به گزارش ایرنا، از ابتدای شیوع ویروس کرونا، اظهارات ضد و نقیضی در خصوص بایدها و نبایدهای استفاده از ماسک شنیدهایم. در آغاز ادعا میشد استفاده از ماسک برای عموم مردم ضروری نیست و فقط کادر درمان و کارکنان بیمارستانها از ماسک استفاده کنند؛ شست و شوی دستها، رعایت بهداشت تنفسی و پرهیز از ترددهای غیرضروری در اماکن عمومی برای پیروزی در کارزار شیوع ویروس کرونا کفایت میکرد.
اما حال بعد از نزدیک به ۸ ماه و با ورود به موج سوم کرونا و در حالی که آمار ابتلا و فوتیهای روزانه رشد زیادی نسبت به روزهای نخست دارد، تجربه و شناخت بیشتر این ویروس مسلم کرده که استفاده از ماسک مناسب تا حد بسیار زیادی از امکان دچار شدن به این مهمان ناخوانده میکاهد.
حالا این حقیقت به قدری آشکار است که حتی میتوانیم استفاده از ماسک را یک وظیفه اجتماعی و استفاده نکردن از آن را حقالناس برشماریم. چرا که در کنار مسئولین ستاد مبارزه با کرونا و کارشناسان و متخصصان حوزه سلامت، علما و مراجع دینی هم بر رعایت این مهم تاکید کرده و حتی استفاده از ماسک را واجب برشمردهاند.
گذشته از اینکه با افزایش شیوع این بیماری، جان خودمان و نزدیکانمان هم در خطر است، کادر درمان و کارکنان بیمارستانها نیز بعد از ۸ ماه تلاش شبانه روزی خسته و بیمار هستند و تعدادی از نخبگان این حوزه جان خود را در این مهلکه از دست دادهاند.
استفاده از ماسک و رعایت چند نکته ساده بهداشتی، تنها کاری است که برای بهبود اوضاع از دستمان برمیآید اما همین دستورالعملهای به ظاهر ساده، تاثیر چشمگیری در کنترل اوضاع دارد.
میزان رعایت شیوهنامههای بهداشتی در سمنان بالاتر از میانگین کشور
چندی است که استان سمنان نیز در فهرست استانهای قرمز کرونایی قرار گرفته و لازم است شهروندان خطر را احساس کرده و نسبت به مراقبت از سلامت خود در مقابل این ویروس حساسیت به خرج دهند. براساس گزارشها و تحقیقات میدانی مسئولان ستاد مقابله با کرونا استان سمنان، میزان استفاده از ماسک و رعایت شیوهنامههای بهداشتی در این استان نسبت به میانگین کشوری بالاتر است اما لازم است همچنان بهتر و هوشیارتر عمل کنیم.
جانشین رییس ستاد مقابله با ویروس کرونا استان سمنان در گفتوگو با ایرنا گفت: طبق آخرین آمارهای اعلام شده، در استان شیوهنامههای بهداشتی نزدیک به ۵۰ درصد رعایت میشود که این آمار ۸ درصد از میانگین کشوری بالاتر است و مردم همچنان باید رعایت هرچه بیشتر مسایل بهداشتی را مد نظر قرار دهند.
حبیب الله خجستهپور افزود: اجرای طرح الزام به استفاده از ماسک فعلا فقط در تهران اجرا شده و در حال حاضر محدودیتهای بیشتری در استان اعمال نمیشود.
کارکنان ادارات و دستگاههای اجرایی به دلیل تماس با افراد گوناگون در طول روز و حضور طولانی مدت در مکان سربسته، بیشتر در معرض ابتلا و انتقال ویروس کرونا هستند بنابراین لازم است هوشیارتر و حساستر از دیگران شیوهنامههای بهداشتی را رعایت کنند.
طبق اعلام ستاد مبارزه با کرونا استان سمنان، میزان استفاده از ماسک در بین این افراد در وضعیت خوب قرار دارد.
استاندار سمنان ابراز داشت: بر اساس آخرین آمار ارائه شده، دستگاههای اجرایی استان با رعایت ۹۱.۱۸ درصد، بالاترین میزان استفاده از ماسک را در استان به خود اختصاص داده اند.
میزان سرایت کرونا در استان سمنان رو به افزایش است
علیرضا آشناگر افزود: وضعیت مرگ و میر ناشی از کرونا در استان سمنان تثبیت شده، اما سرایت بیماری بسیار بالاست و امروز شاهدیم که در برخی از شهرستان ها مراجعه بیماران به مراکز درمانی افزایش یافته است.
