در هفت سال گذشته با اجرای یکهزار و ۳۴۰ کیلومتر شبکه گاز در این استان، مجموع شبکه اجرا شده در استان به پنج هزار و ۹۲۰ کیلومتر افزایش یافت.
وی افزود: در این مدت مشترکهای گاز طبیعی در بخش صنعتی و کشاورزی از ۸۸۳ به یکهزار و ۴۶۹ مشترک با رشد ۶۶ درصدی رسیده است و هماینک تمامی ۲۵ شهرک و ناحیه صنعتی چهارمحال و بختیاری از پوشش گاز طبیعی برخوردار است.
وی یادآور شد: توسعه شبکههای گازرسانی در بخش صنعت با هدف حمایت از صنایع داخلی، ایجاد بستر مناسب سرمایهگذاری در استان، رونق تولید و کاهش وابستگی به صنایع خارجی جزو مهمترین دستاوردهای پوشش ۱۰۰ درصدی گاز طبیعی در شهرکها و ناحیههای صنعتی چهارمحال و بختیاری بهشمار میرود.
در هفت سال گذشته با اجرای یکهزار و ۳۴۰ کیلومتر شبکه گاز در این استان، مجموع شبکه اجرا شده در استان به پنج هزار و ۹۲۰ کیلومتر افزایش یافت.مدیرعامل شرکت گاز چهارمحال و بختیاری با اشاره به گازرسانی به ۳۵ واحد صنعتی بزرگ و متوسط در شهرکها و ناحیههای صنعتی استان در سالجاری اظهار داشت: تاکنون ۳۲ واحد صنعتی با افزونبر ۸۷ میلیارد ریال گازرسانی شده است.
وی با اشاره به برخورداری ۹۶ درصد جمعیت استان از گاز طبیعی اظهار داشت: هماکنون ۳۲۳ هزار و ۲۵۰ خانوار شهری و روستایی در این استان از نعمت گاز بهرهمند هستند.
حیدری تعداد مشترکان بهرهمند از گاز طبیعی در چهارمحال و بختیاری را ۳۳۱ هزار و ۴۰۱ مشترک اعلام و تاکید کرد: از این تعداد ۲۳۳ هزار و ۶۳۴ مشترک در حوزه شهری و ۹۷ هزار و ۷۶۷ مشترک در بخش روستایی است.
وی افزود: از مجموع مشترکان بهرهمند از گاز طبیعی در چهارمحال و بختیاری سه هزار و ۴۹۴ مشترک در نیمه نخست سالجاری موفق به دریافت اشتراک گاز شدهاند.
مدیرعامل شرکت گاز چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: هماینک عملیات گازرسانی به شهر بازفت شهرستان کوهرنگ بهعنوان آخرین شهر بدون گاز استان در مرحله پایانی است و تا پایان سالجاری، این منطقه به شبکه گاز متصل و شاخص بهرهمندی جمعیت شهری از گاز طبیعی ۱۰۰ درصد میشود.
وی یادآور شد: تاکنون پنج هزار و ۹۲۰ کیلومتر شبکه گازرسانی در چهارمحال و بختیاری اجرا شده است که از این میزان ۷۷ کیلومتر مربوط به نیمه نخست سالجاری است.
حیدری اظهار داشت: در نیمه نخست امسال ۷۷۲ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در چهارمحال و بختیاری مصرف شده که ۲۶۰ میلیون مترمکعب آن مربوط به بخش صنعت بوده است.
روند گازرسانی به روستاهای چهارمحال و بختیاری در دولت تدبیر و امید قابل توجه است
معاون دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در دولت تدبیر و امید، روند گازرسانی به روستاهای این استان روند مطلوب و قابل توجهی داشته است.
حمید کبیری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: بهرهمندی حدود ۹۰ درصد روستاییان استان از نعمت گاز طبیعی نشان از توجه دولتهای مختلف به روستاها به خصوص در مدت فعالیت هفت ساله دولت تدبیر و امید دارد.
وی افزود: در هفت سال گذشته دولت تدبیر و امید با فعالیتهای عمرانی، بهسازی و تقویت زیرساختها، اجرای طرحهای هادی و به ویژه اجرای پروژههای گازرسانی روستایی توانست روند توسعه روستایی را شتاب بخشد.
کبیری تصریح کرد: در نظام جمهوری اسلامی ایران توجه ویژهای به توسعه شهرها و روستاها به خصوص در مناطق کمتربرخوردار مانند چهارمحال و بختیاری شد که گازرسانی به مناطق روستایی در دولتهای یازدهم و دوازدهم از نتایج آن بهشمار میرود.
بهرهمندی حدود ۹۰ درصد روستاییان استان از نعمت گاز طبیعی نشان از توجه دولتهای مختلف به روستاها به خصوص در مدت فعالیت هفت ساله دولت تدبیر و امید داردوی یادآور شد: حفظ جنگلها، کمک به محیطزیست پایدار، سالم ماندن هوا و سهولت در زندگی روزمره روستاییان و ارتقای کمی و کیفی زندگی آنان از دستاوردهای مهم گازرسانی به روستاها است.
افزایش گازرسانی روستایی نتیجه توجه دولت به محرومیتزدایی از روستاها است
هادی یوسفی یک کارشناس برنامهریزی شهری و روستایی نیز گفت: با توجه به شرایط جغرافیایی و توپوگرافی خاص، کوهستانی و سختگذر بودن بسیاری مناطق روستایی چهارمحال و بختیاری، دولت هزینه سنگینی را برای گازرسانی به روستاها با هدف رعایت توازن منطقهای و عدالت اجتماعی پرداخت کرده است و روستاییان گازرسانی زمینهساز ایجاد و راهاندازی کارگاههای کوچک تولیدی، اشتغالزایی و رنق اقتصادی در بخشهای مختلف روستایی است.
به گزارش ایرنا،چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان با جمعیتی افزون بر ۹۷۹ هزار نفر است .
چهارمحال و بختیاری ۳۱۱ هزار هکتار مساحت جنگلی دارد، بلوط ایرانی، بنه، زبان گنجشک، انواع بادامهای کوهی، شن و درخت سرو کوهی از درختان غالب جنگلهای استان در رویشگاههای جنگلی شهرستانهای لردگان، اردل، کوهرنگ، کیار و قسمتی از بروجن هستند.
نظر شما