اسماعیل قادری فر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا افزود: یکی از برنامه هایی که در این دولت در معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری دنبال می کنیم، افزایش سرانه فضاهای نوآوری در کشور با رویکرد بهسازی و بازسازی پهنه های صنعتی و نواحی متروکه بوده است.
وی بیان کرد: در این برنامه به جای اینکه بحث ساخت و ساز جدید و تعریف طرح های عمرانی را داشته باشیم، عمدتا از طریق بهسازی پهنه های صنعتی متروکه و ایجاد کارخانه های نوآوری و تعریف مفهوم جدید به اسم نواحی نوآوری در مناطق دانشگاهی هر استان این اقدام انجام شده است.
قادری فر گفت: در چهار سال اخیر از سال ۹۵ تا ۹۹ فضاهای مراکز نوآری ما به حدود یک میلیون مترمربع افزایش پیدا کرده است، این فضاها مکانی برای توسعه کسب و کار دانش بنیان و استارتاپ ها در قالب چهارچوب مفهومی زیست بوم نوآوری در کشور شده اند.
وی یادآور شد: در این طرح سعی کرده ایم مزیت های بومی و آمایش سرزمینی مد نظر قرار داده شود، مثلا در استان سیستان و بلوچستان در حوزه گیاهان دارویی، انرژی های تجدیدپذیر و صنایع خلاق با توجه به مزیت های بومی که دارند، سرمایه گذاری بیشتری در حال انجام است و در استان های ایلام و کهگیلویه وبویراحمد که قطب های کشاورزی هستند، سعی شده کشاورزی هوشمند و استفاده از زنجیره ارزش ساز در حوزه امنیت غذایی کار کنیم.
رییس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: در استان هایی مثل تهران و کلان شهرها که پتانسیل بیشتری برای فناوری های پیشرفته و های تک دارند، در این زمینه کار می کنیم؛ بنابراین نکته مهمی که در زیست بوم نوآوری به دنبال آن هستیم، شکوفا سازایی بومی، ظرفیت های مناطق مختلف کشور بر اساس مزیت های بالقوه ای است که در این استان ها برای بالفعل کردن آنها وجود دارد.
قادری فر افزود: این امر یکی از اهدافی است که معاونت علمی در توسعه زیست بوم هر استان در منظومه کلان علم و فناوری کشور دنبال می کند که همه ظرفیت ها را به خط کند تا بتوانیم از استعدادها و جوانان بیشتری استفاده کنیم.
نظر شما