استاندار سمنان یادآور شد: میزان رعایت دستورالعمل های بهداشتی از سوی مردم در استان سمنان از میانگین کشور بالاتر است اما هنوز با نقطه مطلوب بسیار فاصله دارد و امروز نیاز است تا مردم در مراسم های عزاداری و حتی برنامه های شادی پس از ماه صفر نیز نسبت به استفاده از ماسک، شست و شوی دست ها، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و جلوگیری از ایجاد تجمع، اهتمام ورزند.
آشناگر با بیان اینکه به منظور جلوگیری از سرایت بیماری و کاهش سطح رعایت شیوهنامه های بهداشتی وضع جرایم نقدی در پایتخت در دستور کار قرارگرفته است، گفت: در صورتی که سایر استان ها نیز در آینده شرایطی همچون تهران داشته باشند، این جرایم در مراحل بعدی برای این استان ها نیز ابلاغ خواهد شد.
حال که لزوم استفاده از ماسک بر همگان مسلم و مبرهن است، سوال پیش رو این است که انتخاب ماسک مناسب و روش استفاده صحیح از آن نیز به چه صورت است؟
نوع ماسک، مدت زمان قابل استفاده بودن و اینکه در محیط های مختلف به چه نوع ماسکی نیاز است، سوالات خبرنگار ایرنا سمنان از فوق تخصص بیماریهای ریه است.
فرهاد ملک در گفتوگو با ایرنا ابراز داشت: ماسکهای سه لایه موجود دربازار، یا همان ماسکهای جراحی، نفوذپذیری کمتری دارند و به منظور جلوگیری از ورود ویروس به مجاری تنفسی استاندارد است و برای عموم مردم استفاده از این ماسکها کفایت میکند.
وی یادآور شد: استفاده صحیح از ماسکهای مناسب میتواند تا ۹۰ درصد از ابتلا به ویروس کرونا جلوگیری کند.
وی افزود: چه افراد بیمار و چه غیربیمار، هنگام حضور در مکانهای عمومی باید از این ماسکها استفاده کنند؛ زیرا این ماسکها در صورتی که فرد بیمار باشد، مانع از پخش شدن ویروس میشود و افراد غیربیمار نیز با استفاده از ماسک مانع از ورود ویروس به مجاری تنفسی خود میشوند.
ملک ادامه داد: لازم است هر ۴ یا ۵ ساعت یک بار ماسکهای جراحی تعویض شوند زیرا رطوبت موجود در تنفس افراد، نفوذپذیری ماسک را افزایش می دهد و ماسک کارایی خود را از دست میدهد.
ماسکهای پارچهای فقط در کوتاهمدت مفید است
این فوق تخصص بیماریهای ریه اظهار داشت: افرادی که به هردلیل توانایی استفاده از ماسکهای سه لایه جراحی را ندارند، میتوانند از ماسک پارچهای ضخیم هم استفاده کنند هرچند این ماسکها به اندازه ماسک جراحی کارایی ندارند و فقط میتوانند هنگام حضور کوتاه مدت در مکانهای خلوت و کمخطر از ابتلا به بیماری جلوگیری کنند.
وی تصریح کرد: مهمترین راه برای ورود ویروس کرونا به بدن، بینی و دهان است. بنابراین لازم است هنگام استفاده از ماسک، بینی، دهان و چانه حتما پوشانده شود در غیر این صورت استفاده از ماسک بیفایده است.
ملک گفت: ضروری است افراد از دست زدن به ماسک پرهیز کنند زیرا با این کار، در صورت آلوده بودن دست، ممکن است آلودگی به ماسک و سپس به مجاری تنفسی منتقل شود.
وی خاطر نشان کرد: نفوذ ویروس از طریق چشم بسیار نادر است اما در صورتی که افراد در مکانهای پرخطر قرار میگیرند استفاده از شیلد و یا عینک برای پوشاندن چشم نیز توصیه میشود.
استفاده از ماسک و رعایت نکات ساده بهداشتی مهمترین وظیفه ما در شرایط سخت کنونی است که در عین سادگی، تاثیر چشمگیر و مهمی در کنترل اوضاع دارد و کمک شایانی به حفظ جان خودمان و دیگران محسوب میشود. شاید امروز اتحاد و همدلی چنین شمایلی را طلب میکند.
نظر شما