به گزارش ایرنا از مسکو، گینسبورگ که ریاست مرکز سازنده واکسن نخست کرونای روسی به نام اسپوتنیک۵ را برعهده دارد، روز دوشنبه در گفت و گو با خبرگزاری ریانووستی خاطرنشان کرد: افرادی که بطور داوطلبانه واکسن اسپوتنیک۵ زده اند بیماری عفونی نگرفته اند.
برخی از منابع روسی در روزهای اخیر مدعی شدند که تعدادی از داوطلبانی که واکسن کرونا زده اند پس از نخستین تزریق یا تزریق دوم واکسن اسپوتنیک۵، به رغم تولید پادتن در خون، با تماس با افراد کرونایی به این بیماری مبتلا شده اند.
گینسبورگ گفت: فردی واکسن زده محسوب می شود که ۲۱ روز از تزریق دوم واکسن اسپوتنیک۵ بگذرد. بنابراین افرادی که تزریق دوم را انجام نداده اند عمل واکسیناسیون کامل روی انها انجام نشده است.
به گفته وی، تاکنون حدود ۲ هزار نفر واکسن اول و دوم کرونا را در روسیه زده اند و از بین این افراد کسی را ندیدم که به ویروس کرونا آلوده شده باشد.
او اظهار داشتـ براساس اولین نتایح آزمایشات روی افراد داوطلبی که این واکسن را دریافت کرده اند مشخص شد که هیچ عارضه جانبی نداشته اند تنها محل تزریق کمی درد داشته است.
همچنین پیش از این ایشوخاماتوف مدیرکل مرکز چوماکووا، عضو آکادمی علوم روسیه به رسانه های روسی گفته بود که این واکسن حاوی یک ویروس کامل است و چنین داروهایی کلاسیک محسوب می شوند.
وی گفت: "ساخت این نوع واکسن حاصل ۳۰۰ سال تجربه در زمینه واکسینولوژی است. این دانشمند روس خاطرنشان کرد که چنین واکسنی با ویروس کامل به احتمال زیاد ایمنی را برای چنیدن دهه فراهم می کند.
آزمایشات داروی جدید در سن پترزبورگ انجام می شود و قبلاً در نووسیبیرسک آغاز شده است. گزارش شده که بیش از سه هزار نفر در آنها شرکت خواهند کرد. پس از واکسیناسیون، داوطلبان به مدت ۱۶ روز در بیمارستان تحت مراقبت قرار می گیرند، آزمایش های بالینی قرار است در نوامبر سال جاری(آذر) به پایان برسد.
در روسیه تاکنون دو واکسن ثبت شده است. واکسن نخست به نام اسپوتنیک۵ به همه مناطق روسیه انتقال و توزیع شده و واکسیناسیون با آن آغاز شده است و واکسن دوم به نام «اپی واک کرونا» که در مرکز ویروس شناسی و بیوتکنولوژیک «وکتور» در نووسیبیرسک ساخته به تازگی توسط انستیتو فدرال ثبت مالکیت صنایع روسیه، ثبت شده است.
نظر شما