معصومه خدابندهلو روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه پیش از این نیز هشت مرکز یادگیری محلی سوادآموزی، در استان راه اندازی شده بود، افزود: از سال های پیش نیز ۱۱ مرکز یادگیری محلی سوادآموزی در سطح استان فعال بود که با افزایش این آمار، بیسوادان راحتتر میتوانند از خدمات این مراکز بهره ببرند.
وی اظهار داشت: افراد زیر پوشش مراکز یادگیری سوادآموزی محلی استان در سال گذشته، هزار و ۱۱۵ نفر بود که در زمینه مهارت های زندگی و اجتماعی، حقوق شهروندی و مهارت های شغلی به مدت ۲۰۰ ساعت آموزشهای لازم را فراگرفتند.
خدابندهلو پیش بینی کرد: امسال در سطح استان نزدیک به یکهزار و ۷۰۰ سوادآموز به جمع با سوادان اضافه شوند.
وی تاکید کرد: بر اساس آخرین آمار دریافتی نزدیک به ۹۶ درصد از جمعیت این استان باسواد هستند که این آمار، ۱۱ درصد از میانگین باسوادی در دنیا بالاتر است.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش همدان افزود: بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ حدود ۴۹ هزار تن از جمعیت بین سن های ۱۰ تا ۴۹ سال اعلام بی سوادی کردند که از این تعداد ۱۶ هزار و ۶۵۶ تن را مردان و ۳۲ هزار و ۲۶۰ تن را زنان تشکیل میدهند.
وی با اشاره به اینکه مراجعه برای با سواد شدن نسبت به گذشته کاهش یافته است، اظهار داشت: شناسایی افراد بیسواد یکی از مهمترین مشکلات امروز سوادآموزی استان محسوب میشود.
خدابندهلو گفت: در حال حاضر علاوه بر برگزاری دورههای سوادآموزی ویژه بی سوادان، دوره های تحکیم و انتقال ویژه حفظ سواد نوسوادان و ادامه تحصیل آنها نیز صورت میگیرد.
وی تاکید کرد: برگزاری کلاسهای آشنایی با مهارتهای هفتگانه آی.سی.دی.ال و ایجاد حلقه های کتابخوانی و آشنایی عملی نماز با عنوان نماز کلید بهشت ویژه با سوادان از جمله فعالیت های جدید سوادآموزی است.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش همدان اضافه کرد: برای شناسایی بی سوادان، از مدیران مدارس با تحویل گواهینامههای والدین و همچنین مراکز بهداشتی، زندانها، دهیاران، جهاد کشاورزی، کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی همکاری داریم.
وی افزایش سطح سواد جامعه، فرهنگ اجتماعی، سواد زندگی، مهارتهای زندگی و افزایش سطح بهداشت فردی و اجتماعی را از مزایای سوادآموزی دانست و افزود: امکانات سواد آموزی به صورت غیردولتی با موسسههای مجاز انجام میشود که موجب برطرف شدن بسیاری از مشکلات شده است.
خدابندهلو ادامه داد: تنها در ناحیه یک آموزش و پرورش همدان کمبود آموزش دهنده مجاز داریم که در صورت استفاده از معلمان بازنشسته یا شاغل این مشکل حل میشود.
بر اساس نتایج حاصل از سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، جمعیت استان همدان یک میلیون و ۷۳۸ هزار و ۲۳۴ تن و تعداد بی سوادان این استان نزدیک به ۴۹ هزار تن اعلام شد.
نظر شما