به گزارش ایرنا، حجتالاسلام محمد کاروند روز چهارشنبه در نشست خبری مجازی اظهار داشت: این اراضی در گذشته توسط افراد یا سازمان و دستگاهی تصرف شده بود که با پیگیریهای انجام شده رفع تصرف شد و بزودی سند به نام اوقاف برای آنها صادر خواهد شد.
وی با بیان اینکه نیمه نخست امسال در زمینه مسائل حقوقی ۳۲ رای قضایی به نفع موقوفات در استان صادر شد، افزود: در بحث بهرهوری و احیای موقوفات و جلوگیری از خام فروشی موقوفات، پنج مجوز نیز از سازمان مرکزی اخذ کردیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان اضافه کرد: از این تعداد، مجوز سه طرح در حوزه کشاورزی و مربوط به شهرستانهای بانه و مریوان بود و ۲ طرح نیز در حوزه تجاری و مربوط به شهرستان سنندج است.
ثبت ۱۸ وقف جدید
وی به ثبت ۱۸ مورد وقف جدید در نیمه نخست امسال در سطح استان اشاره کرد و یادآور شد: بیشترین تعداد این موقوفات همانند گذشته در حوزه مساجد و دین است ضمن اینکه نیاز به تنوع در نیات واقفان در سطح استان وجود دارد.
حجتالاسلام کاروند با تاکید بر اینکه واقفان باید نیات خود را بر مسائل روز جامعه نیز سوق دهند، تاکید کرد: امسال در میان وقفهای جدید تا حدودی به این مساله توجه شد و وقفهایی در حوزههای خدماتی و اجتماعی داشتیم.
وی اظهار داشت: از اول امسال تاکنون ۴۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال در سطح استان اجرای نیت در حوزه های مختلف انجام شد ضمن اینکه ۲۲ میلیارد ریال از این میزان در راستای تعمیر، بازسازی و مرمت ۱۹۹ مسجد بوده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان افزود: یکی دیگر از اقدامات انجام شده در سال جاری توزیع بیش از ۲۰ هزار سبد معیشتی و غذایی و مواد شوینده و ماسک در بین نیازمندان زیرپوشش بهزیستی و کمیته امداد و همچنین ساکنان نیازمند حاشیه شهر از سوی این اداره کل بوده است.
وی آزادسازی تعدادی از زندانیان جرایم غیرعمد در استان، توزیع لوازمالتحریر و کیف و کفش در بین دانشآموزان نیازمند در قالب طرح مهر تحصیلی، برگزاری مراسم عزاداری و سوگواری ماه محرم و صفر با رعایت پروتکلهای بهداشتی و توزیع سبدهای معیشتی از سوی هیاتهای مذهبی در این ایام را از دیگر اقدامات انجام شده اعلام کرد.
حجتالاسلام کاروند به برگزاری هشت محفل انس با قرآن کریم در سال جاری نیز اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از اقدامات خوب این اداره کل برگزاری مسابقات قرآنی در مرحله شهرستانی، استانی بود و ماه آینده مرحله کشوری نیز برگزار خواهد شد ضمن اینکه ۶۱۶ نفر در طرح تربیت قرانی بصورت مجازی ثبت نام کردند.
وی همچنین با اشاره به فرا رسیدن دهه وقف اضافه کرد: راهاندازی کارگروه یک روزه تولید محتوا در فضای مجازی با موضوع وقف، تولید مستند و پخش آن از شبکه ملی، افتتاح پروژههای سرمایهگذاری و عمرانی از محل موقوفات در شهرستانهای سقز و مریوان از جمله برنامههای این دهه است.
از ۲۴ مهر تا سوم آبان با عنوان دهه وقف نامگذاری شده است.
نظر شما