تاجقلی فرهنگدوست روز سهشنبه در بازدید رییس گروه حفاظت خاک و احیای مناطق بیابانی دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اظهار داشت: این بوتهها از یک ماه آینده توسط پیمانکاران و مشارکت جوامع محلی غرس می شود.
وی گفت: هم اکنون ۳۱۰ هزار هکتار از عرصههای مرتعی مناطق شمالی گلستان در خطر بیابانزایی قرار دارند که باید با انجام برخی اقدامات حفاظتی، کاشت نهال و احیای مرتع از بیابان شدن آنها جلوگیری شود.
فرهنگ دوست یادآور شد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان درسه سال گذشته با جذب افزون بر ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار از منابع ملی و استانی اقدامات موثری برای احیای ۱۰ هزار هکتار عرصههای بیابانی مناطق شمالی این استان انجام داده که این فعالیتها با اختصاص اعتبارات ویژه باید با سرعت بیشتری انجام شود.
وی بوتهکاری و انجام مدیریت هرزآب با احداث هلالی آبگیر را از مهمترین اقدامات منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در عرصههای بیابانی نواحی شمالی این استان برشمرد و اضافه کرد: نخستین پیامد جدی پدیده بیابان زایی پدیده ریزگردها است.
رییس اداره مرتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی گلستان همچنین پیشگیری و مقابله با پدیده ریزگردها، حفاظت از خاک و رطوبت آن، تولید علوفه و ایجاد اشتغال را از دیگر مزایای غرس نهال در مناطق بیابانی نواحی شمالی استان اعلام کرد.
همچنین رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس گفت: امسال این اداره در ایستگاه تولید نهال "چپرقویمه" یک میلیون اصله نهال مرتعی از گونههای اترپیلکس، کانیسنس، لنتیفورمیس، هالیموس، لئوکوکلادا، آگروپایرون، النگاتوم و قرهداغ تولید کرده و آماده کاشت آن در مراتع است.
فرشید رحمانی افزود: برای تولید این مقدار نهال ۱۱ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده و قرار است نهالهای تولیدی در ۲ هزار هکتار از مناطق بیابانی شمال گنبدکاووس غرس شود.
به گفته وی ۲۰ هزار هکتار از عرصههای مرتعی مناطق شمالی گنبدکاووس در معرض خطر بیابانشدن قرار دارند که طی چند سال گذشته در پنج هزار هکتار آن بوتهکاری و برخی طرحها از جمله مدیریت هرز آب و احداث هلالی آبگیر اجرا شد.
نظر شما