معاون فرماندار از اجرایی نشدن طرح زراعت چوب در چالوس انتقاد کرد

نوشهر- ایرنا - معاون فرماندار چالوس نسبت به آنچه که تعلل ناشی از کم‌کاری برخی از مسئولان ذیربط در اجرای طرح زراعت چوب در این شهرستان نامید ، انتقاد کرد.

به گزارش ایرنا ، زراعت چوب جزو طرح هایی است که همسو با طرح توقف بهره برداری از جنگل های شمال با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جنگل ها ، مراتع و ابخیزداری به منظور اشتغالزایی ، تامین چوب صنایع چوبی و حفظ جنگل ها سال گذشته در کشور کلید خورد  و دستورالعمل اجرایی آن نیز به دستگاه های مسئول ابلاغ شد.

برابر این دستورالعمل سال گذشته تفاهم نامه ای میان سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری  و استانداری ها امضاء شد به طوری که سهم استان مازندران در امضای این تفاهم نامه حدود چهار هزار و ۵۰۰ هکتار تعیین شد که از این میزان  حدود ۱۵۸ هکتار سهم شهرستن چالوس بود که باید بخشی از اراضی جلگه ای ، جنگلی ، بخش های خصوصی ، ارگان های نظامی و انتظامی ، جهاد کشاورزی ، منابع طبیعی و آبخیزداری زیرکشت ۲ گونه پیشنهادی اکالیپتوس و صنوبر می رفت.

 حمید محمدی فیروز  روز چهارشنبه در نشستی به همین منظور افزود : با گذشت نزدیک به یک سال از ابلاغ این دستورالعمل و مشخص شدن تعهدات برخی از دستگا ههای مرتبط در نحوه همکاری برای اجرای این طرح ، متاسفانه تا این لحظه جزء برگزاری چندین بار نشست ، هیچ اقدام دیگری صورت نگرفته است در حالی که طرح در ۱۱ شهرستان مازندران وارد فاز اجرایی شده است.

معاون فرماندار چالوس گفت : در اجرای این طرح ادارات و نهادهایی نظیر دانشگاه آزاد اسلامی ، شهرک های صنعتی ، ارگان های نظامی و انتظامی ، شهرداری ها ، منابع امور آب ، منابع طبیعی و آبخیزداری و جهاد کشاورزی دارای تعهد هستند و باید مدت ۱۰ روز آینده مسئولان این ادارات تمامی استعداد ها ، ظرفیت های موجود و حتی موانع اجرای طرح را شناسایی کنند و مراتب را به فرمانداری گزارش دهند.

وی افزود : فرمانداری در اجرای این طرح تکلیف دارد و با گذشت حدود یک سال از ابلاغ دستورالعمل به هر شکل ممکن باید این طرح در این منطقه اجرا شود.

مسئول اداره بهره برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران منطقه نوشهر نیز گفت : از  ۱۵۸ هکتار  سهم  شهرستان چالوس برای زراعت چوب و توسعه آن ، حدود ۱۰۰ هکتار سهم منابع طبیعی است ولی مشکلاتی در اجرا وجود دارد که در کوتاه مدت حل نمی شود.

مجید آهی با اظهار این که سهم منابع طبیعی باید در اراضی معروف به ۱۰ هکتاری محقق شود ، افزود : اسناد حدود چهار قطعه ۱۰ هکتاری اراضی جنگلی و جلگه ای در پیش از انقلاب در بخش مرکزی چالوس به عده ای با هدف انجام کارهای کشاورزی و زراعت چوب واگذار شد منتهی از آنجایی که این اراضی به شکل مشائی است ، شناسایی مالکان این اراضی به محض ابلاغ دستورالعمل از طریق اداره ثبت اسناد شهرستان شروع شد ، اما تا این لحظه هیچکدام از مالکان خود را معرفی نکرده اند .

وی گفت : در صورتی که مالکان اراضی همچنان از معرفی خود امتناع کنند ، مجبوریم اقدام قضایی کنیم تامکلف به معرفی خود و همکاری برای اجرای طرح شوند.

مدیرجهاد کشاورزی چالوس هم  با اشاره به افزایش قیمت سه برابر بهای چوب های وارداتی نسبت به چوب های داخلی ، اجرای طرح زراعت چوب را گامی به سوی رونق تولید و بهبود فضای کسب و کار  در این منطقه دانست و گفت که حدود ۴۰۰ هکتار زمین مستعد برای اجرای طرح زراعت چوب در روستای "پردنگون " بخش مرزن آباد شناسایی شده است .

یزدانقلی خزایی افزود : زمانبر بودن دوره رشد صنوبر که پنج ساله است از یک طرف و کمبود و گرانی زمین در مازندران به عنوان استان گردشگرپذیر از طرف دیگر سبب شده است تا روستاییان رغبتی برای این کار نداشته باشند و لازم است دولت در این حوزه ساز و کارهای تشویقی تعیین کند و با پرداخت تسهیلات کم بهره و دراز مدت و ارائه نهال رایگان ، مالکان اراضی را نسبت به زراعت چوب ترغیب کند.

 وی نقش اعضای شوراهای اسلامی و دهیاران را در آگاه کردن و تشویق کشاورزان برای زراعت چوب موثر و مهم توصیف کرد و خواستار همکاری و همراهی بیشتر مسئولان مرتبط در این زمینه شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha